Humor

Nem maguktól az eszközöktől kellene rettegeni hanem legfejebb attól, hogy:

ad.1 Mire használják.
ad.2 Tökre teszik.

Nem rettegek az eszközöktől,hanem a hatásukat kerülném el,hogy pl egy nem létező értékrendet sajátítson el a srác,amit valaki kitalált,és nagy zsét vág be vele.Elkerülném,hogy minden figyelmét az újabb,és újabb,színesebb,villogóbb semmikre fordítsa,hogy onnan tanuljon meg viselkedni,kommunikálni,barátkozni,csajozni,stb.Komoly irány változások történnek a tápcsatornámban,mikor a vele korú gyerekek zombiként ülnek a szünetben a folyosón,és b@sztatják azt a sz@rt,20cm-ről csetelnek egymással,ezt látják otthon,lájkolnak valamit a világ túloldaláról,de nem tud elmenni a boltba kenyérért,olyan személyiség zavaros mind,egy domb tetőn lakunk,annyi esze nincs egynek sem,hogy segítsen a nőknek,öregeknek felhozni a szatyrait,jó,ha nem lökik fel őket.
Nem mellesleg tanítják őket az iskolában informatikára,amennyi kell nekik ebben a korban,itthon is használhatják a gépet,de azt nem engedem,hogy egész nap azt simogassa.
Amint kialakul a saját érdeklődési köre,amit nem a netről talál ki neki valaki,akkor arra fordíthatja az energiáit,idejét,ebben a korban még bármire fogékonyak,ami abból a sz@rból jön,de értéktelen.
Igazából én már az ő korában tudtam mit akarok csinálni,ekkor már egész nyári szüneteket töltöttem a határban,a gépeket tanulmányozva,fel pattantam rájuk,kikérdeztem az összes kombájnost,traktorost,teherautó sofőrt minden műszaki paraméteréről,10km-t tekertem éjszaka,hogy lássam a Rábákat éjjel kivilágítva szántani,a kavicsbánya cccp gépei pedig,mint légynek a mézeskanál.... ):
Net nélkül.

A 10 éves lányom is már jó ideje nyúz egy okostelefonért, de én is hasonlóan gondolom, mint te.
Van gépe, de azon is csak annyit lóghat amennyit én engedem neki, jellemzően heti 2-3 órát.
A telefonnal kapcsolatban annyi engedményt kapott, hogy vettem neki egy nagyon buta telót, hogy hívhasson ha valami fontos közlendője lenne, de azzal is csak az általam megadott 4 számot hívhatja fel (anya, apa, nagyszülők). Ennyi idős korban ez szerintem untig elég. Mondtam neki, hogy okostelefonja majd akkor lesz, ha 14 éves kora után nyári munkával megkeresi a rávalót. Akkor legalább érzi majd a súlyát, az értékének és megtanul vigyázni is rá.

Aki jár horgászni kívánom hogy ilyet fogjon:DDD

http://www.kozpont.ro/wp-content/uploads/halac.jpg

pff
Dehogy van. A gyerek nem fogja az apja gyermekkorat ujra elni.
Papajoe azert nem netezett a mobiljaval, mert akkor még nem volt ilyesmi es nem pedig azert, mert ez volt az o szabad valasztasa. Sot, a hozzaferheto technika megszallotja volt o is. Tisztara apja a gyerek. :D
Raadasul pont az o generacioja talalta ki es epitette a mobilokat (es a netet). Nem igazsagos ebbol kizarni a kolkot. (Szerintem.)
on

pff
<blockquote rel="phaidros">Igazad van!
Papajoe azert nem netezett a mobiljaval, mert akkor még nem volt ilyesmi es nem pedig azert, mert ez volt az o szabad valasztasa. Sot, a hozzaferheto technika megszallotja volt o is. Tisztara apja a gyerek. :D
Raadasul pont az o generacioja talalta ki es epitette a mobilokat (es a netet). Nem igazsagos ebbol kizarni a kolkot. (Szerintem.)
on</blockquote>

Szerintem is ökörség. Nem az határozza meg valaki értékrendjét, hogy milyen technikai eszköze van. A fejekbe máshogy kerülnek értékek...

+1

Mala.com

P1110087-1000x288.jpg

Nem rettegek az eszközöktől,hanem a hatásukat kerülném el,hogy pl egy nem létező értékrendet sajátítson el a srác,amit valaki kitalált,és nagy zsét vág be vele.Elkerülném,hogy minden figyelmét az újabb,és újabb,színesebb,villogóbb semmikre fordítsa,hogy onnan tanuljon meg viselkedni,kommunikálni,barátkozni,csajozni,stb.Komoly irány változások történnek a tápcsatornámban,mikor a vele korú gyerekek zombiként ülnek a szünetben a folyosón,és b@sztatják azt a sz@rt,20cm-ről csetelnek egymással,ezt látják otthon,lájkolnak valamit a világ túloldaláról,de nem tud elmenni a boltba kenyérért,olyan személyiség zavaros mind,egy domb tetőn lakunk,annyi esze nincs egynek sem,hogy segítsen a nőknek,öregeknek felhozni a szatyrait,jó,ha nem lökik fel őket.
Nem mellesleg tanítják őket az iskolában informatikára,amennyi kell nekik ebben a korban,itthon is használhatják a gépet,de azt nem engedem,hogy egész nap azt simogassa.
Amint kialakul a saját érdeklődési köre,amit nem a netről talál ki neki valaki,akkor arra fordíthatja az energiáit,idejét,ebben a korban még bármire fogékonyak,ami abból a sz@rból jön,de értéktelen.
Igazából én már az ő korában tudtam mit akarok csinálni,ekkor már egész nyári szüneteket töltöttem a határban,a gépeket tanulmányozva,fel pattantam rájuk,kikérdeztem az összes kombájnost,traktorost,teherautó sofőrt minden műszaki paraméteréről,10km-t tekertem éjszaka,hogy lássam a Rábákat éjjel kivilágítva szántani,a kavicsbánya cccp gépei pedig,mint légynek a mézeskanál.... ):
Net nélkül.

Válasz a beszélgető topicban:
http://htka.hu/kozosseg/discussion/44451/beszelgeto/p9

pff
<blockquote rel="phaidros">Igazad van!
on</blockquote>

Gyorsabb voltál:-)

Igen, de mindennek megvan a maga ideje és sorja.
És ha el is olvassátok, amit írtak, egyikőjük sem írta, hogy legyenek informatikai analfabéták, se pedig azt nem írták, hogy soha ne legyen okostelefonjuk.

Tinédzser korban alakul ki a gyerek szociális érzékenysége egy egész életre. Nem kell lapátolni bele a pénzt, de hogy egy tinédzser ne zárkózhasson fel a kortársai közé az veszélyes játék.
Nincs közös érték az iskolatársakkal, kimarad közös élményekből -> elzárkózás, magába fordulás -> gyűlölet az "átlagos" ember iránt --> felnőttkorban gyűlölet a fogyaztó, a globalizmus iránt, elvetése a technikának, -műszaki analfabetizmus -> érettségi után szakmunkás, diploma nuku

aztán a végén senki ne csodálkozzon ha kopaszra nyírja magát és bakancsot húz

RIADÓ!!! Pokémon van a Madison sugárút és a 27-ik utca sarkánál!

https://www.youtube.com/watch?v=TCBEbgYNI_M