http://karpathir.com/2016/11/14/egy-volt-fszb-tiszt-tunt-el-kijevben/
"Az ukrán rendőrség nagy erőkkel keresi Illja Bogdanovot, akinek az eltűnését a barátai jelentették.
A férfi korábban az oroszországi FSZB tisztje volt, de 2014-ben átállt Ukrajna oldalára. A volt ügynököt legutóbb november 12-én látták, de azóta nincs róla semmilyen információ. A rendőrség szándékos gyilkosság vádjával kezdett eljárást."
http://karpathir.com/2016/11/14/vallottak-az-elfogott-ukran-diverzansok-az-oroszok-szerint/
"Videofelvételt tett közzé az orosz titkosszolgálat: ezen a Krímben elfogott állítólagos diverzánsok bevallották, hogy az ukrán védelmi minisztérium hírszerző főosztályán szolgálnak. Az volt a céljuk, hogy hírszerzési adatokat gyűjtenek és diverziókat készítsenek elő.A két férfi egyike, Dmitrij Stiblikov 1970-ben született a szibériai Csitában, 1992-ben végzett a kijevi Frunze katonai főiskolán. „Az ukrán nemzetvédelmi egyetem 1998-ban történt elvégzése után a ukrán védelmi minisztérium felderítési főosztálya, GUR a tisztje lettem” – mondta a kihallgatójának. Jelenleg ezredesi rangban szolgál.
A Krím és Szevasztopol elcsatolása után Stiblikov feladata az volt, hogy információkat gyűjtsön az új orosz katonai egységek felvonultatásáról, a diverzióra alkalmas épületekről, a Krímben szolgáló alegységekről és az általuk végrehajtott hadgyakorlatokról. A felvételen azt is bevallotta, hogy interneten, kódolva küldte az adatokat.
A másik férfi, Alekszej Beszarabov, 1976-ban született a Novgorodi területen. Ő szintén bevallotta, hogy az ukrán fegyveres erők katonája. Korábban az ukrán haditengerészet odesszai felderítőközpontjában szolgált, majd a hírszerző főosztály különleges felderítési osztályán. 2008 óta a GUR operatív tartalékos tisztje, ezredesi rangban..."
Ez két ezredes. És ez nem semmi, mert magas rangú tiszteket küldtek, vélhetően önálló célkijelölésre feladat megoldásra és ezzel kapcsolatos stratégiák kidolgozására... nem pedig alacsony beosztású beosztottakat, akiknek semmi önálló hatáskörük nem lehet. Ez azt is jelenti, bármit is állít Kijev, nagyszabású dolgokra készültek.