[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 994
19 289
113
<blockquote rel="altx"><blockquote rel="boki"><blockquote rel="panoz"><blockquote rel="kaktusz"><blockquote rel="krokomach">http://karpathir.com/2016/08/12/az-eu-felszolitotta-ukrajnat-es-oroszorszagot/
"Az Európai Unió óvva inti a két országot minden olyan tevékenységtől, amivel eszkalálnák a helyzetet a Krím-félsziget körül.
Alekszander Polack az Európai Bizottság szóvivője elmondta: „A krízis békés rendezése mellett szólalunk fel Ukrajna keleti részén is, ahol Oroszországgal együtt mindenkinek végre kell hajtani minszki egyezmények betartását ”.
A szóvivő elmondta, hogy tudomásuk van az orosz vádaskodásról és az ukrán kormány cáfolásáról is. <b>Hozzátette, Oroszország nem mutatott fel bizonyítékot, ami alátámasztaná az ukrán kormány felelősségét a krími eseményeken.</b>"

Lol s a két halott az micsoda? Öngyilkosok lettek szerintük vagy mi?</blockquote>

Önmerénylet, 77 éve már bejött valakinek ez a trükk. A világpolitika és a tomboló határokon átcsapó nacionalizmus az eurázsiai országban is párhuzamot mutat.</blockquote>

Ilyet csak egy ostoba ember mondhat, aki nem ért semmihez !</blockquote>

ha normalis eszel gondolkodunk (nemtom az ukik hogy csin)
egyaltalan nincs meg nem is lenne hasznuk abbol hogy ter merenyletet csinaljonak krim ellen.

igy is van epp eleg bajuk, nem kell nekik meg egy front amikor donbaszban is mindig szivjak a bot vegget. azzal sem birnak megbirkozni.

hogy nem tisztak az ukik az biztos, de senki sem annyira debil hogy sajat hataba szurja a kest ennyire nyilvanvaloan.


en meg egy normalis valaszt a netten nem kaptam a kerdesre hogy mi haszna lett volna az ukiknak abbol hogy megtamadjak krimet.
ilyen turisztikai szezon tonkretevese meg hasolo baromsagokkal meg ne nevettesetek.

olyesmiert NEM szoktak haborut robbantani. kul nem olyat ahol biztos vesztes vagy.



</blockquote>


Kivéve ha annyira hülye az ország vezetése, hogy elhiszi, ha kiprovokál egy orosz támadást, akkor majd a NATO és az USA beszáll a buliba és seperc alatt visszaveszi nekik a Krímet.
</blockquote>

tudják, hogy ezért Moszkva nem indítana háborút, nem nyitna még egy frontot.

A lakosság hangulatának rontása? Bosszú az "áruló" lakosság ellen, akik nem álltak ellen az "orosz megszállásnak"?

Egy ilyen után biztos lennének katonák a köztereken, motozások, ellenőrzések. Mindenki minden széthagyott csomagot gyanúval kezelne. Mindenki gyanúval figyelné a másikat, a katonák és méregetnének mindenkit. Minden kukát gyanúval kezelne mindenki...

Ez biztosan csökkentené a morált, és a bizalmat Moszkvával szemben. Látszik, hogy az ukrán vezetés a az oroszajkú területek lakosságára mint tulajdonra, nem mint állampolgárra tekint, így szerintem inkább büntetné őket, hisz amúgy sem szeretik Kievet, így Kivel nem is akarja megnyerni őket magának.

Ha nem sikerül, akkor majd az EU elitéli Moszkvát az "önmerényletért", és kivet pár szankciót.
 

Capslock

Member
2010. december 30.
580
2
18
A lakosság hangulatának rontása?

Egy ország moráljára akár javító hatással is lehet, ha megjelenik egy közös ellenség, akit mindenki okkal gyűlöl. A II.Vh előtt a szovjet lakosság morálját nehéz volt jónak, boldognak nevezni, de a németek ellen mégis mindenki beállt Sztálin mögé, és harcolt az utolsó töltényig.
Most a krími konfliktushelyzet élezése egyedül az ukránok érdeke, mert a világ valójában már elfogadta, hogy a Krím visszakerült az oroszokhoz.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2016/08/13/az-orosz-titkosszolgalatok-megneveztek-a-krimi-merenylet-szervezojet/
"A Krímben meghiúsított ukrán diverzánsakciók szervezője Volodimir Szergyuk, az ukrán védelmi minisztérium felderítési főosztályának (GUR) munkatársa volt – közölte pénteken a TASZSZ orosz állami hírügynökség egy meg nem nevezett titkosszolgálati forrásra hivatkozva.
Szergyuk százados, aki az informátor szerint a katonai felderítés 56. dandárja 37. zászlóaljának parancsnoka, Ukrajna Herszoni régiójából koordinálta a műveleteket és a tervezett visszavonulást..."

http://karpathir.com/2016/08/13/kijev-szerint-nem-elenkult-meg-a-harci-tevekenyseg-a-donyec-medenceben/
"A Kijev és Moszkva között kiújult feszültség ellenére sem tapasztalható a harci tevékenység jelentősebb élénkülése az elmúlt napokban a Donyec-medencében – közölte csütörtökön Olekszandr Motuzjanik, az ukrán elnöki hivatal hadműveleti ügyekben illetékes szóvivője.
„Az elmúlt pár napban nem láttuk, hogy jelentősen élénkültek volna az összecsapások”
– jelentette ki Motuzjanik az állami televízióban közvetített sajtókonferencián az ukrán kormányerők és afelkelők közötti összetűzésekre utalva..."

http://rusnext.ru/news/1471012760
(2016/08/12 - 17:39) Denisz Szinenkov a DNR műveleti parancsnokság parancsnoka tájékoztatása szerint, az Ukránok az elmúlt héten 3106 alkalommal lőtték a DNR területén lévő településeket.. Azt is elmondta, hogy az intenzív ágyúzás végig a a teljes frontvonal mentén fekvő települések ellen folyt.

http://karpathir.com/2016/08/13/az-eu-ismet-tamogatasat-fejezte-ki-ukrajna-mellett-a-krim-ugyeben/
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 366
113
Veér István Eu oroszok elleni szankciói látjuk mennyit érnek. Köszönik szépen így könnyebb saját gazdaságot fejleszteni.
Miközben Eu-nak ez fáj sok a kiadás migránsok stb terén erre bevételektől vonják meg magukat.

Krim kapcsán Brüsszelbe valakik megint nagyon bölcsek. Vége majd az lesz hogy Eu-ba menekül 20 millió ukrán.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 994
19 289
113
<blockquote rel="Veér István">
A lakosság hangulatának rontása?

Egy ország moráljára akár javító hatással is lehet, ha megjelenik egy közös ellenség, akit mindenki okkal gyűlöl. A II.Vh előtt a szovjet lakosság morálját nehéz volt jónak, boldognak nevezni, de a németek ellen mégis mindenki beállt Sztálin mögé, és harcolt az utolsó töltényig.
Most a krími konfliktushelyzet élezése egyedül az ukránok érdeke, mert a világ valójában már elfogadta, hogy a Krím visszakerült az oroszokhoz.</blockquote>

Ez igaz, de a <b>terror</b>akciók ha nem fajulnak nyílt ellenségeskedéssé, akkor a lakosság morálja csak romlani fog, mert fenyegetettnek és tehetetlennek érzik maguk.
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 366
113
Ukrán vs Oroszok itt egy páran meredek dolgokat állítottak, hogy oroszok így meg úgy belebuknak.
Ukrán sereg mennyivel jobb mint annó a grúz?
Orosz haderő köszönik grúzia után ment egy pár ember, és új harc eszközök is hadrendben álltak. Pl grúzi események kor egy tucatnál is kevesebb volt a hadrendbe lévő Szu-34 és szu-24 modernizációja hol is volt még. Mára Szu-34 90 db körül van az alakulatoknál. Új harci helikopterek stb ott vannak használják őket. Szíria kapcsán elmúlt időszakba a pilóták és kiszolgálók harci tapasztalatokra tettek szert.
+ Ukrajna kapcsán a morál orosz csapatok nem idegen közé mennek, hanem orosz ajkú lakott területeken végeznének műveleteket. stb más ilyenkor a morál és elszántság.
 

rumcajsz

Well-Known Member
2015. április 30.
703
1 034
93
Egy szó mint száz, mind tudjuk, hogy egy orosz-ukrán buliból (jenki páncéltörős-golyószórós-stingeres-fanatikus neonáci banda ide vagy oda és dacára a névleg 40 milliós lakosságnak) az Orosz Föderáció úgy jönne ki, hogy Kijev bevételéig kevesebb veszteséggel jutnának el mint ami annó a grúz-oroszban érte őket. Amúgy meg a szíriai orosz légiháború kapcsán van egy olyan sanda gyanúm, hogy putyinék ugyanazt játsszák meg mint a Luftwaffe a spanyol polgárháborúban a Condor légióval. A pilóták valós harci tapasztalatokat szereznek, kiderülnek a harceljárások gyenge pontja, kipróbálnak egy rakat új műszaki eszközt. Szóval nem szívesen lennék ukrán pilóta, harckocsizó vagy tüzér, de még bokorugró gyalogbaka se ha ezek a sivatagi madarak kezdenék el osztani az áldást.
Valaki leírta, hogy a jelenelegi vezetés csak mint "tulajdonra" tekint a Krím lakosságára. Nos ebben semmi túlzás nincs, hiszen ma a TELJES lakosságot úgy kezelik mint a vágómarhát vagy a rabszolgát.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 574
113
...
Krim kapcsán Brüsszelbe valakik megint nagyon bölcsek. Vége majd az lesz hogy Eu-ba menekül 20 millió ukrán.

