[HUN] AERO L-39 Skyfox

Egyik kiképző gép sem alkalmas légirendészetre a KAI T-50 kivételével.

Emlékszem, még a Top Gun újság indulása után írta a nagyokos komcsi időkből maradt szakértő (Szentesi György) 30 éve, hogy Mo-nak légirendészetre kell csak gép, vegyünk hát ezért néhány Alpha Jetet, AMX-et vagy Hawkot, az akkor még rendszerben álló MiG-21, -23 és Szu-22 kiváltására. :D

ezzel Te nem kapsz el sok dolgot :D nem is arra van
.
.
Én is ezt gondolom. És mivel igazán légierőnk nincs, amihez annyira kéne most egy saját kiképzőgép század, igy leginkább azt látom ebben a beszerzésben, hogy politikai alapon megvetetnek valamit az országgal, amire semmi szükség nincs. Szinte több lesz a kiképzőgép, mint a vadászgép, mintha minden orvost úgy képeznének, hogy saját egyetemet épitenek mind mellé

• Tetszik
Reactions: Wilson
.
.
Én is ezt gondolom. És mivel igazán légierőnk nincs, amihez annyira kéne most egy saját kiképzőgép század, igy leginkább azt látom ebben a beszerzésben, hogy politikai alapon megvetetnek valamit az országgal, amire semmi szükség nincs. Szinte több lesz a kiképzőgép, mint a vadászgép, mintha minden orvost úgy képeznének, hogy saját egyetemet épitenek mind mellé

Akkor lenne értelme, ha újraindítanák az ALCA gyártását, és abból is vennénk egy századdal a Griffek mellé.

.
.
.
14 darab vadászgép mellett évente hány új kiképzendő pilótára lehet szükség?

Emlékszem, még a Top Gun újság indulása után írta a nagyokos komcsi időkből maradt szakértő (Szentesi György) 30 éve, hogy Mo-nak légirendészetre kell csak gép, vegyünk hát ezért néhány Alpha Jetet, AMX-et vagy Hawkot, az akkor még rendszerben álló MiG-21, -23 és Szu-22 kiváltására. :D
Meg hogy a Mig-29 olyan gyors, hogy meg sem tud fordulni Mo. legtereben :D

hát jól lehúztátok róla a keresztvizet...!
tévedés lenne ez a történet, avagy jól bejelenti az aero hogy pölö az ng2 nevű gépébe belerak egy bikább motort...?

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
Én németről fordítom angolra az ominózus cikket és az így szól:
"according to reports - interested in twelve trainers and possibly twelve more of the future light fighter aircraft version."

Ez eredeti németben is így szól?
Ez nekem azt jelenti hogy 12 Alba trainer configban és 12 másik a jövőbeni light attack configból. Az összesen 24 lenne... Egyébként a light attack config az az Alca? Mert Aero elvielg annak is dolgozik valami ráncfelvarott változatán.

• Tetszik
Reactions: ibanez de bobadilla
"according to reports - interested in twelve trainers and possibly twelve more of the future light fighter aircraft version."

Ez nekem azt jelenti hogy 12 Alba trainer configban és 12 másik a jövőbeni light attack configból. Az összesen 24 lenne... Egyébként a light attack config az az Alca? Mert Aero elvielg annak is dolgozik valami ráncfelvarott változatán.

új fejlesztés lehet benne?

Az Albának most engedélyezték a light attack configját, ha jól tudom.

.
.
Ez az L-39NG felszerelhető lesz legalább infrás légiharcrakétával, valami légi rendészeti feladatokhoz?
Cessnán kivül lehet bármi elfogni vele, látva a 750km/h körüli végsebességét?
Jelenleg ezeket a fegyvereket lehet rá felszerelni.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

De sztem lapvetően kiképzőgépként számolunk vele.
Vadászgépnek ott lesz 2 század Gripen. Ez sztem nem kérdés a térségbeli 10-14 gépes F-16 beszerzések tükrében.

"Az L-39NG képes gépágyúk, irányítatlan levegő-föld rakéták, irányított levegő-föld rakéták és szabad zuhanó vagy lézerrel irányított bombák szállítására. Ezen fegyverek széles skálája a repülőgépet hihetetlenül alkalmas platformá teszi a könnyű támadási feladatok végrehajtásához, különösen a földi előre irányított légi irányítókkal együttműködve."
"Az L-39NG ideális platform a fejlett fenyegetésszimulációk végrehajtására a legkülönfélébb képzési esetekben."
Valami ilyesmi.. :) (Meg még azt írják, hogy légrendészeti célra is ideális lassú és alacsonyan repülő objektumok ellen) Ez utóbbi érdekes lehet..

Mintha 24-ről lenne szó..

Mivel nincs már Frog, még se Himars(kategóriájú bármi), se semmi, használt Albákból gombokért lehet nagyhatósugarú visszatérő, vagy kamikaze csapásmerő/megtorló drónt csinálni, ha egy szövetségesnek megint eszébe jutott a "köpönyeg fordítás". Nem is tudom ez miért jutott eszembe ? ? ?

Lehet, hogy olcsóbb egy ilyen multifunkciós drón, mint egy egy feladatra alkalmas (qrva drága) ballisztikus rakétafegyver.
Olcsóbb, mint az a két Patriot rakéta, amit el kell rá használni :D :p

Ilyen ötletes "apróságok" lehetősége miatt igenis jó vételnek érzem az Aero Vodochody üzletet.
...már "csak" ki kell használni a lehetőséget ! ! ! :hadonaszos:

• Tetszik
Reactions: ibanez de bobadilla
Mivel nincs már Frog, még se Himars(kategóriájú bármi), se semmi, használt Albákból gombokért lehet nagyhatósugarú visszatérő, vagy kamikaze csapásmerő/megtorló drónt csinálni, ha egy szövetségesnek megint eszébe jutott a "köpönyeg fordítás". Nem is tudom ez miért jutott eszembe ? ? ?

Lehet, hogy olcsóbb egy ilyen multifunkciós drón, mint egy egy feladatra alkalmas (qrva drága) ballisztikus rakétafegyver.
Olcsóbb, mint az a két Patriot rakéta, amit el kell rá használni :D :p

Ilyen ötletes "apróságok" lehetősége miatt igenis jó vételnek érzem az Aero Vodochody üzletet.
...már "csak" ki kell használni a lehetőséget ! ! ! :hadonaszos:

Jól van, nem engem kell meggyőznöd. :)
Én is azt gondolom, hogy tanulmányozzuk mielőtt öklünket rázzuk. Örüljünk, hogy ez is úgy néz ki átcsúszik mielőtt elzárják a pénzcsapot. (Hogy kell-e 24 az már más lapra tartozik, de úgyse mi döntünk, ha megveszik, akkor kívánom, hogy a honvédségnek legyen öröme és haszna benne.)

u.i. asszem az a második 12 az majd a jövő zenéje lesz, úgyhogy senki se lötyögtesse ki a sörét mérgében.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0