Megtörtént eset alapján!
(hosszú, talán megéri

)
...egyszer régen, vmelyik föiskolám valamelyik szemeszterzáró buliján beszélgetés, nem szokásos statisztika óráról, stb. A buli idején éppen ismét sokmilliárd a főnyeremény. Emlékezve a kötetlen beszélgetésre az előadáson, "kibököm", hogy tudom a lottó ötös nyerőszámait (

). ...többen ott voltak, emlékeztek, mosolyogva elmennek az újabb sörért...
...az budai család "befizetett" gyereke beteg volt (fű-elvonó-kúra :- ), hiányzott.
... tűnődve visszajön: "...jó csapat lennénk(?!?!), érdekel a dolog!R Rögtön jövök!
...titokzatos távozás, zsebben kotorász(telefon!?!)
Visszajön Gábor, szorítja az üres vodkás poharat, már bátor és határozott: most beszéltem Keresztanyámmal (?!?), ideadja előre az örökséget (ÖÚIZÉ?!? Miiiii????).
Szóhoz jutok: ...de Gábor nem voltál ott az órán, van egy kis goX... NEM, Nincs gond, Nem számít, Megoldjuk, Kérek még!!!
...de Gábor, ...
Elég lesz, ismerem a Kereszt-anyámat, "dob még rá",
Oké Gábor! -megnyugszik, folytathatom: ...tudom a számokat -széles Gábor-mosoly, hátul felröhögnek- "ki fogják húzni" - még szélesebb mosoly - hátul az egyik nevető leesik a székről.
..a TITOK az, Gábor -tágra nyilt szemek száj, orr???- , hogy az előadáson rájöttünk, hogy bármelyik számot mondom, kihúzzák!!! (Megkegyelmeztem)
-homlok ráncolás, sejtés: ott kellett volna lenni azon az órán? (...meg a többin...)- hátul gurgulázó röhögés, alkoholtól felszabadult lánykacaj, ketten félrenyelnek...
...az előadáson ugyanis rájöttünk, hogy bármelyik számot mondom, kihúzzák!!! (..."nagyon nem értem" arckifejezés Gáboron...)
....TUDOD...
..EGYSZER....
...MAJD... (...lehet, hogy 2.359 év és 4 hóhap és 3 hét múlva... De K I H Ú Z Z Á K... :- )
...dehát, dehát, dehát tudod a számokat... Hogy hogy bármit???
A z é r t Gábor, mert bármilyen számokat mondok,. e g y s z e r, v a l a m i k o r. úgyis kihúzzák!!! ????
Nem értem. -mondja Gábor sárga és vörös közt váltakozva szegény.
Maketing-kommunikációs órát tartottunk(Gábor:?????), beteg volt a stat-tanár!
Ééérted Gábor, MARKETING, emléxel: "az átverés tudománya" (a Tanár definíciója 5 sör után :- ), ez volt az óra feladata, eladni a lottó ötöst! Az én csapatom nyert ...hátul: Yeeeee...
Gábor: Ööö, hmmmmm, (izééé?), hozok egy sört...
(nem hozott... elment)