...a honvédelem és a medve nem játék!!!
Szia
- Tökéletesen igazad van! Nagyon is elgondolkodtató az elképzelés, illetve elképzelések! Ez a kis ország anyagilag nem fogja bírni azt a sok Boxert! Lynx, Leopárd 2-es harckocsikat, finanszírozni a megvételüket. Hirtelen minden kellene, na de miből? Így is szart se ér a pénzünk, ezért nem megoldás a hirtelen minden! Igen tudom hogy mindenki jobbat többet szeretne, Én is szeretnék Mercédeszt, vagy Audit, esetleg Ferrarit. Ám nincs miből!
Meg kell elégednünk egyszerűbb lehetőséggel, ám az mégis legyen jó! 30 évvel ezelőt kezdtük volna más lenne a helyzet.
- A számunkra megfelelő helyi adottságoknak megfelelő!
1. Csapat légvédelem!
Jogos a felvetése annak aki ezt mondja.
Itt a felvetés az MT-LB én csak erre használnám: Csapat légvédelem .
- Ez alapból kész nem kell hozzányúlni se. Azért egy saját radart nem ártana ráhelyezni! Szerintem nem is "drága" s lesz önállóan csapat légvédelem, tud a csapattal együtt haladni. Nem kell neki a frontvonal közelében portyázni, hátrébb szépen ellesznek s onnan figyelnek a csapatra.
2. Én csapatszállítónak nem vennék. Inkább akkor BMP-et a Csehektől, vagy a Finneken keresztül valamilyen kerülő úton, vagy ahol tudnék! Ha nem megy, Akkor meg MT-LBu-at vennék! Több mindenre lehetne használni a magassága miatt! Lehetne frankó csapatszállítót készíteni egy kis bütyköléssel. Egészségügyis járgányt, Rádióst, fő radarost stb..stb.
- Ilyesmire gondoltam az MT-LBu-ból, ez a (Lazar-2) ugye csak láncosan maradna! Azt se kellene bántani. Nekünk jobb a láncos a sok folyó, agyag miatt! Természetesen motor előre! A deszanttért nem foglalhatja, ott kell a hely a fiúknak s a cumónak! A lánctalppal talán jobb lenne a helykihasználás is! S természetesen alacsonyabb volna. A hátsóajtó pedig aláhajlóan lenyíló kellene hogy legyen.
Felső lánctartónak kis kerekek kellenének!
3. Hogy a topik témájánál maradjak, a BTR-nek igen elgondolkodtató a helyzete, ahogyan lefestitek a helyzetet, illetve az állapotát!
Az hogy kézzel kell tekerni a tornyot, viszonylag "olcsón" megoldható egy motorral. A többi már nem annyira, nem értek a harci árakhoz. A diesel motort mindenképpen előre kell hozni a gép orrába! S egy komolyabb védelmet kell neki biztosítani előről. Ha a motor kijött a deszanttérből, oldalt az ajtó beheggelyt. Nem kell ott bujkálni, igen láttam milyen keserves ott kijönni fegyverrel.
Hátul lenyíló ajtó kell!
- Én az aknavetősöknek adnék jócskán belőle! A kerekek fölé helyeznék jobbról-Balról egy-egy 120-as vagy talán még 160-as aknavetőt, Pl: megállás után aknavető leenged s lehet lövöldözni. Ha kész a támadás, akkor visszalehet billenteni a vízszintes helyzetébe s lehet tovább iszkolni. Így egy gépen 2db aknavető lenne, hatékonyabb a támadás! (Nem benne, nem a tetején, oldalt a kerék fölött)! Gumikeréken gyorsabb a mozgásuk. Fent a torony saját védelmi célokat szolgálna! Elől az ablak-orrész között nem volna megtörve, kikellene egyenesíteni, ezáltal a motor jobban elférne. A váltó hogyan férne ott el azt még nem tudom, az elhelyezkedését sem.
4. Ha mégis lenne egy kis pénz a kasszában amit lehetne felhasználni, akkor én ezt a
M-Bombe-t venném meg a 6x6-os kialakítást, ám lehet 8x8-as is ez a 6x6-os tipus! Ugye csak láncosan kérném nem pedig kerekesen s tudjon úszni! Így jóval alacsonyabb volna, nem lenne céltábla!
A jelenlegi súlyából kijönne. Nem kellene ügyeskedni, hoznának mindent, üzemet stb. Mint a Linx
- Jobb lenne a BMP-nél is! Magasabb beltér, világosabb, nem éreznél klausztrofóbiát, még is esztétikusabb. Tornyot lehet válogatni rá, rakétákat tornyon oldalra! Olcsóbb ám mégis védettebb.
Ami a lényeg, jó nagy a háta! Azaz bármire fellehet használni, pont úgy ahogyan az
MT-LB -t .
- Én úgy gondolom hogy ez a láncos, úszós M-bombe felkeltené a figyelmet, ha elkezdenénk gyártani. Tudom-tudom-tudom ott a szuper Linx-ünk.
Egyszóval ez az én véleményem! Így jóval olcsóbban s mégis a célnak megfelelően!
- Természetesen vennénk a külhonnak 6db boxert! No mégis
hogy párba legyenek.