Most vásároltak be használt Belarus S-300 ból. Kíváncsi leszek ezek után még az oroszok milyen katonai "segéllyel" lökik meg őket.Kíváncsi leszek, mit lépnek erre a szerbek.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Most vásároltak be használt Belarus S-300 ból. Kíváncsi leszek ezek után még az oroszok milyen katonai "segéllyel" lökik meg őket.Kíváncsi leszek, mit lépnek erre a szerbek.
Használt vasat vegyeneeek. Ocsóóón adómJó otlet volt egyeseknek kitalálni ezt a hidegháború2 helyzetet. Azota boldog boldogtalan fegyverkezik ész nélkül.
????Most vásároltak be használt Belarus S-300 ból. Kíváncsi leszek ezek után még az oroszok milyen katonai "segéllyel" lökik meg őket.
Vannak kétségeim a hír valódiságát illetően. Aki olyan csóró, hogy alig telik ilyen kevés 29-esre, annak nemigen van pénze még őskori Sz-300-asra sem főleg úgy, hogy azok nem export PMU-k. Belaurissziának sanszosan PSz-je van. Alsó hangon 30 évesek.Íme itt is van. Egyébként a Mig-29 et is megemlítik benne. Érdemes átolvasni. Savanyú az a vásár.
https://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj44oLpn_nYAhXSJlAKHQIsDVsQFghCMAY&url=http://delhir.info/2017/11/26/tovabb-folytatodik-fegyverkezes-szerbia-sz-300-legvedelmi-raketarendszereket-es-ujabb-mig-eket-vasarol/&usg=AOvVaw3t9SvJQJqTSeaqChVvpfEl
Nem az a lényeg hogy hány éves a rendszer hanem hogy vegyünk valamit alapon. Szhiologia az egész. Egyébként a szerb légierőnél ki vannak akadva azzon hogy miért "roncsokra" költik a kevéske pénzt,ahelyett hogy vennének egy új váltótipust. Ott is az átlag emberek a Gripent vagy valami értelmes nyugati tipust választanának, mintsem a jelenlegi helyzetet.Vannak kétségeim a hír valódiságát illetően. Aki olyan csóró, hogy alig telik ilyen kevés 29-esre, annak nemigen van pénze még őskori Sz-300-asra sem főleg úgy, hogy azok nem export PMU-k. Belaurissziának sanszosan PSz-je van. Alsó hangon 30 évesek.
Az én kérdésem az, hogy akkor Br. mivel váltja le azt a négy osztályt? Mivel ezek nem export változatok, vezetési osztály is. Még használtan is - rakéták életkora...???? - egy ilyen üzlet több száz millió USD és a HMZ 75 km-re van limitálva.Nem az a lényeg hogy hány éves a rendszer hanem hogy vegyünk valamit alapon. Szhiologia az egész. Egyébként a szerb légierőnél ki vannak akadva azzon hogy miért "roncsokra" költik a kevéske pénzt,ahelyett hogy vennének egy új váltótipust. Ott is az átlag emberek a Gripent vagy valami értelmes nyugati tipust választanának, mintsem a jelenlegi helyzetet.
""Orosz""-Belarusz-Szerb üzlet. Hogy milyen összeállításban fogják a rendszereket leszállitani?? Ebbe nem akarok belemenni mert nem az én területem. Egyébkènt megjegyzem hogy egyes katonai szakértők megjegyezték hogy értelmetlen pénzkidobás ezért a "régi" rendszerét. Akkor lehet sejteni hogy mit szállítanának le. Lásd az orosz segélyként kapott lepusztult 29 ek eseteit. Rakhedli pénzt dobnak ki a felújításukra.Az én kérdésem az, hogy akkor Br. mivel váltja le azt a négy osztályt? Mivel ezek nem export változatok, vezetési osztály is. Még használtan is - rakéták életkora...???? - egy ilyen üzlet több száz millió USD és a HMZ 75 km-re van limitálva.
Kivéve, ha ez valami orosz ---> Br. ---> Szerb üzlet, de akkor sincs újabb változat, mint PSz, azokat is az Sz-350 váltja majd le, ami még van. PMU1-et még az oroszok sem dobták ki, kétlem, hogy azokat adnák el ilyen módon, annak lenne 150 km-es HMZ-je.
na akkor: ha igaz, horvátok 30(?) használt izraeli gép megvétele mellett döntötttek.
https://www.timesofisrael.com/israel-agrees-to-sell-30-aging-f-16-planes-to-croatia/
500 millió dollár, nincs még infom arról, hogy ez milyen típusváltozatokat takar, milyen felszerltséggel.
1982-ben Kadrát volt, nem Kub. Ezen felül az F-16A nem MiG-29-est mészárolt le és volt mellette AWACS és F-15A és más gépek is.Szerbia kap=felújít 6db Mig-29et a kőkorszakból 240m$ért (40m$/db). Erre horvátok vesznek 30db F-16A/Bt 500m$ért(16m$/db). Erre Szerbek kitalálják, hogy vesznek még 7db Mig-29et, meg S300Pst.
That escalated quickly.
Legalább az F-16oknak már most van rutinjuk Migek és Kub mészárlásban. Mikor is volt 1982?
Szerbia kap=felújít 6db Mig-29et a kőkorszakból 240m$ért (40m$/db). Erre horvátok vesznek 30db F-16A/Bt 500m$ért(16m$/db). Erre Szerbek kitalálják, hogy vesznek még 7db Mig-29et, meg S300Pst.
That escalated quickly.
Legalább az F-16oknak már most van rutinjuk Migek és Kub mészárlásban. Mikor is volt 1982?
Bár azt nem tudom,hogy az IAF milyen A gépeket kapott.
Szerintem nem az a kérdés, hogy milyen gépeket kaptak az 1980-as éve elején (Block 5/10), hanem hogy azóta hogyan korszerűsítették őket, milyen szinten voltak 2016 végén. Vannak olyan hírek is, hogy F-16 C/D gépek is lesznek a csomagban.
Már linkeltem...hát ez összecsúszott...
itt a cikkben az eredeti
http://www.f-16.net/f-16_users_article7.html
...http://www.f-16.net/f-16_versions_article3.html
Már linkeltem...