Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
https://honvedelem.hu/cikk/111053_eltokeltsegbol_jeles
"A Magyar Honvédség első, és ez idáig egyetlen női szállítórepülőgép-vezetője a kecskeméti repülőbázison szolgál. Zolnai Lea hadnagy az Aviation Leadership Program keretében, az Egyesült Államokban sajátította el a beosztásához szükséges alapismereteket, s jelenleg a légierő új Airbus A319 típusú csapatszállító gépeire történő átképzésen vesz részt..."
Melyik gép volt?
A baloldali tájékoztató adatok közt majdnem mindig ott van a gép lajstroma is, ez a 605-ös volt. A jobboldalt lévő kis óra-ikonra rákattintva be tudsz állítani korábbi dátumot/időpontot is, és vissza tudod játszani a korábbi felvételt is.Sajna nem tudom a 638-as hivó melyiket takarja...
Melyik gép volt?
A 605-ös.
Egyébként pont 1 hete is volt az egyik Koszovóban, de nem emlékszem melyik - mondjuk @ FR24 még visszakereshető lehet.
Köszönöm.
Érdekes így belelátni, hogy hová és hányszor repülnek. Azon gondolkozom, hogy fel kellene írni egy excel fájlba a repüléseket és akkor lehetne látni az egész éves eloszlást, leterheltséget.
A 604 volt valahol azóta, hogy kb két hete hazajött Ostravából? Valamiért a 605 megy mindenhova
Lea azt szereti, egy nonek meg majd merd megmondani, hogy a masik geppel kene ma repulni...A 604 volt valahol azóta, hogy kb két hete hazajött Ostravából? Valamiért a 605 megy mindenhova
Lea azt szereti, egy nonek meg majd merd megmondani, hogy a masik geppel kene ma repulni...
https://honvedelem.hu/cikk/111053_eltokeltsegbol_jeles
Szerintem akkor vezessen Griffet ha jobb mint a ferfi kollegai vagy akkor ha ugyan nem jobb, de vettunk meg egy szazad Griffet es jut neki is ules. De azert ne mert no, megha szurkolok is neki.
Nem tudom, h bírná e a 9g-t, de hogy anatómiailag nem használ neki (méhsüllyedés, egyebek) az tuti.Ha megfelelt és tudja ugyan azt nyújtani mint a többi, miért ne?! Nem tudom statisztikailag milyen más - nagyobb - légierőknél az arány, lehet Molni tudna legalább US példákat mondani, de mondjuk én arra is kiváncsi volnák, hogy milyen az átlagéletkor nálunk ill. külföldön. Kicsit ráncoltam a homlokom, amikor az éleslövészetes videóknál sem a legfiatalabb arcok ültek be a székbe, kicsit zavart, hogy lehet azok indithattak akik pár év múlva otthagyják a pályát. De ez csak olyan első benyomás volt a képekből,...de lehet csak a sisak öregit
Nem tudom statisztikailag milyen más - nagyobb - légierőknél az arány
The Air Force has 12,471 pilots, 3,270 navigators and 1,308 air battle managers in the grade of lieutenant colonel and below.
Az sajna nincs a kimutatásban, hogy ebből mennyien vadászpilóták.730 female pilots; 317 navigators; 226 air battle managers
Egy "cégen" belül nem lehet egyformán, azonos idő-terheléssel repültetni a gépeket, mert akkor egyszerre kellene kivonni mindkettőt repóra szerinti karbantartásokra. Ezért kezdetben időben eltolva egyiket gyakrabban repültetik, hogy eltérő legyen a gépek repült órája. Úgy néz ki a 605-ös lett kijelölve, hogy előbb érje el a karbantartáshoz szükséges repült órákat.A 604 volt valahol azóta, hogy kb két hete hazajött Ostravából? Valamiért a 605 megy mindenhova
En csak annyit szeretnek, hogy az vezessen aki jobb, ennyi. Ha o, akkor o.Ha megfelelt és tudja ugyan azt nyújtani mint a többi, miért ne?! Nem tudom statisztikailag milyen más - nagyobb - légierőknél az arány, lehet Molni tudna legalább US példákat mondani, de mondjuk én arra is kiváncsi volnák, hogy milyen az átlagéletkor nálunk ill. külföldön. Kicsit ráncoltam a homlokom, amikor az éleslövészetes videóknál sem a legfiatalabb arcok ültek be a székbe, kicsit zavart, hogy lehet azok indithattak akik pár év múlva otthagyják a pályát. De ez csak olyan első benyomás volt a képekből,...de lehet csak a sisak öregit