Remelem, nem szart vettünk.
Az Elbit lett volna kézenfekvő.
Folytattuk a jó szokásunkat, ezt is a rajz asztalról, első vevőként vettük meg, igaz, amikor eldöntötték, kb 2020-21-ben, akkor mindenben ez volt a divat a HM-ben.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Remelem, nem szart vettünk.
Az Elbit lett volna kézenfekvő.
2023 szeptemberében pedig volt már róla szpotter videó is hogy infrát szór Kecskeméten...A pod tartó részét már aug 20-án bárki fényképezhette, sőt, 2021 decemberben megjelent egy cikk a honvedelem.hu-n, amiben leírják, hogy ez a Bird cég cucca lett a nyerő. De most titkolóznak azért...
Meg is vagyok döbbenve, hogy fel mertél rá ülni...https://military-technology.blog.hu/.../van-e_onvedelmi...
Csak három évet késett az hőkövető (infravörös, képalkotó) rakéták elleni védelem csomag installálása az A319 csapatszállító repülőgépre.
A mi 390-esünkön a képek alapján Elbit van.Nem repültünk olyan terület felett mint például Kabul... A megjegyzés ellenére, ezt a beharangozott ellentevékenység rendszert, a világszerte használt Elbit helyett, megint a mi ügyes beszerzésünk találta ki. Egyébként kiváncsi leszek, hogy a KC-390-ehez is integrált Elbit helyett, arra is intallálják-e a Birds terméket, mert nem tudom, ezt például engedélyezte-e a gyártó Embraer és ki viseli ennek a költségét. Anno ugyanis beharangozták, hogy "rámpás gépek" is ezzel lesznek felszerelve.
Mindegyik honvédségi szállítógép megkapja, vagy tesco gazdaságosan lett beszerezve mutatóba?Bird AeroSystems hungry for more work after European DIRCM installations
Israel's Bird AeroSystems has completed the installation of its SPREOS direct infrared countermeasures and Aeroshield missile protection systems aboard several Airbus A319s for an undisclosed European customer.www.flightglobal.com
Mert olyan sok szállítógépünk van?Mindegyik honvédségi szállítógép megkapja, vagy tesco gazdaságosan lett beszerezve mutatóba?
A Spreos rendszert szerintem nem lehet a Dassault Falcon-ra telepíteni. Oda nem az Airbus repülőgépekre installált változatot ajánlottak szerintem.Mert olyan sok szállítógépünk van?
Az összes civil gép megkapja, a KC390-eseken meg alapból van.
Új, izraeli rakétavédelmi rendszert kapott az egyik magyar kormánygép | 24.hu
Jellemzően kormány- és államfők gépeit szerelik fel vele.24.hu
Legalább leírhatták volna a fórum nevét, de mindegy
Kíváncsi lennèk, hogy hány százalèkban vègez katonai, ès hány százalèkban kormánytagok szállítását a gèp.Meg nyilván a "kormánygép" is hangulatkeltésből került a címbe, mert a rakétavédelem pont hogy nem a polgári VIP szállítások miatt szükséges a gépre, hanem a kabulihoz hasonló missziók miatt.
De hát ugye F. Objektív S... ez náluk alap, a nép meg kajálja, klikkeli.
Nagyon sokszor ezzel utaznak a katonai szakmai delegációk is, de a falconnal is szoktak.Kíváncsi lennèk, hogy hány százalèkban vègez katonai, ès hány százalèkban kormánytagok szállítását a gèp.
Engem nem zavar, hogy a kormánytagokat-üzletembereket furikáznak velük.
Ilyen gèpek már règ kellettek volna. De ne csodálkozzunk ha kormánygèpnek nevezik ezeket.
Szíjártó mondta nemrèg, 830 órát töltött repülön tavaj. Gondolom ennek jelentős rèszèt honvèdsègin.
Amik kibuktak, hogy nem azon repült azèrt mert Novák Katalin meg Vityesz repült akkor velük.
Ezèrt bèreltek többszáz millióèrt gèpeket 3 útra.
Szóval inkább vennènek mèg falcont.
Szóval kormánygèpnek titulálni azokat a gèpeket amit nagyrèszt kormánytagok használnak mièrt nem objektív?
Kabulhoz hasonló misszióra meg nem ilyen gèpek kellenek, hanem katonai szállítók. Kènyszerhelyzet volt, mert nem volt más.
De egy katonai gèp minden szempontból jobban megfelel egy ilyen bevetèsre.
Ès mivel ezek a gèpek megfordulnak válságövezetekben, ideje volt valami önvèdelmi rendszer rájukrakni.
te kis mázlista (én eddig csak ancsán rázkódtam ami katonai...) de bármennyire is tetszik a falcon meg a KC de megfogadtam soha többet nem repülők még kereskedelmivel sem . Ugyhogy ez nekem kimarad.Nagyon sokszor ezzel utaznak a katonai szakmai delegációk is, de a falconnal is szoktak.
(Én pl így repültem falconnal)
Százalèkot írtam.Nagyon sokszor ezzel utaznak a katonai szakmai delegációk is, de a falconnal is szoktak.
Én csak kétszer az Airbus-al, az már elég hogy kormánytagnak tekintsem magam?Nagyon sokszor ezzel utaznak a katonai szakmai delegációk is, de a falconnal is szoktak.
Hmmm...oda-vissza az már 4! Igen,így már biztos hogy kormánytagnak számítok!Én csak kétszer az Airbus-al, az már elég hogy kormánytagnak tekintsem magam?
Te a 4 út nélkül is....Hmmm...oda-vissza az már 4! Igen,így már biztos hogy kormánytagnak számítok!
Jó volt a kaja a MH Airwaysnél?(Én pl így repültem falconnal)