...a honvédelem és a medve nem játék!!!
Szia
- Tökéletesen igazad van! Nagyon is elgondolkodtató az elképzelés, illetve elképzelések! Ez a kis ország anyagilag nem fogja bírni azt a sok Boxert! Lynx, Leopárd 2-es harckocsikat, finanszírozni a megvételüket. Hirtelen minden kellene, na de miből? Így is szart se ér a pénzünk, ezért nem megoldás a hirtelen minden! Igen tudom hogy mindenki jobbat többet szeretne, Én is szeretnék Mercédeszt, vagy Audit, esetleg Ferrarit. Ám nincs miből!
![Frown :( :(](/data/assets/smilies/frown.png)
Meg kell elégednünk egyszerűbb lehetőséggel, ám az mégis legyen jó! 30 évvel ezelőt kezdtük volna más lenne a helyzet.
- A számunkra megfelelő helyi adottságoknak megfelelő!
1. Csapat légvédelem!
Jogos a felvetése annak aki ezt mondja.
Itt a felvetés az MT-LB én csak erre használnám: Csapat légvédelem .
- Ez alapból kész nem kell hozzányúlni se. Azért egy saját radart nem ártana ráhelyezni! Szerintem nem is "drága" s lesz önállóan csapat légvédelem, tud a csapattal együtt haladni. Nem kell neki a frontvonal közelében portyázni, hátrébb szépen ellesznek s onnan figyelnek a csapatra.
2. Én csapatszállítónak nem vennék. Inkább akkor BMP-et a Csehektől, vagy a Finneken keresztül valamilyen kerülő úton, vagy ahol tudnék! Ha nem megy, Akkor meg MT-LBu-at vennék! Több mindenre lehetne használni a magassága miatt! Lehetne frankó csapatszállítót készíteni egy kis bütyköléssel. Egészségügyis járgányt, Rádióst, fő radarost stb..stb.
- Ilyesmire gondoltam az MT-LBu-ból, ez a (Lazar-2) ugye csak láncosan maradna! Azt se kellene bántani. Nekünk jobb a láncos a sok folyó, agyag miatt! Természetesen motor előre! A deszanttért nem foglalhatja, ott kell a hely a fiúknak s a cumónak! A lánctalppal talán jobb lenne a helykihasználás is! S természetesen alacsonyabb volna. A hátsóajtó pedig aláhajlóan lenyíló kellene hogy legyen.
Felső lánctartónak kis kerekek kellenének!
3. Hogy a topik témájánál maradjak, a BTR-nek igen elgondolkodtató a helyzete, ahogyan lefestitek a helyzetet, illetve az állapotát!
Az hogy kézzel kell tekerni a tornyot, viszonylag "olcsón" megoldható egy motorral. A többi már nem annyira, nem értek a harci árakhoz. A diesel motort mindenképpen előre kell hozni a gép orrába! S egy komolyabb védelmet kell neki biztosítani előről. Ha a motor kijött a deszanttérből, oldalt az ajtó beheggelyt. Nem kell ott bujkálni, igen láttam milyen keserves ott kijönni fegyverrel.
Hátul lenyíló ajtó kell!
- Én az aknavetősöknek adnék jócskán belőle! A kerekek fölé helyeznék jobbról-Balról egy-egy 120-as vagy talán még 160-as aknavetőt, Pl: megállás után aknavető leenged s lehet lövöldözni. Ha kész a támadás, akkor visszalehet billenteni a vízszintes helyzetébe s lehet tovább iszkolni. Így egy gépen 2db aknavető lenne, hatékonyabb a támadás! (Nem benne, nem a tetején, oldalt a kerék fölött)! Gumikeréken gyorsabb a mozgásuk. Fent a torony saját védelmi célokat szolgálna! Elől az ablak-orrész között nem volna megtörve, kikellene egyenesíteni, ezáltal a motor jobban elférne. A váltó hogyan férne ott el azt még nem tudom, az elhelyezkedését sem.
4. Ha mégis lenne egy kis pénz a kasszában amit lehetne felhasználni, akkor én ezt a
M-Bombe-t venném meg a 6x6-os kialakítást, ám lehet 8x8-as is ez a 6x6-os tipus! Ugye csak láncosan kérném nem pedig kerekesen s tudjon úszni! Így jóval alacsonyabb volna, nem lenne céltábla!
A jelenlegi súlyából kijönne. Nem kellene ügyeskedni, hoznának mindent, üzemet stb. Mint a Linx
- Jobb lenne a BMP-nél is! Magasabb beltér, világosabb, nem éreznél klausztrofóbiát, még is esztétikusabb. Tornyot lehet válogatni rá, rakétákat tornyon oldalra! Olcsóbb ám mégis védettebb.
Ami a lényeg, jó nagy a háta! Azaz bármire fellehet használni, pont úgy ahogyan az
MT-LB -t .
- Én úgy gondolom hogy ez a láncos, úszós M-bombe felkeltené a figyelmet, ha elkezdenénk gyártani. Tudom-tudom-tudom ott a szuper Linx-ünk.
Egyszóval ez az én véleményem! Így jóval olcsóbban s mégis a célnak megfelelően!
- Természetesen vennénk a külhonnak 6db boxert! No mégis
![Roll Eyes :rolleyes: :rolleyes:](/data/assets/smilies/rolleyes.png)
hogy párba legyenek.