Testen kívüli RC toronyba csak igen korlátozott mennyiséget tudsz felpakolni lőszerből.
Nem.
Én itt arra gondoltam, hogy nem a toronyba szervezzük ki a 30 mm lőszertartalékot, hanem a páncéltest oldalára, így még plusz védelmet is kapunk amellett, hogy csökkentjük a torony tömegét, és Jóska kevésbé fog beledögleni a torony forgatásába.
És akkor visszajutunk a jó öreg kaliber fetisizmusodhoz. Gondolj bele, ha ilyen problémákat okoz egy 30x165-ös lőszer, akkor egyel nagyobb gond lesz a 30x173, meg még annál 1,5x akkora gondot a 35x228!
A 30 mm NATO nem okozna megoldhatatlan gondot, kit tömegnövekedés és méretnövekedés (kevesebb mint 1 cm), 35 mm-t pedig nem ajánlottam a BTR-hez (csak nagyon régen, amíg nem tudtam, hogy 30 mm felé nem lehet menni).

Éppen azért.
Ha ennyit kiszervezel oldalra (a páncéltestre), akkor ennyivel kevesebb tömeget kell elforgatnod.
És még plusz védelmet is adna.
(Nyilván az eleve betöltötteket le kell ebből vonni.
Egyébként mennyi az egyszerre betölthető lőszer maximális mennyisége, ha ez nem titok?)
Miért ne kéne forgatni a lőszert? Vagy fix beépítésű toronyban gondolkozol?

A BTR-ben nincs hely tartalék lőszernek, csak tűzkész van, tehát 300db 30mm-es lőszer van behevederezve (ennyit kéne puttonyba rakni a toronyba).

Nem.
Én itt arra gondoltam, hogy nem a toronyba szervezzük ki a 30 mm lőszertartalékot, hanem a páncéltest oldalára, így még plusz védelmet is kapunk amellett, hogy csökkentjük a torony tömegét, és Jóska kevésbé fog beledögleni a torony forgatásába.
Amit láttál az nem a tartalék lőszer volt, hanem a tűzkész. Ha jobban megfigyelted akkor ment fel a toronyba 2 darab hevedervezető a gépágyúhoz.

Amit láttál az nem a tartalék lőszer volt, hanem a tűzkész. Ha jobban megfigyelted akkor ment fel a toronyba 2 darab hevedervezető a gépágyúhoz.
Akkor ez így szívás.
Eddig a videók alapján azt gondoltam, hogy kívülről töltik a torony felső részében levő tárat, de akkor inkább az van, hogy felülről-kívülről töltik a tornya karusszeljében levő tárat?

Nem.

A 30 mm NATO nem okozna megoldhatatlan gondot, kit tömegnövekedés és méretnövekedés (kevesebb mint 1 cm), 35 mm-t pedig nem ajánlottam a BTR-hez (csak nagyon régen, amíg nem tudtam, hogy 30 mm felé nem lehet menni).
Az nem ERA-ként fukcionál hanem simán felrobban és beszakítja a gép oldalát.

Akkor ez így szívás.
Eddig a videók alapján azt gondoltam, hogy kívülről töltik a torony felső részében levő tárat, de akkor inkább az van, hogy felülről-kívülről töltik a tornya karusszeljében levő tárat?
Igen kívülről töltik be a küzdőtérben lévő rakaszba a lőszert. Ami amúgy elég nagy szívás, mert nehéz a heveder és figyelni kell arra is, hogy megfelelően legyen elrendezve a rakaszban a heveder.

Ez az új orosz APC-ből van fényképezve, de egy az egyben ez a torony van ugyanígy a BTR-80/A-ban is(a korszerűsített tűzvezetést és toronyforgatást leszámítva, tehát a lőszerelhelyezés ami most minket érdekel az 100%-ban azonos):

UI.: ha valaki tud olyan képfeltöltőt amivel lehet a fórumra képet feltölteni, akkor rakok fel képet is, addig mindenkinek a saját képzeletére bízom a dolgot (a postimages.org nem működik 521-es hibakód).

• Tetszik
Reactions: endre
Hogy egy kis kuriózummal oldjam a feszültséget -meg hogy időt nyerjek amíg átgondolom a helyzetet - mi a hiba a képen?

never-have-seen-before-a-bppu-1-%D0%B1%D0%BF%D0%BF%D1%83-1-turret-of-the-btr-v0-alsvnlvbo1f81.jpg

Itt vannak az ígért képek:
is-this-a-heavily-modifie-bumerang-v0-aeutlhkcs7ib1.jpg

Ez pedig a gyárban a komplett torony:
Itt hozzátenném, hogy a mi BTR-ünkben sokkal több merevítőrúd volt, mint ebben (itt csak a kép bal felső részél látszik, hogy belóg egy), vagy legalább is ezt nyilván nagyon közelről fényképezték.
Szóval sokkal zsúfoltabb volt a beltér, mint ahogyan ezena képen látszik.

Itt hozzátenném, hogy a mi BTR-ünkben sokkal több merevítőrúd volt, mint ebben (itt csak a kép bal felső részél látszik, hogy belóg egy), vagy legalább is ezt nyilván nagyon közelről fényképezték.
Szóval sokkal zsúfoltabb volt a beltér, mint ahogyan ezena képen látszik.
Ez nem BTR-80/A, hanem az új amit bemutattak tavaly, de írtam is.

• Tetszik
Reactions: endre and Pogány
De azt is írtad, hogy a torony nem változott az elektromosítást kivéve.
Akkor mégis csak jobban változott.
Nem tudom, hogy optikai csalódás-e a közelről történő fényképezés miatt, de ez sokkal kevésbé zsúfoltnak tűnik, mint a miénk.
A torony ugyanaz, csak nem egy BTR-80 teknőbe van belezsúfolva

Igen kívülről töltik be a küzdőtérben lévő rakaszba a lőszert. Ami amúgy elég nagy szívás, mert nehéz a heveder és figyelni kell arra is, hogy megfelelően legyen elrendezve a rakaszban a heveder.
Ami azt jelenti annak aki nem csinált ilyet, hogy több ember a gèp tetejèn mellette áll.
Engedik bele a nyeklő-nyakló 150kg+ os hevedert.
Beereszted visszahúzod, beereszted visszahúzod ha elakad.

Ezzel jatszik a szemèlyzet jóideig.
Ezèrt szopás.
Ja ès ezt kètszer gèpenkènt.