Aminek a vége az lesz, hogy Magyarország is szláv ország lesz, aztán ez a mondjuk 2-3 milliós "magyarukrán" kisebbség majd milyen jól fog jönni Magyaro. átcsatlakoztatásakor az Eurázsiai Unióba... :)
 

rumcajsz

Well-Known Member
2015. április 30.
703
1 034
93
<blockquote rel="nekerdez">
...
Krim kapcsán Brüsszelbe valakik megint nagyon bölcsek. Vége majd az lesz hogy Eu-ba menekül 20 millió ukrán.

Aminek a vége az lesz, hogy Magyarország is szláv ország lesz, aztán ez a mondjuk 2-3 milliós "magyarukrán" kisebbség majd milyen jól fog jönni Magyaro. átcsatlakoztatásakor az Eurázsiai Unióba... :)
</blockquote>

Kolléga, egyszerűen imádom az összeesküvés elméleteidet de ennek 2-3 milliós ukrán bevándorlónak köze nincs a valósághoz. Ha végkép elszabadul a pokol innen az ukránok tömegei sokkal hamarabb fognak Lengyelország, Csehország és Szlovákia felé spurizni mint "magyarba". Az a pár ezer "magyarukrán", aki mégis Mária országát választja meg jó lesz vérfrissítésnek a budapesti alvilágba, mert már úgyis pang arrafelé az élet.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 574
113
<blockquote rel="haubagoi"><blockquote rel="nekerdez">
...
Krim kapcsán Brüsszelbe valakik megint nagyon bölcsek. Vége majd az lesz hogy Eu-ba menekül 20 millió ukrán.

Aminek a vége az lesz, hogy Magyarország is szláv ország lesz, aztán ez a mondjuk 2-3 milliós "magyarukrán" kisebbség majd milyen jól fog jönni Magyaro. átcsatlakoztatásakor az Eurázsiai Unióba... :)
</blockquote>

Kolléga, egyszerűen imádom az összeesküvés elméleteidet de ennek 2-3 milliós ukrán bevándorlónak köze nincs a valósághoz. Ha végkép elszabadul a pokol innen az ukránok tömegei sokkal hamarabb fognak Lengyelország, Csehország és Szlovákia felé spurizni mint "magyarba". Az a pár ezer "magyarukrán", aki mégis Mária országát választja meg jó lesz vérfrissítésnek a budapesti alvilágba, mert már úgyis pang arrafelé az élet.</blockquote>

Miért, nekerdez 20 millió ukránt mondott az EU-ba. Abból ha 10 megy Németbe, 5 Legyelbe, Cseho.-ba és Szlovákiába 1-1 millió fér csak, akkor nekünk mennyi marad? :D

Egyébként félreértés ne essék, semmi bajom ezzel, inkább 1000x 2-3 millió ukrán, mint 2-3 millió arab és néger. Ha választhatunk, esetleg. Persze az EU az utóbbit akarja. Ezért Orbán maga fogja kérni (ill. kérte is) az ukránokat.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 056
18 766
113
<blockquote rel="nekerdez">
...
Krim kapcsán Brüsszelbe valakik megint nagyon bölcsek. Vége majd az lesz hogy Eu-ba menekül 20 millió ukrán.

Aminek a vége az lesz, hogy Magyarország is szláv ország lesz, aztán ez a mondjuk 2-3 milliós "magyarukrán" kisebbség majd milyen jól fog jönni Magyaro. átcsatlakoztatásakor az Eurázsiai Unióba... :)
</blockquote>

Súlyos beteg vagy.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 574
113
Személyeskedést hagyjuk, légyszives. Majd később térjünk vissza rá, amikor megláttuk, hogy az események hogyan alakultak Ukrajna kapcsán.
 

panoz

Well-Known Member
2011. szeptember 3.
1 464
142
63
Végül is el lehetne oroszosítani Magyarországot hogy kulturálisan jobban beleilljen a oroszok szövetségi rendszerébe. Igény lenne rá ahogy látom. A bolgárokból is szláv nép lett, a magyarokból is az lehet 1000 év késéssel. Igény lenne rá.
 

rumcajsz

Well-Known Member
2015. április 30.
703
1 034
93
<blockquote rel="haubagoi"><blockquote rel="nekerdez">
...
Krim kapcsán Brüsszelbe valakik megint nagyon bölcsek. Vége majd az lesz hogy Eu-ba menekül 20 millió ukrán.

