Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hát ennek a nem is tudom minek aztán van bőr a képén....
A gilisztában több a gerinc, mint benne...
- MSZP-s volt a lelkem és az ő regnálásuk alatt sikerült a drága és szar Gripen szerződésmódosítást megcsinálni és most van képe arról pofázni, hogy drága.
- Joga van tudni...? Aha... Akkor kérném azt, hogy a Gripen szerződés legyen nyilvános. Ki is titkosította pl. a maradványértéken itt marad részét?
Szerintem az irányított 70 mm lehet amit a Swédeknél is teszteltek.Izgalmas éveknek nézünk elébe,...hálIstennek
Lessz iranyitott fegyverzet a gepekhez. Nyilatkozott a helikopter bazis parancsnoka es egy ezredes. /aki emlitette./
Jujj.... az elhangzottakból nekem kisarkítva az jött át, hogy a katonák azt tapasztalták a gyakorlatokon az együttműködések során, hogy minden jelenlegi helikopter szar, ezért vettünk inkább egy prototípust. Idejöttek vele éleslövészetre, elámultak a csúcstechnikán (21. század) és egyből ezt választották. Hátha ez jó lesz., mert tapasztalat még nincs vele. Nyilván nem ezt akarták mondani, csak próbálták megmagyarázni és magukra vállalni hogy a kormány miért nem vett semmit 6 évig. Pedig ha igaz az, amit MNO írt, akkor az összes többi típust is már majdnem megvettük legalább egyszer. De lényeg hogy vettünk végre valami.
Ja erre gondolt?!? Köszönöm. (Ezt már tegnap belinkelték ide. )
Iranyitott raketak (vagy ATGM) nelkul ostobasag lenne. Ma mar azert nem szekeres a hadugyminiszter. Bar hivatalos info errol valoban nincs meg.Újranéztem néhányszor. Ebben hol és melyik katona mondja hogy lesznek irányított fegyvereink? Szerintem nem mondtak ilyet.
Annyit mondanak 4.30-nál hogy a mentő helikopterektől az különbözteti meg a katonai változatot, hogy a katonai helikoptereken lehetnek fegyverek is. Nyilván valami lesz majd rajta, különben nem kellene a HForce.
Mondjuk ilyen? Viszont a színekre visszatérve a mókuska meg sima zöld. Mondjuk szerintem tökmindegy csak ne piros,fehér,vagy sárga legyen.Vajon milyen színűek lesznek az új helikopterek? Mostanában a légierőnél a sötétszürke a "divat". (A319, Zlin, Mi-24)
Remélem, el fog térni a szerbekétől.
Echo tv íntejút megnéztem a bázis parancsnokkal ezzel a beszerzéssel mi vagyunk a 3. ország amelynél hadrendbe áll és mi leszünk a legnagyobb üzemeltetők. Németeknek csak 17 ilyen gépük van. Szerbek még csak tervezik a beszerzést!
No. 15
Thaif. 5
Szerbia 9 (5/4 kat/rendőr)
Igen. A Thai ok a tengerésztnek (ellenőrzés,kutatás)De ezek közül eddig csak a szerbek rendeltek Hforce-os változatot?
2024 jön a csomag második része. Mivel ezek tényleg nagyon friss gépek és nálunk lesz egyedül eddig 20 H gép (ami a típus számára referencia) a csomag ár érték aránya tényleg kedvező lehet. Mástól jobb csomagot nem kaphattunk volna!Igen. A Thai ok a tengerésztnek (ellenőrzés,kutatás)
A németek a külünlegesekhez
A szerbek rendelték meg a hadsereg részére a H'forcet. A belügyi az más rendszerrel lesz leszálítva.
Mi leszünk az elsők akik nagyobb mennyiségben fogjuk rendszerbe állítani a H-force t.
Ami előrevetítí a későbbi szállító helikopter tipusát is. Nagyon valószínű hogy a H-sorozatt valamelyik tagját/tagjait fogják rendszeresíteni. Voltak pletykák a neten hogy az Airbus helikopter közel 40 db eladással számol itt. A 40 db különböző tipusok lehetnek.
Már leírtam, de nincs olyan, hogy kedvező... eurókról van szó és olyankor a fejlett nyugat véresen komolyan veszi a dolgokat.a csomag ár érték aránya tényleg kedvező lehet
Újranéztem néhányszor. Ebben hol és melyik katona mondja hogy lesznek irányított fegyvereink? Szerintem nem mondtak ilyet.
Annyit mondanak 4.30-nál hogy a mentő helikopterektől az különbözteti meg a katonai változatot, hogy a katonai helikoptereken lehetnek fegyverek is. Nyilván valami lesz majd rajta, különben nem kellene a HForce.