....és ez milyen fontos esetünkben!Incremental and modular
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
....és ez milyen fontos esetünkben!Incremental and modular
Ez három.Négy:
Incremental and modular
HForce is offered with different options and armaments.
Option 0: Fixed parts and capabilities; structural parts and harnesses
Option 1: Ballistic armed scout (Pilot firing with HMSD)
Option 2: Ballistic light attack (Gunner firing with EOS or pilot firing with HMSD)
Option 3: Ballistic and guided light attack (Gunner firing with EOS or pilot firing ballistic with HMSD)
HForce’s flexible architecture permits aircraft to be retrofit with any available armament.
Meg az RWR és az IRS is a jövö zenéje...Ma tartotta az Airbus a "Trade Media Briefing" nevű rendezvényét, ahol volt H145M prezentáció is.
Szerintük a HForce-nak még mindig csak Option 0-1-2-3 változata van.
Viszont furcsa, hogy szerintük Light Attack (HForce) és Special OPS változatokat rendelt Magyarország, itthon az újságok meg azt írták hogy 10 LHU, 5 SAR, 5 Light Attack.
Felmerült valahol hogy szállítógéppel hozzák a gépeket Magyarországra. A prezentációban benne van az is, hogy melyik szállítógépbe mennyi fér be.
(Most állt össze a kép, hogy amikor itthon néhányan nagyon rá voltak kattanva a dél-koreai Surion-ra, akkor az nem a keleti nyitás, hanem már az Airbus nyomulása volt, csak akkor még egy közepes típusban gondolkodtak a döntéshozók.)
https://jetplanes.blog.hu/2019/11/05/hamarosan_megerkeznek_748Meg az RWR és az IRS is a jövö zenéje...
Az egyedüli újdonsàg ez az In-flight rapid obscuration system.
Szerintem ez a valami köd gránàtvető lesz.
Volt már ilyen a BO-105 höz a 90-es években. Úgy tűnik újra előveszik...
Nekem a cikkből az derül ki hogy mindössze ÖT helikopternek lesz érkezéskor valamilyen harci képessége (értsd: MAWS + HForce Option 2)
Elég jó cikk van a típusról és a gyárlátogatásról a novemberi Aranysasban, érdemes elolvasni.
- Ott is azt írják, hogy a Hforce-nak négy opciója van/lett. A magyar csomag még nem nyilvános. Valószínűleg 5 gép lesz felfegyverzve. Először a Hforce2 szintre, amit később majd továbbfejlesztenek majd.
- A berepüléshez nem szükséges eszközök és rendszerek később kerülnek felszerelésre a gépekre.
- A rotorlapátokat nem lehet egyszerűen összehajtani, így problémásabb a tárolás mert több hely kell vagy több munka. Kell mobilhangár Szolnokra is, mert nincs elég hangár.
- Metrikus és collos szerszámok is kellenek a géphez...
- 2 gép a kiképzések végéig Németországban marad.
Kezd szétfoszlani a "csúcsfegyver" mítosz, amit Benkő beígért...
Még nem vettem meg az AS-t és nincs időm minden kommentet olvasni sajnos.Ez a novemberi Aranysasban megjelent írás másodközlése. Erről beszélünk 2 napja
Még nem vettem meg az AS-t és nincs időm minden kommentet olvasni sajnos.
Teljesen igazad van. Agyalunk azon, hogy a nulla egy szám, vagy matek szerint érték nélküli szám. Egyik közlésben 4 opciót, másikban 3 opciót említenek. Szerintem az AH sem dolgozta ki a terminológiát. Várjunk, és Béláim gondolkodjunk.Ez három.
A nulla az egy lehetőség. Az a csupasz helikopter...
Ennyi erővel oda lehetne írni hogy: -1 (másik helikoptert veszel), -2 (a másik helikoptert fegyverzed fel), stb…
Ellenben egy korábbi cikkben le volt írva hogy lehet option 4, amikor egy fegyver tornyot integrálnak a HForce rendszerbe.
Mindenesetre a magam részéről én befejeztem a diskurzust a HForce opciók számáról. Aki akarta már rég megértette miről is van szó.
Egyébként két profi cikkben olvashattunk eltérő véleményeket, Zord Gábor még nem nyilatkozott ebben a kérdésben, pedig valószínűleg neki van az egyik legnagyobb rálátása a folyamatokra.Teljesen igazad van. Agyalunk azon, hogy a nulla egy szám, vagy matek szerint érték nélküli szám. Egyik közlésben 4 opciót, másikban 3 opciót említenek. Szerintem az AH sem dolgozta ki a terminológiát. Várjunk, és Béláim gondolkodjunk.
Zord Gábor már nem is fog nyilatkozni, sem ebben, sem más kérdésben, mivel már állami alkalmazott.Egyébként két profi cikkben olvashattunk eltérő véleményeket, Zord Gábor még nem nyilatkozott ebben a kérdésben, pedig valószínűleg neki van az egyik legnagyobb rálátása a folyamatokra.
Z
Zord Gábor már nem is fog nyilatkozni, sem ebben, sem más kérdésben, mivel már állami alkalmazott.
Kedveskéim! A Honvédségnél szolgálók szintén állami alkalmazottak. Ti irkáljátok egymásról, hogy őt, vagy mást kérdezzétek, mert ők benne vannak a levesben. Az valóban igaz, hogy a kormánybiztos tanácsadója bizonyos ügyekben nem nyilatkozhat. Honnan tudjuk, kinek, hol van a munka, vagy szolgálati helye, mert aki katona, az tudja, hogy az alakulat parancsnoka nyilatkozhat bizonyos esetekben, amennyiben az előljáróság azt nem tiltja. A sajtótiszt az információ átadó. Ez a saját éleményem volt.Z
Zord Gábor már nem is fog nyilatkozni, sem ebben, sem más kérdésben, mivel már állami alkalmazott.
Na na! Ennél bővebben kifejteném leálna a fórummotor!
A kérdőjel a te idézőjelednél sokkal nagyobb kiterjedésű, és szebb!Na na! Ennél bővebben kifejteném leálna a fórummotor!