[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2017/03/10/moszkva-humanitarius-katasztrofat-idezhet-elo-kelet-ukrajnaban/
"Az Egyesült Államok EBESZ képviselete támogatja a minszki egyezmények teljes végrehajtását, ugynakkor mély aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a kelet-ukrajnai felkelők szándékosan tűz alá vettek Ukrajna számára fontos infrastrukturális objektumokat, amivel humanitárius krízist idézhetnek elő.
Erről az Egyesült Államok EBESZ képviselője beszélt. Kate Burns véleménye szerint a donbásszi felkelők szándékosan bombázzák a civil infrastruktúra objektumait, hogy humanitárius katasztrófát okozzanak és így nagyobb nyomást gyakoroljanak az országra. Burns felszólította a háromoldalú kontaktcsoportot, hogy az találjon megoldást a tűzszünetre legfőképp az olyan területekre koncentrálva, ahol a lakosság számára fontos infrastrukturális objektumok vannak."



Az Egyesült államok EBESZ képviselője tájékozódott az elmúlt év infrastrukturális célpontjairól (oktatási, kulturális, egészségügyi intézmények, vasútvonalak, vasútállomások, autak, autópályák, lakóövezetek...gyárak, vízművek, erőművek, transzformátor állomások,, legalább úgy általánosságban? De lehet a nagy tömeget is nézni... Hogy ezek a frontvonal mely részén mekkora hányadban vannak? Ha nem tette volna meg, biztosan van hozzáférése legalább USA műhold fotókhoz a Donbasszról. Vagy legalább kérhetne párat a pentagontól. De ha nem adnának neki valamilyen titkosítási besorolás miatt (van ez így) akkor nézze meg legalább Graham Phillips videóit a lebombázott iskolákról, vasútállomásokról. Vagy legalább keressen egy előtte és egy utána képet a Donyecki reptérről. ( És valakit megkérdezhetne hol állomásoznak DNR/LNR csapatai, és hol az Ukrán csapatok.)
De ez csak egy kósza javaslat.

A probléma az is, hogy az egyik félnek (Ukránok) látszólag bármit lehet csinálni, az az Európai hírblokádon nem nagyon megy már át, a másik fél (szakik) pedig kezdik átvenni ugyanazt a kommunikációs technikát, ők is tagadnak már minden válaszcsapást is, és még a felrobbanó Ukrán lőszerraktárak is csak kis és kizárólag az Ukránok végzetes hanyagsága, és a biztonsági előírások be nem tartása miatt történhetnek. Viszont, a hírek szerint, az Ukránok előszeretettel oktatási, kultúrális, közigazgatási létesítményekbe, lakóövezetekbe és azok mellé települnek, telepítik a csapataikat és a technikáikat. amiket aztán időnként lőnek is.
Ukrán oldalon, a hírek alapján mostanában nem is olyan csendesen, leginkább Avdejevkára jár a rúd ,a szakik nem lennének kétségbeesve ha a koksz üzemet megkaparintanák a blokáddal felrúgott új helyzetben..
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/voroskereszt-akar-ketezren-eltunhettek-donyec-medenceben
"A Donyec-medencei konfliktus kezdete óta akár kétezer embernek is nyoma veszhetett – jelentette ki Peter Maurer, a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának elnöke, akit az RBK–Ukrajina idéz.
„Sok ember tűnt el nyomtalanul a kelet-ukrajnai konfliktus következtében, de a pontos számukat senki nem ismeri, úgy 1000 és 2000 között lehetnek. Választ találni a kérdésekre és az ilyen személyek családjainak támogatása a prioritásaink közé tartozik” – közölte Maurer.
Jelezte azt is, a Vöröskereszt folytatja a párbeszédet az ukrán hatóságokkal az eltűntek felkutatásáról- írja a Kárpátaljalap.net.
„Ennek a problémának a megoldásában kulcsszerepe lesz a felek között az eltűntekről folytatott információcsere mechanizmusának” – tette hozzá Maurer."


1-2 ezer eltűnt? Mi számít eltűntnek? Pl az, hogy a hírek szerint a frontvonalnál vannak olyan Ukrán egységek, melyek létszámának 20-30 %-a is valahogy eltűnt, az minek számít?
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113

C6jNRxeUwAAfE2U.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: harald

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://rusvesna.su/news/1489167225
A Donbasszi blokád résztvevői azt tervezik, ha a kereskedelmi blokáddal nem érik el a céljaikat, akkor blokkolni fogják a villamosenergia és vízellátást, hogy elviselhetetlen körülményeket hozzanak létre a köztársaságokban- mondta Anatolij Vinogradszkij a "Donbass" zászlóalj egyik parancsnoka.
Elzárják az összes áru, víz és áram útját. ami átmegy a megszállt területekre, annak érdekében, hogy ott elviselhetetlen körülményeket okozzanak a lakosság számára.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2017/03/11/az-usa-150-millio-dollaros-tamogatast-nyujt-ukrajnanak/
"Az Egyesült Államok kongresszusa elfogadta a 2017-es évre vonatkozó katonai költségvetést, amiben 150 millió dolláros katonai támogatást biztosítanak Ukrajnának.
A költségvetés elfogadása mellett 371 képviselő szavazott, ellene pedig 48 képviselő. A tavalyi 250 millió dollár támogatás az idén jóval kevesebb lett. A Pentagon ebből az összegből finanszírozhatja az ukrán katonák felkészítését, katonai járműveket, drónokat küldhet, illetve logisztikai és más segítséget nyújthat, halált okozó fegyvereket nem fog szállítani..."


