[HUN] Airbus Helicopters H145M HForce

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Király Fika

Well-Known Member
2019. március 22.
2 861
4 693
113
A H-145-nek azért nagyobb harcértéke lesz mint a minyóinknak, szóval nem pótolja, hanem minőségi előrelépést jelent majd a minyókhoz képest! Viszon a gondolatmenet lényege az lehetett, hogy ha lenne a jövőben váltótípusa a harcihelikoptereknek, akkor az addig kihúzandó időt nem a minyók teljesen értelmetlen nagyjavításával kellett volna kitölteni, hanem a H-145-el.
Kedves barátom, a Minyó a MI-8, Mi-17, A Mihu a Mi-24 különböző változatai.

• Tetszik
Reactions: antigonosz

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 862
4 289
113
Régebbi már, de nem tudom, hogy vótmá-e?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Lehet, hogy csak a kisebb mérete miatt, de nekem sokkal mozgékonyabbnak tűnik, mint mondjuk a Mihu.

T

torsen

Guest
Régebbi már, de nem tudom, hogy vótmá-e?

Lehet, hogy csak a kisebb mérete miatt, de nekem sokkal mozgékonyabbnak tűnik, mint mondjuk a Mihu.

Azért, mert a nem forog a rotor, így nincs inercianyomaték... :D:D:D

• Tetszik
Reactions: wolfram and zeal

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
5 369
14 238
113
Szerintetek lesz "kormanyhelikopter" is? Arra melyik Airbus lenne alkalmasabb?

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 830
84 456
113
Szerintetek lesz "kormanyhelikopter" is? Arra melyik Airbus lenne alkalmasabb?

A párnás gépeknek hosszú hagyománya van a Honvédségnél...
A rendőröknek már van egy VIP helikoptere, így még egy ugyanolyan kicsire szerintem nem lenne szükség. A nagyban több hely lesz, biztos kényelmesebb is... :cool:

• Tetszik
Reactions: borisz

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 862
4 289
113
Hát a budaőrsi családi napon a Mi-17 bemutatója látványosabb volt, mint a H145M.

Én nem voltam ott, csak videón láttam, de nekem tetszett a H145M "bemutatója".

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 140
4 998
113
Én nem voltam ott, csak videón láttam, de nekem tetszett a H145M "bemutatója".

Nem volt nagy virgázás mert nem azt helyezték előtérbe a németek, technikailag nagyságrendekkel más szinten van, viszont tényleg halk relatíve, olyan volt mint egy túlméretes dongó.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 830
84 456
113
Donauwörthben kitolták a napsütésre... (állítólag ez majd magyar lesz)

67215464_2353110058077418_1203956316062613504_n.jpg

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 830
84 456
113
Ez a gép június 26. óta repül...
Május 23-án már működőképes volt.

Előtte egy másik gép viselte ezt a gyári lajstromot.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 830
84 456
113
Csak érdekességképpen: az első német H145M-nek (76+01) is D-HADI volt az ideiglenes jelölése.

Last edited by a moderator: