Ma egy újabb magyar H145m végezte el az első repülését.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Helikopter esetében ez a "viszonylag alacsony költség" relatív. Amilyen árakat találtam, ott a legolcsóbb heli 400€/óra és az csak egy egymotoros, dugattyús gép. Ebben az esetben pedig kéthajtóműves, gázturbinás gépről van szó, ami 1500+ €/óra. (Bár azt tudjuk, hogy egy középosztálybeli család költsegvetésébe simán belefér némi helikopterezés.)de azt azért valószínűsítem hogy a magyar katonai légügyi hatósàg által kiállított helikopteres szakszó viszonylag alacsony költséggel konvertálható minimum egy civil PPL-H szakszóra (vagy egy az egyben megfelel annak??).
Ismerős a probléma...Helikopter esetében ez a "viszonylag alacsony költség" relatív. Amilyen árakat találtam, ott a legolcsóbb heli 400€/óra és az csak egy egymotoros, dugattyús gép. Ebben az esetben pedig kéthajtóműves, gázturbinás gépről van szó, ami 1500+ €/óra. (Bár azt tudjuk, hogy egy középosztálybeli család költsegvetésébe simán belefér némi helikopterezés.)
Ismerek néhány leszerelt merevszárnyú pilótát. Ők saját zsebből konvertálták a papírjaikat civilre, a hatóság beszámított v.mennyi tapasztalatot, de egy az egyben nem fogadták el a szakszókat, még a ppl-t sem.
A konvertálásról: idén csináltam szakszót egy új kategóriában. Beszámítottak néhány tárgyat, de pl. aerodinamikából és navigációból is kellett vizsgáznom, hiába van élő ATPL-em.
Igrn, erről volt szó...- Ott is azt írják, hogy a Hforce-nak négy opciója van/lett.
Ffffffuck...Valószínűleg 5 gép lesz felfegyverzve. Először a Hforce2 szintre, amit később majd továbbfejlesztenek majd.
Igrn, erről volt szó...
Csak a negyedik opció - fegyvertorony - a H145 re nehezen elképzelhető.
Legfeljebb a H225 ön...
Ffffffuck...
NO para gyerekek.Elég jó cikk van a típusról és a gyárlátogatásról a novemberi Aranysasban, érdemes elolvasni.
- Ott is azt írják, hogy a Hforce-nak négy opciója van/lett. A magyar csomag még nem nyilvános. Valószínűleg 5 gép lesz felfegyverzve. Először a Hforce2 szintre, amit később majd továbbfejlesztenek majd.
- A berepüléshez nem szükséges eszközök és rendszerek később kerülnek felszerelésre a gépekre.
- A rotorlapátokat nem lehet egyszerűen összehajtani, így problémásabb a tárolás mert több hely kell vagy több munka. Kell mobilhangár Szolnokra is, mert nincs elég hangár.
- Metrikus és collos szerszámok is kellenek a géphez...
- 2 gép a kiképzések végéig Németországban marad.
Kezd szétfoszlani a "csúcsfegyver" mítosz, amit Benkő beígért...
(A múltkor az mondták a tataiak hogy a Leopárdok "A7+ HU" változatúak lesznek. A Gripen után kicsit tartok az ilyen HU változatoktól. Lehet hogy a helikopterek is azok lesznek? Ezért lett Hforce is 4 opciós? )
NO para gyerekek.
2 szó :
- L55/A1
- nem tudjuk pontosan milyen, és mennyi konfig. érkezik H145M-ből. Elvileg jön LHU, SAR, Light Attack
Valószínűleg a legtöbb LHU lesz, ugye. Én 10-5-5 leosztásokat hallottam korábban. Akkor stimmel a 5 felfegyverzett verzió. DE maga a kábelezés - már az elejétől ez volt kommunikálva - benne lesz az összes gépben. Bármikor, bármilyen szintre fejleszthetőek lesznek.
Arról nem vagyok meggyőződve, hogy a 8 db Mi-24 lenne a végleges megoldás a MH-nak, 5 vagy akár 10 db Light Attack konfigra fejlesztett H-145M flotta sem tudná helyettesíteni a Hind-eket, ígyhát szerintem biztos, hogy lesz még támadóhelikopterünk a most lerendelt H145M helikoptereken kívül. Ha nem dedikált ilyen gépünk lesz, akkor még szükség lesz vagy 10db H-145-re még.
