Nem értem mit akarsz ezzel a sarkköri kutatóval, teherautóval vagy mi akar ez lenni...Mi ezen a vicces @Xpert ? Már a sárga színt persze megértem, magyar tarka lenne. De ha ezen túlmenően nevetgélsz, akkor meg kell kérdeznem, hogy min?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem értem mit akarsz ezzel a sarkköri kutatóval, teherautóval vagy mi akar ez lenni...Mi ezen a vicces @Xpert ? Már a sárga színt persze megértem, magyar tarka lenne. De ha ezen túlmenően nevetgélsz, akkor meg kell kérdeznem, hogy min?
Mondanám, hogy olvass vissza, de mintha a falnak mondanám. Pedig ebben a topikban nem is kellene sokat.Nem értem mit akarsz ezzel a sarkköri kutatóval, teherautóval vagy mi akar ez lenni...
Márciusig visszanéztem - ott nem volt semmi tőled. Az ide beszúrt képedre reagáltam.Mondanám, hogy olvass vissza, de mintha a falnak mondanám. Pedig ebben a topikban nem is kellene sokat.
17. oldal.Márciusig visszanéztem - ott nem volt semmi tőled. Az ide beszúrt képedre reagáltam.
Egyébként pedig továbbra is úgy gondolom hogy lehető leg gyorsabban le kell cserélni minden szovjet-eredetű technikát.
Életartamuk végén járnak, a gyártóval (Oroszo.) nincs ipari kapcsolat, üzemeltetése problémás és gazdaságtalan. Harcértékük egy modern konfliktusban elhanyagolható.
Ezzel az baj, hogy gyenge a BTR felfüggesztése: alig tudnál rápakolni bármit is. Max. 1 tonnát bírhat torony nélkül. A motor is rohadt gyenge. Komolyabb terheléssel lehet, hogy nem is úszna...17. oldal.
Ugye feltűnt az a pár m2 kivágott páncéllemez, a toronyforgató mechanika, ajtók, felszerelések hiánya? Műanyag plató, pár alumínium keresztmerevítő amit igényelne. Nyugodtan lehetne rakni rá egynél több tonnát.Ezzel az baj, hogy gyenge a BTR felfüggesztése: alig tudnál rápakolni bármit is. Max. 1 tonnát bírhat torony nélkül. A motor is rohadt gyenge. Komolyabb terheléssel lehet, hogy nem is úszna...
Dobjuk ki szerintem úgy ahogy van!
Vegyünk inkább csoda tutajt és az átvisz bármit a folyókon!
A műszaki btr is többet visz mint 1t. (Ha spec változatba könnyebben eladható van vele tapasztalat ) én meg mindig egy gidranon alapuló úszó 6x6 Osra tennék az olcsó lenne.Ugye feltűnt az a pár m2 kivágott páncéllemez, a toronyforgató mechanika, ajtók, felszerelések hiánya? Műanyag plató, pár alumínium keresztmerevítő amit igényelne. Nyugodtan lehetne rakni rá egynél több tonnát.
Ja, csak azt csillióért meg kell tervezni, venni, ezt meg előszedni a raktárból és flexelni rajta.A műszaki btr is többet visz mint 1t. (Ha spec változatba könnyebben eladható van vele tapasztalat ) én meg mindig egy gidranon alapuló úszó 6x6 Osra tennék az olcsó lenne.
A Gidrán a büdös életben nem fog úszni...A műszaki btr is többet visz mint 1t. (Ha spec változatba könnyebben eladható van vele tapasztalat ) én meg mindig egy gidranon alapuló úszó 6x6 Osra tennék az olcsó lenne.
Jajj a motorter ne vicceljunk már szerinted mibe kerül egy m2es aluminiumtabla szilikon csikkal? Tovább megyek 2 allul zsanerral összekötve 3 oldalán textillel borítva amit 2 tubus poliuretán habbal 2perc alatt kitoltesz? Ezzel cirka 700 kg nyi vizet kiszorítva és aramvonalasitva hullamtorve ... Shermanokat usztattak egy kis akarattal és gondolkodással tengeren.Nem olyan a kialakítása (befolyok a motortéreb a víz), szóval nem tud úszni.
Ez már nagyon scifi - "ha T-72-esen elég nagy szárnyak és hajtómű lenne, akkor repülni tudna" szint...
Szia,A mai hadviselésben a minőség a lényeg nem a mennyiség: egy kis ország mint mi képtelenek vagyunk számokkal versenyezni! Lehetetlenség!
Csapj a szádra! Meg a kezedre is amivel ezt merted írni!Szia,
Egy olyan orszagban, ahol ha a katonak a mostani ber duplajat kapnak, meg mindig messze a NATO atlag alatti lenne a fizetes, az az esszeru, ha a mindenkinek ugyanannyiba kerulo technikat sporolunk egy kicsit, es a nekunk kevesbe kerulo emberekkel kompenzaljuk.
Persze ezzel nem azt mondtam, hogy maradjon a BTR a hivatasos/szerzodes katonaknal!
Hanem azt, hogy inkabb legyen sok kozepesen modern, mint elenyeszoen keves nagyon modern. Mert az elsovel harcolni is lehet, a masodikkal csak paradezni.
Kurblis torony?!?!?! Második VH-s szint!
Pontosan. Teljesen ugyanaz a koncepció mint a BTR-60 1960-ból. Annyi történt hogy minimálisan javítottak az ergonómián a nagyobb ajtókkal, van benne légkondi amit ha bekapcsolsz lőttek a motor tűrhető erejének, meg beleraktak az A-ba egy 30 millis gépágyút. A fegyverzet egyébként bika lenne egy APC-n, aki látott már videót a 30-asról de még a 14,5 Kpvt-ről is (netán élőbe látta) az tudja hogy mire képesek, a bökkenő csak az hogy stabilizálás hiányában, elavult optikával kézi tekerős toronyban nem sokra mész velük. Mozgásban legalábbis semmire, álló helyzetben meg zsíros célpont a 7-9 mm-es acéllemez bárminek 12,7 mm-től. Egy szép állapotú BTR-80/A ránézésre közepesen modernek tűnhet, de belül teljesen elavult.+ a BTR-re még közepesen modern jelző sem illik! Már akkor szar volt, amikor megtervezték!
Egyébként 30x165-ös lőszert a legtöbb modern nyugati IFV (Lynx, Puma, CV90 újabb verziói) szemből kibírja - szóval az sem az igazi már. Arról nem is beszélve, hogy BTR-t azok sokkal előbb rommá lövik mint, hogy célba venné őket. Teljesen menthetetlen ez a típus.Pontosan. Teljesen ugyanaz a koncepció mint a BTR-60 1960-ból. Annyi történt hogy minimálisan javítottak az ergonómián a nagyobb ajtókkal, van benne légkondi amit ha bekapcsolsz lőttek a motor tűrhető erejének, meg beleraktak az A-ba egy 30 millis gépágyút. A fegyverzet egyébként bika lenne egy APC-n, aki látott már videót a 30-asról de még a 14,5 Kpvt-ről is (netán élőbe látta) az tudja hogy mire képesek, a bökkenő csak az hogy stabilizálás hiányában, elavult optikával kézi tekerős toronyban nem sokra mész velük. Mozgásban legalábbis semmire, álló helyzetben meg zsíros célpont a 7-9 mm-es acéllemez bárminek 12,7 mm-től. Egy szép állapotú BTR-80/A ránézésre közepesen modernek tűnhet, de belül teljesen elavult.
Szia,+ a BTR-re még közepesen modern jelző sem illik! Már akkor szar volt, amikor megtervezték!
A BTR60 eredetileg ilyen+ a BTR-re még közepesen modern jelző sem illik! Már akkor szar volt, amikor megtervezték!