[HUN] Airbus A319

A pod tartó részét már aug 20-án bárki fényképezhette, sőt, 2021 decemberben megjelent egy cikk a honvedelem.hu-n, amiben leírják, hogy ez a Bird cég cucca lett a nyerő. De most titkolóznak azért... :D
2023 szeptemberében pedig volt már róla szpotter videó is hogy infrát szór Kecskeméten...

Nem repültünk olyan terület felett mint például Kabul... A megjegyzés ellenére, ezt a beharangozott ellentevékenység rendszert, a világszerte használt Elbit helyett, megint a mi ügyes beszerzésünk találta ki. Egyébként kiváncsi leszek, hogy a KC-390-ehez is integrált Elbit helyett, arra is intallálják-e a Birds terméket, mert nem tudom, ezt például engedélyezte-e a gyártó Embraer és ki viseli ennek a költségét. Anno ugyanis beharangozták, hogy "rámpás gépek" is ezzel lesznek felszerelve.

Nem repültünk olyan terület felett mint például Kabul... A megjegyzés ellenére, ezt a beharangozott ellentevékenység rendszert, a világszerte használt Elbit helyett, megint a mi ügyes beszerzésünk találta ki. Egyébként kiváncsi leszek, hogy a KC-390-ehez is integrált Elbit helyett, arra is intallálják-e a Birds terméket, mert nem tudom, ezt például engedélyezte-e a gyártó Embraer és ki viseli ennek a költségét. Anno ugyanis beharangozták, hogy "rámpás gépek" is ezzel lesznek felszerelve.
A mi 390-esünkön a képek alapján Elbit van.

• Tetszik
Reactions: Aladeen

website
Mindegyik honvédségi szállítógép megkapja, vagy tesco gazdaságosan lett beszerezve mutatóba?

Legalább leírhatták volna a fórum nevét, de mindegy ;)

Meg nyilván a "kormánygép" is hangulatkeltésből került a címbe, mert a rakétavédelem pont hogy nem a polgári VIP szállítások miatt szükséges a gépre, hanem a kabulihoz hasonló missziók miatt.
De hát ugye F. Objektív S... ez náluk alap, a nép meg kajálja, klikkeli.

Meg nyilván a "kormánygép" is hangulatkeltésből került a címbe, mert a rakétavédelem pont hogy nem a polgári VIP szállítások miatt szükséges a gépre, hanem a kabulihoz hasonló missziók miatt.
De hát ugye F. Objektív S... ez náluk alap, a nép meg kajálja, klikkeli.
Kíváncsi lennèk, hogy hány százalèkban vègez katonai, ès hány százalèkban kormánytagok szállítását a gèp. o_O

Engem nem zavar, hogy a kormánytagokat-üzletembereket furikáznak velük.
Ilyen gèpek már règ kellettek volna. De ne csodálkozzunk ha kormánygèpnek nevezik ezeket.
Szíjártó mondta nemrèg, 830 órát töltött repülön tavaj. Gondolom ennek jelentős rèszèt honvèdsègin.
Amik kibuktak, hogy nem azon repült azèrt mert Novák Katalin meg Vityesz repült akkor velük.
Ezèrt bèreltek többszáz millióèrt gèpeket 3 útra.
Szóval inkább vennènek mèg falcont.

Szóval kormánygèpnek titulálni azokat a gèpeket amit nagyrèszt kormánytagok használnak mièrt nem objektív?

Kabulhoz hasonló misszióra meg nem ilyen gèpek kellenek, hanem katonai szállítók. Kènyszerhelyzet volt, mert nem volt más.
De egy katonai gèp minden szempontból jobban megfelel egy ilyen bevetèsre.

Ès mivel ezek a gèpek megfordulnak válságövezetekben, ideje volt valami önvèdelmi rendszer rájukrakni.

Kíváncsi lennèk, hogy hány százalèkban vègez katonai, ès hány százalèkban kormánytagok szállítását a gèp. o_O

Engem nem zavar, hogy a kormánytagokat-üzletembereket furikáznak velük.
Ilyen gèpek már règ kellettek volna. De ne csodálkozzunk ha kormánygèpnek nevezik ezeket.
Szíjártó mondta nemrèg, 830 órát töltött repülön tavaj. Gondolom ennek jelentős rèszèt honvèdsègin.
Amik kibuktak, hogy nem azon repült azèrt mert Novák Katalin meg Vityesz repült akkor velük.
Ezèrt bèreltek többszáz millióèrt gèpeket 3 útra.
Szóval inkább vennènek mèg falcont.

Szóval kormánygèpnek titulálni azokat a gèpeket amit nagyrèszt kormánytagok használnak mièrt nem objektív?

Kabulhoz hasonló misszióra meg nem ilyen gèpek kellenek, hanem katonai szállítók. Kènyszerhelyzet volt, mert nem volt más.
De egy katonai gèp minden szempontból jobban megfelel egy ilyen bevetèsre.

Ès mivel ezek a gèpek megfordulnak válságövezetekben, ideje volt valami önvèdelmi rendszer rájukrakni.
Nagyon sokszor ezzel utaznak a katonai szakmai delegációk is, de a falconnal is szoktak.
(Én pl így repültem falconnal)

Nagyon sokszor ezzel utaznak a katonai szakmai delegációk is, de a falconnal is szoktak.
te kis mázlista (én eddig csak ancsán rázkódtam ami katonai...) de bármennyire is tetszik a falcon meg a KC de megfogadtam soha többet nem repülők még kereskedelmivel sem . Ugyhogy ez nekem kimarad.

Százalèkot írtam.

Arra lennèk kíváncsi.

Nem is azt írtam, hogy nem repülnek velük katonák.

Csak a kormánygèp nem teljesen propagandaszöveg. De nincs is azzal baj.