Csak mert van aki győzelemként tálalja hogy újabb 150 millió dollárt kapnak az Ukránok. Ami lényegében több a nullánál. De ami lényegesen jobban érdekelne, hogy a korábban más csatornákon Ukrajnába áramló lényegében katonai kiadások ( bármilyen címkéjük is volt, és bármelyik három betűs szervezet költségvetését terhelte is- és Ukrajnában jó néhány jelen volt) most mekkorák lesznek. Azt már tudjuk egy tegnapi cikkből, hogy éppen most "füleltek le" az USA-ban egy katonai tárcsöveket és éjjellátókat játékként Ukrajnába vásárló embert ( http://karpathir.com/2017/03/10/job...ztak-az-amerikabol-csempeszett-haditechnikat/ ). Éppen most, mert bizonyára eddig nem tudták, hogy 2014 óta ezt csinálja. És ez még csak csepp a tengerben. Gyakran voltak korábban cikkek/képek nyugati fegyverekről az Ukránoknál. Tavaly heti szinten voltak arról hírek a rusvesnán, hogy Kramatorszk város és Donbassz környező régiói reptereire is napi szinten érkeznek a teherszállító gépek, jelöletlen ládákkal. Ezekről mostanában viszont semmi hír. Ahogyan arról sem, hogy a Trump megválasztása után rövid időn belül a szomszédos országokba evakuált három betűs szervezetek visszaköltöztek-e...
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed
T

Törölt tag 1526

Guest
http://karpathir.com/2017/03/11/az-usa-150-millio-dollaros-tamogatast-nyujt-ukrajnanak/
"Az Egyesült Államok kongresszusa elfogadta a 2017-es évre vonatkozó katonai költségvetést, amiben 150 millió dolláros katonai támogatást biztosítanak Ukrajnának.
A költségvetés elfogadása mellett 371 képviselő szavazott, ellene pedig 48 képviselő. A tavalyi 250 millió dollár támogatás az idén jóval kevesebb lett. A Pentagon ebből az összegből finanszírozhatja az ukrán katonák felkészítését, katonai járműveket, drónokat küldhet, illetve logisztikai és más segítséget nyújthat, halált okozó fegyvereket nem fog szállítani..."


Csak mert van aki győzelemként tálalja hogy újabb 150 millió dollárt kapnak az Ukránok. Ami lényegében több a nullánál. De ami lényegesen jobban érdekelne, hogy a korábban más csatornákon Ukrajnába áramló lényegében katonai kiadások ( bármilyen címkéjük is volt, és bármelyik három betűs szervezet költségvetését terhelte is- és Ukrajnában jó néhány jelen volt) most mekkorák lesznek. Azt már tudjuk egy tegnapi cikkből, hogy éppen most "füleltek le" az USA-ban egy katonai tárcsöveket és éjjellátókat játékként Ukrajnába vásárló embert ( http://karpathir.com/2017/03/10/job...ztak-az-amerikabol-csempeszett-haditechnikat/ ). Éppen most, mert bizonyára eddig nem tudták, hogy 2014 óta ezt csinálja. És ez még csak csepp a tengerben. Gyakran voltak korábban cikkek/képek nyugati fegyverekről az Ukránoknál. Tavaly heti szinten voltak arról hírek a rusvesnán, hogy Kramatorszk város és Donbassz környező régiói reptereire is napi szinten érkeznek a teherszállító gépek, jelöletlen ládákkal. Ezekről mostanában viszont semmi hír. Ahogyan arról sem, hogy a Trump megválasztása után rövid időn belül a szomszédos országokba evakuált három betűs szervezetek visszaköltöztek-e...
Mi újság a "Kelet-Ukrajnába vezényelt NATO katonákkal"? Ugyanaz mint a "napi szinten érkező teherszállító gépekkel jelöletlen ládákkal" meg a "szomszédos országokba evakuált hárombetűs szervezetekkel". Csak lököd itt a sületlen álhír propagandát amiből egyetlen szó sem igaz.