Aminek a vége az lesz, hogy Magyarország is szláv ország lesz, aztán ez a mondjuk 2-3 milliós "magyarukrán" kisebbség majd milyen jól fog jönni Magyaro. átcsatlakoztatásakor az Eurázsiai Unióba... :)
</blockquote>

Súlyos beteg vagy.

</blockquote>

Többé kevésbé mind betegek vagyunk, hiszen a közép-európai lét eléggé megviseli az ember egészségét. Amúgy meg láttam én már karón varjút, meg olyan perverzül "beteg" forgatókönyveket megvalósulni a nagyvilágban, hogy a fogadóirodák 1:10 000 el ha megtették volna.
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 366
113
Nézzétek ukrán lakosság 45,49 millió wikipedia.
Dr. Nógrádi György már jó ideje elmondja, hogy a V4 államok ukrán menekült áradatra készülnek fel mert nagyon szar a helyzet. Átlag bérek 30 000 ft körül vannak.
Kijev túl feszíti a húr akkor oroszok nem fognak finomkodni. így 20 M menekült eshetősége tényleges kockázat.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Végül is el lehetne oroszosítani Magyarországot hogy kulturálisan jobban beleilljen a oroszok szövetségi rendszerébe. Igény lenne rá ahogy látom. A bolgárokból is szláv nép lett, a magyarokból is az lehet 1000 év késéssel. Igény lenne rá.

Itt senki nem akar orosz lenni. De tény hogy arab létre még kevésbé vágyik.. A középkorban sem, és most sincs tömegesen rá igény Európában.
Lassan nemcsak elméleti lehetőség lesz az, hogy max 30 éven belül a mostani nyugat európai országokban nagy arab enklávék, sőt önálló országok lesznek. És szinte ez a jobb verzió. És akkor egy rosz védernyő-szövetség nagyis is reális lehet. De ez akár már 15-20 év múlva is bekövetkezhet. Márpedig ha önálló arab enklávék és /vagy országok létesülnek, akkor tízmillió, és aztán százmillió számra ömölhetnek az arab országokból az onnan kiszoruló mély szegény rétegek..
És a darabokra eső Ukrajna milyen vallású lesz akkor? Gyanítom, azonnal megtalálják még az Ukrán ukránok is ortodox orosz gyökereiket.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 117
82 870
113
Nézzétek ukrán lakosság 45,49 millió wikipedia.
Dr. Nógrádi György már jó ideje elmondja, hogy a V4 államok ukrán menekült áradatra készülnek fel mert nagyon szar a helyzet. Átlag bérek 30 000 ft körül vannak.
Kijev túl feszíti a húr akkor oroszok nem fognak finomkodni. így 20 M menekült eshetősége tényleges kockázat.

Abból a 45 millióbol vond ki a DNR,LNR-t és a Krímet. marad kb 40-41 millió.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://rusnext.ru/news/1471088417
A DNR műveleti parancsnokság tájékoztatása szerint, az Ukránok az elmúlt napon 289 alkalommal lőtték DNR területét.

http://www.mariupolnews.com.ua/descr/71923

13-08_rus.jpg
 

rumcajsz

Well-Known Member
2015. április 30.
703
1 034
93
45,5 millió VOLT Ukrajna lakossága a kilencvenes évek végén. Azóta elszállt a Krím – -2 millió, Elszállt Donyeck-Luganszk ami alsó hangon -1,5 millió ember, az utolsó népszámlálás óta becslések szerint elhullott és kivándorolt másik -2 millió, a közelmúltban világgá ment szerencsét próbálni, vendégmunkásnak (szintén becslések szerint) 1,5-1,7 millió. Az annyi mint -7 millió ember! Az ország jelenlegi lakossága most reálisan olyan 38-39 millióra tehető. Igen, ez több ponton csak becslés, de azért szerintem van valóságalapja, mert a személyes tapasztalatom arányaiban ezt mutatja. Ennek a 38-39 milliós lakosságnak azért nem hiszem hogy a fele felbatyuzna és világgá menne, mert azért ahhoz az kellene, hogy Csaptól Sztanyica Lugaszkajáig egyidejűleg álljon a bál. Ráadásul az oroszajkúak egyértelműen inkább mennek majd Oroszországba akár egy belorusz kitérő árán is semmint nyugatra ahol jelenleg nem túl menő orosznak lenni.
Mindez persze csak spekuláció. Most van egy kis ökölrázás mindkét oldalon mert a krími diverzáns eksön jól jön Putyin papának hiszen jönnek a választások. Az orosz kardcsörtetés meg jól jön Porosnak hiszen ismét van ellenségkép akivel meg lehet indokolni az ország xar gazdasági helyzetét meg a nyomort. Árnyékbokszra kezd hasonlítani az egész, mert ha valamelyik fél mert és tudott volna lépni, már zengne az ég.