[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 319
55 718
113
Nem hinném,hogy sok szankció alatt lévő ország alapított volna céget semleges országba,hogy kereskedhessen velük,á dehogy,a kereskedők nem is olyan beállítottságúak.:D
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 337
20 789
113
Itt van néhány példa kik próbálkoztak eddig az önellátó gazdasággal: a korai Szovjetunió, a fasiszta Olaszország, a náci Németország, Tanzánia, Észak-Korea. Egyik se lett egy sikertörténet...
https://en.wikipedia.org/wiki/Autarky

Valójában Oroszország sem akar önellátó lenni, ez csak egy ideológiai maszlag, nem akarják beismerni, hogy a szankciók keményen sújtják őket, ezért durcásan azt mondják, hogy nem baj akkor önellátóak leszünk, pedig dehogy lesznek.
Ez bizony a rosszul kivitelezett propaganda jó példája.

A szócikk világosan megmondja, az önellátásra való berendezkedés lehet józan nemzeti cél és lehet külső kényszer, nem csak bezárkózás.
Az előbbire remek példa az önellátásra törekvés élelmiszerekből és vízből, gyakorlatilag minden országnál.

Maga a szócikk egyes országok egyes periódusaira hivatkozik.
- Pl. az USA-nál a mezőgazdaságot illetően. (valahogy kimaradt a példák közül, nem érdekes?)
- A korai Szovjetuniónál, az orosz polgárháborúra vonatkozóan. Ami egyébként vicces, mert a polgárháborút döntően 1922-re lejátszották (maradt egy kis Kolcsak távol-keleten), viszont Szovjetunió csak 1922-től van. Sztálin pedig nem beengedte, de behívta(!) az amcsikat az ipar korszerűsítésére. Az EU akkor bojkottált, az amcsik meg ezen jól kerestek. Követhető ez nem csak a történelemből, de még olyan őskommunista művekből is, mint Popov: Acél és salak.
- Németország mondjuk annyira bezárkózott a 2. vh. elején, hogy inkább elfoglalta Norvégiát, csak hogy biztosítsa magának a SVÉD vasércet.
 
  • Tetszik
Reactions: dragonette

kopoltyu

Well-Known Member
2017. február 3.
117
287
63
igazabol azt ertek el a szankciok hogy a ruszkik nekialltak es modernizaltak a mezogazdasagukat,banyaszatukat es az ipart is elkezdtek pl: eddig ok voltak az eu buzatermelesenek a legnagyobb celorszaga ,most komoly piaci konkurencia az unionak es a francia parasztok rettegnek hogy a silokba marad a buza mert a ruszkiknak mar nem kell sot ok veszik el a tavolkeleti piacokat eloluk...az eu-nak oriasi piac volt az orosz fejletlen mezogazdasag .... hus eloallat mezogazdasagi gepek miegymas most mar mindent megtermelnek,elkeszitenek maguknak vagy megveszik kinabol..a szankciok nagy resze igazabol az eu-nak volt pofon egy csomo eu-s kereskedelmi multi kezdett sajat halozatott kiepiteni oroszorszagban( metro,lidl,stb) azok meg mukodnek? szerintem amig az unio es az usa tamogatja az ukranokat politikailag,gazdasagilag + most mar fegyvereket is adnak nekik addig nem lesz ott se beke se megegyezes... meg az ukranok mint nato+ eu-tag ? meg 20 ev mulva is korai lenne
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Boki, boki, neked még karácsonykor sincs jobb dolgod mint a beteges orosz álhírek terjesztése? Ez is az orosz pszichopata háborús propaganda szégyenletes darabja. Itt az eredeti vágatlan videó:
https://vk.com/protivostoyanie_tv?w...736/265e2fb3c85cadbfc8/pl_post_58863239_83756

Nehéz eldönteni kik a gyalázatosabbak, az álhír gyárosok, akik virtuális robbanásokat és halálhörgéseket gyártanak, vagy a boki-féle álhír terjesztők akik ezeket az anyagokat terjesztik, vagy a szegcsab-féle propaganda zabálók akik ezeken az álhíreken élvezkednek.

Szánalmas hitvány társaság az egész álhír gyártó, terjesztő és fogyasztó banda egyben!
 
  • Tetszik
Reactions: panoz

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 191
23 578
113
Boki, boki, neked még karácsonykor sincs jobb dolgod mint a beteges orosz álhírek terjesztése? Ez is az orosz pszichopata háborús propaganda szégyenletes darabja. Itt az eredeti vágatlan videó:
https://vk.com/protivostoyanie_tv?w=wall58863239_83753&z=video277246583_456243736/265e2fb3c85cadbfc8/pl_post_58863239_83756

Nehéz eldönteni kik a gyalázatosabbak, az álhír gyárosok, akik virtuális robbanásokat és halálhörgéseket gyártanak, vagy a boki-féle álhír terjesztők akik ezeket az anyagokat terjesztik, vagy a szegcsab-féle propaganda zabálók akik ezeken az álhíreken élvezkednek.

Szánalmas hitvány társaság az egész álhír gyártó, terjesztő és fogyasztó banda egyben!

Koszonom ulippo, koszonom! Ma is megnevettetel! :D
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2017/12/27/donbasznak-kulonleges-statusz-jarna/
"Oroszország nem vonul ki a minszki kontakt csoportból, s az a célja, hogy a Donbász különleges önkormányzati státushoz jusson..."

http://karpathir.com/2017/12/27/kijev-szerint-megsertettek-a-tuzszunetet-a-felkelo/
"A felkelők megsértették a téli ünnepek idejére kötött tűzszüneti megállapodást, támadásaik következtében az elmúlt napban egy ukrán katona életét vesztette, öt megsebesült – jelentette szerdán a kijevi hadműveleti parancsnokság. A donyecki felkelpk közölték, hogy készen állnak végrehajtani a szerdára kitűzött fogolycserét..."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2017/12/27/megkezdodott-a-fogolycsere-ukrajnaban/
"Megkezdődött a fogolycsere szerdán Kijev és a Donyec-medencei felkelők között a kelet-ukrajnai Horlivka település közelében lévő front menti átkelőnél – közölték ukrán hírforrások.
A 112.ua hírportál helyszíni tudósítása szerint a luhanszki felkelők már átadtak az ukrán félnek 16 embert, akikért cserébe 75 foglyot kaptak. Még tart viszont a foglyok cseréje Kijev és a donyecki felkelők között.
Az előzetes megállapodás szerint Kijev összesen 306 embert ad át a felkelőknek 74 általuk fogva tartottért cserébe."

http://rusvesna.su/news/1514386568
( 27.12.2017 - 17:56 ) A DNR műveleti parancsnokság tájékoztatása szerint, az Ukránok AGS használatával tüzet nyitottak Gorlovka külvárosára, mintegy 10 km-re a fogolycsere helyszínétől.