Ahogy az is hazugság, hogy a tavalyi 250 milliós támogatás idén kevesebb lett. A 7dniv álhíre amit a Kárpáthír magyarra fordít krokomach pedig itt terjeszt. Valójában több lett, 350 millióra növelték, ez már tavaly december óta ismert, akkor szavazták meg ugyanis a 2017-es költségvetést ami jelenleg érvényben van.
http://www.rferl.org/a/congress-russia-flobal-magnitsky-bill-passed/28164350.html

Ebből került most kifizetésre 150 millió, a többi az év hátralévő részében lesz utalva. Az orosz propaganda meg szokás szerint olyan álhírt farag belőle, ami jobban beleillik az alternatív valóságukba.
http://112.international/ukraine-to...al-support-for-ukraine--ambassador-14736.html

Megint tolod a kamut kroki...
 

neptun892

Well-Known Member
2016. augusztus 13.
304
484
63
Mi újság a "Kelet-Ukrajnába vezényelt NATO katonákkal"? Ugyanaz mint a "napi szinten érkező teherszállító gépekkel jelöletlen ládákkal" meg a "szomszédos országokba evakuált hárombetűs szervezetekkel". Csak lököd itt a sületlen álhír propagandát amiből egyetlen szó sem igaz.

Ahogy az is hazugság, hogy a tavalyi 250 milliós támogatás idén kevesebb lett. A 7dniv álhíre amit a Kárpáthír magyarra fordít krokomach pedig itt terjeszt. Valójában több lett, 350 millióra növelték, ez már tavaly december óta ismert, akkor szavazták meg ugyanis a 2017-es költségvetést ami jelenleg érvényben van.
http://www.rferl.org/a/congress-russia-flobal-magnitsky-bill-passed/28164350.html

Ebből került most kifizetésre 150 millió, a többi az év hátralévő részében lesz utalva. Az orosz propaganda meg szokás szerint olyan álhírt farag belőle, ami jobban beleillik az alternatív valóságukba.
http://112.international/ukraine-to...al-support-for-ukraine--ambassador-14736.html

Megint tolod a kamut kroki...
Mire gondoltál hogy megint tolod a kamut kroki???
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Mire gondoltál hogy megint tolod a kamut kroki???
A "kelet-ukrajnai frontra vezényelt NATO katonákra", a "kelet-ukrajnai ISIS harcosokra", a "napi szinten érkező teherszállítógépekre jelöletlen ládákkal", az "evakuált hárombetűs szervezetekre", a "csökkentett költségvetésre", hosszú tirádákat képes úgy leírni, hogy gyakorlatilag egyetlen szó sem igaz a szövegéből.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Mire gondoltál hogy megint tolod a kamut kroki???
Vagy mondjuk erre:
a hírek szerint a frontvonalnál vannak olyan Ukrán egységek, melyek létszámának 20-30 %-a is valahogy eltűnt
"A hírek szerint". Úgy nyomja mint a balrad, semmi forrást nem ad meg csak belöki, hogy a hírek szerint és akkor szerinte bármit bedobhat. Szívesen megnézném, hogy ezt például honnan szedte, de szerintem még csak egy álhírgyáros zugoldalt se tudna megadni egyszerűen csak kitalálja.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2017/03/11/800-millio-dollar-eltulajdonitasaval-vadoljak-turcsinovot/
"Alekszandr Sepelev volt parlamenti képviselő azzal vádolja Alekszandr Turcsinovot, a Nemzetvédelmi Bizottság vezetőjét és Ruszlan Lukjancsukot a Népi Front képviselőjét, hogy 800 millió dollárt loptak az államtól.
A pénzt állítólag akkor lopták el, amikor Turcsinov 2009-ben miniszterelnök helyettes volt. Sepelev videó felvételt készített a vallomásáról és azt a Nemzeti Korrupcióellenes Bizottságnak is elküldte. A volt képviselő azért tett beismerő vallomást, mert a médiában megjelent hírek szerint köze volt az állami pénzek sikkasztásához. Elmondása szerint nála sokkal magasabb pozícióban lévő emberek feleltek az egész lebonyolításért – számolt be a Gordon.ua ukrán portál...
...A volt képviselő szerint nem volt választása és együtt kellett dolgozniuk velük, mivel Turcsinov környezetében bérgyilkosok is vannak, akik minden akadályt megszüntettek, ha arra szükség volt és ezen kívül Turcsinov együttműködött a Régiók Pártjával is."



Egyre durvábbak a helyi játszmák Ukrajnában, és az egész garnitúra -és klientúrájuk- is egyre durvábban játszanak..
 

neptun892

Well-Known Member
2016. augusztus 13.
304
484
63
A "kelet-ukrajnai frontra vezényelt NATO katonákra", a "kelet-ukrajnai ISIS harcosokra", a "napi szinten érkező teherszállítógépekre jelöletlen ládákkal", az "evakuált hárombetűs szervezetekre", a "csökkentett költségvetésre", hosszú tirádákat képes úgy leírni, hogy gyakorlatilag egyetlen szó sem igaz a szövegéből.
Bizonyíték?
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113