Ugye csak viccelsz?!... 30 AH64 vs 20 H145M?Miért, gondolod hogy a h145m olcsó volt?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ugye csak viccelsz?!... 30 AH64 vs 20 H145M?Miért, gondolod hogy a h145m olcsó volt?
Miért, gondolod hogy a h145m olcsó volt?
Akkor az jobb vétel volt!Az Apache topikban találsz árakat....
A 20 db H145M 100 milliárd forint vagy egy kicsit több volt, mikor aláírták a szerződést 2018 nyarán. Az kb. 335 millió USD volt akkor.
Az osztrákok 18 AW169-et rendeltek kb. 300 millió Euróért. Az 352 millió USD.
Ez nagyban függ attól, hogy milyen supportot és egyéb kiegészítő szolgáltatásokat tartalmaz a csomag.Akkor az jobb vétel volt!
Nem hinném hogy sokkal rosszabb support-al veszik!Azért maga a helikopter komolyabbnak tűnik mint a h145m!Persze az sem rossz!Ez nagyban függ attól, hogy milyen supportot és egyéb kiegészítő szolgáltatásokat tartalmaz a csomag.
Hát egy Airbus gyár jött mellé gazdasági ellentételezésként azt se felejtsd el.Nem hinném hogy sokkal rosszabb support-al veszik!Azért maga a helikopter komolyabbnak tűnik mint a h145m!Persze az sem rossz!
Kutató-mentőnek a aw169m-biztos jobb valószínűleg!De ez csak szubjektív részemről!Nem hinném hogy sokkal rosszabb support-al veszik!Azért maga a helikopter komolyabbnak tűnik mint a h145m!Persze az sem rossz!
Az esélyes, kicsi ez a gép sajnos.Kutató-mentőnek a aw169m-biztos jobb valószínűleg!De ez csak szubjektív részemről!
Jó azt a gyárat hagyjuk csak a hülye nem látja hogy a Románokra pályáznak !Biztos véletlen rakták Gyulára....!Nézz rá a térképre!Hát egy Airbus gyár jött mellé gazdasági ellentételezésként azt se felejtsd el.
Nem ide fog adózni? Nem a mi gépeinkhez szükséges alkatrészek egy része fog ott készülni? Az összes beszerzés ilyen vonzatokkal kerül megtervezésre.Jó azt a gyárat hagyjuk csak a hülye nem látja hogy a Románokra pályáznak !Biztos véletlen rakták Gyulára....!Nézz rá a térképre!
Hát azt meg hogy mi lesz ott gyártva azt meg különösen hagyjuk!Jó azt a gyárat hagyjuk csak a hülye nem látja hogy a Románokra pályáznak !Biztos véletlen rakták Gyulára....!Nézz rá a térképre!
Nem fognak ott semmi komoly alkatrészt gyártani elhiheted!De ne legyen igazam!Csak nekem nagyon gyanus hogy Gyulára rakják a gyárat!Ha az egy komoly gyár lenne nem Gyulára raknák!Hát azt meg hogy mi lesz ott gyártva azt meg különösen hagyjuk!
Én nem a Román munkásokra gondoltam hanem a Román piacra (hadsereg)! De az már off, az amcsik tarolnak!Kissebb, többféle repülőeszközökbe való alkatrészek nem? Nem fődarabok hanem egyéb alkatrészek. Egyébként jobban járnak gyulával mintha a nyugat dunántúlra rakták volna az biztos nem utolsó sorban az elérhető munkaerő miatt, aki ahogy jelen esetben mondtad a román vendégmunkás.
Hogy értsed ez egy gesztus a Románok felé hogy egész véletlenűl a Román határhoz rakják a gyárat!Nekem ez az érzésem!Én nem a Román munkásokra gondoltam hanem a Román piacra (hadsereg)! De az már off, az amcsik tarolnak!
A román piacnak annyira vége van, hogy a saját román airbus gyár is bezárás szélén tántorog évek óta. Nekik van saját üzemük.Én nem a Román munkásokra gondoltam hanem a Román piacra (hadsereg)! De az már off, az amcsik tarolnak!
Jobb lett volna ha nem is épül???? Ne hülyülj!Hát azt meg hogy mi lesz ott gyártva azt meg különösen hagyjuk!
Nem fognak ott semmi komoly alkatrészt gyártani elhiheted!De ne legyen igazam!Csak nekem nagyon gyanus hogy Gyulára rakják a gyárat!Ha az egy komoly gyár lenne nem Gyulára raknák!
Dehogynem nem azt mondom, csak ez nem (sajna) egy helikopter gyár lesz!Bár amennyi Airbust veszünk mostanába nyugodtan gyárthanánk is valamit! Itt gyártanak majd pár fajta alkatrészt azt csókolom!De mondom ne legyen igazam!Jobb lett volna ha nem is épül???? Ne hülyülj!