???Arról nem vagyok meggyőződve, hogy a 8 db Mi-24 lenne a végleges megoldás a MH-nak, 5 vagy akár 10 db Light Attack konfigra fejlesztett H-145M flotta sem tudná helyettesíteni a Hind-eket, ígyhát szerintem biztos, hogy lesz még támadóhelikopterünk a most lerendelt H145M helikoptereken kívül.
Akkor stimmelhet a 10-5-5-ös leosztás.10 LHU, 5 SAR, 5 Light Attack van a cikkben.
"maga a kábelezés benne lesz az összes gépben" = HForce Options 0 ?
(- L55/A1: nem arra jutottatok, hogy új építésű A7-nél mindig ez van?)
Akkor te is látod, hogy felesleges lett volna per pillanat 5 Light Attackon felül további felfegyverzett mennyiséget megvenni, nem????
- Nálad nem tudom mit jelent hogy "végleges megoldàs" merthogy a Mihuk kurvára ideiglenesek.
Összsesen 7 évet és / vagy 1000 órát kaptak!!!
- harcértékben már egy option 2 H145 is sok tekintetben veri a Mihut. (hol van a Mihun EO / IR torony meg HMCS?) Option 3 mal repülő H145 esetén - értsd: irányított fegyverek - szegény Mihu meg màr a fasorban sincs...
- fogalmam sincs honnan veszed, vagy miből vezetted le hogy támadó helikoptert akarunk venni. Soha senki mégcsak hasonló célzást sem tett ilyesmire.
Ha tisztessègesen felszerelnék ès felfegyvereznék a H145 öt akkor meg szügség sem lenne rá...
NEMAkkor te is látod, hogy felesleges lett volna per pillanat 5 Light Attackon felül további felfegyverzett mennyiséget megvenni, nem?
Akkor indulj ki a Gripenekből. Per pillanat légtérrendészetre használt gépek sokkal többre lennének képesek, és ha igény lenne 1-2 éven belül teljes harcértékű gépeket lehetne belőle csinálni.NEM
Én azt látom hogy van néhány fegyverként már csak jelképes Mihu és lesz 5 db fegyverként figyelembe venető H145
Az összes többi meg csak álmodozás....
Akkor az előbbiekben miért hisztiztél, mikor azt írtam, hogy a Hforce-nak négy szintje van?Elég jó cikk van a típusról és a gyárlátogatásról a novemberi Aranysasban, érdemes elolvasni.
- Ott is azt írják, hogy a Hforce-nak négy opciója van/lett. A magyar csomag még nem nyilvános. Valószínűleg 5 gép lesz felfegyverzve. Először a Hforce2 szintre, amit később majd továbbfejlesztenek majd.
- A berepüléshez nem szükséges eszközök és rendszerek később kerülnek felszerelésre a gépekre.
- A rotorlapátokat nem lehet egyszerűen összehajtani, így problémásabb a tárolás mert több hely kell vagy több munka. Kell mobilhangár Szolnokra is, mert nincs elég hangár.
- Metrikus és collos szerszámok is kellenek a géphez...
- 2 gép a kiképzések végéig Németországban marad.
Kezd szétfoszlani a "csúcsfegyver" mítosz, amit Benkő beígért...
(A múltkor az mondták a tataiak hogy a Leopárdok "A7+ HU" változatúak lesznek. A Gripen után kicsit tartok az ilyen HU változatoktól. Lehet hogy a helikopterek is azok lesznek? Ezért lett Hforce is 4 opciós? )
Bocsi, de Te alapvetően rosszul mutattad be a egyes HForce opciók tartalmátAkkor az előbbiekben miért hisztiztél, mikor azt írtam, hogy a Hforce-nak négy szintje van?
Ez tévedés.Hellfire nincs integrálva, a H4 csomagban van ATGM, a Spike-MR.
Négy opció van.Bocsi, de Te alapvetően rosszul mutattad be a egyes HForce opciók tartalmát
Szerinted a HForce option 4 lett volna az irányított fegyverek
Ez tévedés.
A céges terminológiánál maradva 3 HForce opció van (meg a nulla ami legfeljebb egy lehetőséget jelent, de nem kiépített rendszert)
Egyetlen cikk szól egy 4. opcióról ami a fegyvertorony lehetne - de erre a H145-nél nincs esély
Akkor az előbbiekben miért hisztiztél, mikor azt írtam, hogy a Hforce-nak négy szintje van?
Négy: