Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Tök feleslegesen számolgatsz. Se az igényekhez se a számokhoz nincs köze ennek a beszerzésnek. Majd bejelentik egyszer, addig feleslegesen agyalsz rajta.@krisss kicsit bővebben?![]()
Akkor valami nagyobb dolog lesz ez csak a beugró?!Tök feleslegesen számolgatsz. Se az igényekhez se a számokhoz nincs köze ennek a beszerzésnek. Majd bejelentik egyszer, addig feleslegesen agyalsz rajta.
Ezt tőle akartam hallani, de jó!Állítólag harci tevéket is veszünk tőlük a csádi misszióhoz a huszároknak! De ne add tovább senkinek, mert titok!![]()
Én úgy gondolom, hogy a mini bubaj leállítása után, kellett sikerekről is beszámolni, miért is rendelte ki az Emír a békegalambot. Ez a kis tétel fegyver egy normális országban olyan, mint néhány tucat katonai jármű tervezett cseréje. Senkit se érdekelne.. Nos nálunk, akkora feneket kerítettek neki - mert azt nem irhatták le, hogy Bp helyett Grúziában irtak alá írdatlen építési beruházásokat, hogy minden mellékes beszerzés, egyezményt ki kellett emelni.. Egyébként magam sem étrtem, ha a "az igényekhez se a számokhoz nincs köze ennek a beszerzésnek" akkor minek??? Mert az igényeket kell kielégíteni lehetőség szerint egy -két típussal, alkatrészutánpótlás, szupport és lőszerbeszerzés miatt és a kiképzésről nem is beszélve... Nos ha meg a számokhoz?? What a fuck?? Akkor most mi van..Amúgy a gyártóval nincs gond. Konkrétan a világ legmodernebb kézifegyvergyárát húzták fel és veszik meg a nyugati cégeket (legmenőbb UGV fejlesztő a világon a Milrem robotics is az övék) egymás után hozzá. A mérnökök az FN, a H&K és a Glock átcsábított (csilliárd pénzzel) mérnökei.
A beszerzés komoly, hisdz szükség van rá, csak azt kell megérteni, hogy nem az egész Honvédségnek vették.Én úgy gondolom, hogy a mini bubaj leállítása után, kellett sikerekről is beszámolni, miért is rendelte ki az Emír a békegalambot. Ez a kis tétel fegyver egy normális országban olyan, mint néhány tucat katonai jármű tervezett cseréje. Senkit se érdekelne.. Nos nálunk, akkora feneket kerítettek neki - mert azt nem irhatták le, hogy Bp helyett Grúziában irtak alá írdatlen építési beruházásokat, hogy minden mellékes beszerzés, egyezményt ki kellett emelni.. Egyébként magam sem étrtem, ha a "az igényekhez se a számokhoz nincs köze ennek a beszerzésnek" akkor minek??? Mert az igényeket kell kielégíteni lehetőség szerint egy -két típussal, alkatrészutánpótlás, szupport és lőszerbeszerzés miatt és a kiképzésről nem is beszélve... Nos ha meg a számokhoz?? What a fuck?? Akkor most mi van..
Holnap elmehet Orbán Nepálba (márha engednék a kínaiak) és venne 300 darab "Kukrit" a különlegeseknek.. És SzBK meg büszkén megvághatná vele a kezét, milyen éles pengét gyártanak és épp ez hiányzott a műveleti erőinknek Csádba majd Antilopnyuzáshoz.. Bocsánat a gúnyos hangért,, de az egész beszerzés komolyságát állítom pellengérre..
Mivel nem tudod mi van ráépítve így valóban nem tudod hova tenni.Én úgy gondolom, hogy a mini bubaj leállítása után, kellett sikerekről is beszámolni, miért is rendelte ki az Emír a békegalambot. Ez a kis tétel fegyver egy normális országban olyan, mint néhány tucat katonai jármű tervezett cseréje. Senkit se érdekelne.. Nos nálunk, akkora feneket kerítettek neki - mert azt nem irhatták le, hogy Bp helyett Grúziában irtak alá írdatlen építési beruházásokat, hogy minden mellékes beszerzés, egyezményt ki kellett emelni.. Egyébként magam sem étrtem, ha a "az igényekhez se a számokhoz nincs köze ennek a beszerzésnek" akkor minek??? Mert az igényeket kell kielégíteni lehetőség szerint egy -két típussal, alkatrészutánpótlás, szupport és lőszerbeszerzés miatt és a kiképzésről nem is beszélve... Nos ha meg a számokhoz?? What a fuck?? Akkor most mi van..
Holnap elmehet Orbán Nepálba (márha engednék a kínaiak) és venne 300 darab "Kukrit" a különlegeseknek.. És SzBK meg büszkén megvághatná vele a kezét, milyen éles pengét gyártanak és épp ez hiányzott a műveleti erőinknek Csádba majd Antilopnyuzáshoz.. Bocsánat a gúnyos hangért,, de az egész beszerzés komolyságát állítom pellengérre..
Úgyhogy ez a vásárlás örömteli.
Konkrètan nem tudom.50 db ? Konkrétan melyik alakulatnak vettük, tudható ?mert ilyen kevéssel gondolom nem merik elintézni a Honvédség teljes ilyen jellegű fegyverigényét.
Raj, vagy szakasz fegyver lesz? Tudható bármi egyéb is, azon kívül hogy vettünk 50 db-ot ?
Miért nem? A különlegesek kilógnak a sorból, de a többi alakulat ilyen tekintetben nem.. Valóban nem értem, mert marginális mennyiségű beszerzésnek tűnik.. (igaz kvázi marginális mennyiségű pld. IRIS-T kerül beszerzésre tudtommal, de azt lehet tudni, hogy ebből nem megy semmi NASAMS-ra, és csak a Griffeké lesz.A beszerzés komoly, hisdz szükség van rá, csak azt kell megérteni, hogy nem az egész Honvédségnek vették.
Mit nem értesz? A KMP-nek nem kell több. Azt, hogy miért csak a KMP-nek vettek ne tőlem kérdezd.Miért nem? A különlegesek kilógnak a sorból, de a többi alakulat ilyen tekintetben nem.. Valóban nem értem, mert marginális mennyiségű beszerzésnek tűnik.. (igaz kvázi marginális mennyiségű pld. IRIS-T kerül beszerzésre tudtommal, de azt lehet tudni, hogy ebből nem megy semmi NASAMS-ra, és csak a Griffeké lesz.
Egyébként hányinger az, hogy félig-meddig kirakunk egy hírt HM szinten. MIt a faszt tud az ellenség meg, hogyha megtudják, hogy ide vagy oda szánják.. Igy csak az jön le, hogy mekkora nagy üzletet csináltak "ismét" a HM politikai vezetői és a kormánytagok.. Egyébként sok más fegyvert is gyártanak kézifegyverenek kívül az országnak. (ne felejtsük el pld. a Mirage 2000-9 gépeik saját levegő-föld rakétákat is hordoznak. Black Shanine robotrepülőgépe. Shebab célmegejlölő konténer stb..
Hogy a fenébe ne lógnának ki a sorból? Attól különlegesek, hogy olyan feladatokat képesek végrehajtani, amikre a hagyományos katonai alegységek nem képesek. Attól, hogy a debreceni felderítők is elkezdtek maszkot hordani, még nem lesznek különleges műveleti katonák...Miért nem? A különlegesek kilógnak a sorból, de a többi alakulat ilyen tekintetben nem.. Valóban nem értem, mert marginális mennyiségű beszerzésnek tűnik.. (igaz kvázi marginális mennyiségű pld. IRIS-T kerül beszerzésre tudtommal, de azt lehet tudni, hogy ebből nem megy semmi NASAMS-ra, és csak a Griffeké lesz.
Egyébként hányinger az, hogy félig-meddig kirakunk egy hírt HM szinten. MIt a faszt tud az ellenség meg, hogyha megtudják, hogy ide vagy oda szánják.. Igy csak az jön le, hogy mekkora nagy üzletet csináltak "ismét" a HM politikai vezetői és a kormánytagok.. Egyébként sok más fegyvert is gyártanak kézifegyverenek kívül az országnak. (ne felejtsük el pld. a Mirage 2000-9 gépeik saját levegő-föld rakétákat is hordoznak. Black Shanine robotrepülőgépe. Shebab célmegejlölő konténer stb..
Azt hiszem nem értitek amit írtam. Rosszul fogalmaztam.. Teljesen normális hogy a spec.force más fegyvereket használ mint a többi hagyományos lövész alegység, egység stb.Hogy a fenébe ne lógnának ki a sorból? Attól különlegesek, hogy olyan feladatokat képesek végrehajtani, amikre a hagyományos katonai alegységek nem képesek. Attól, hogy a debreceni felderítők is elkezdtek maszkot hordani, még nem lesznek különleges műveleti katonák...
Szóval hivatalos, hogy csak ők kapnak?Mit nem értesz? A KMP-nek nem kell több. Azt, hogy miért csak a KMP-nek vettek ne tőlem kérdezd.
Nem!Szóval hivatalos, hogy csak ők kapnak?
Ez a puska sztory már nagyjából 2 éve fut amúgy.Azt hiszem nem értitek amit írtam. Rosszul fogalmaztam.. Teljesen normális hogy a spec.force más fegyvereket használ mint a többi hagyományos lövész alegység, egység stb.
A hírből viszont kimaradt, hogy a szolnokiaknak vették. És úgy tálalták micsoda kurva komoly együttműködés, hogy vettünk 100 alatti mennyiségű kézifegyvert. Ennyi amit nem értek. Amikor vették a homokfutókat az amcsiktól, vagy pld. drónt stb. akkor az hozzátették, hogy a különleges műveleti erőknek (sokszor amcsi segélyből, mert Ők adtak annyit ami nekik kell, vagy éppen saját pénzből de amcsiktól.. Ennyi.. De ezt három napig nyüstölte a HM és a fidesz kormány kvázi lakájmédia.. Miért is?? Mert azt nem írhtták, hogy azért ment ki Orbán, hogy közöljék kenyje hajára a minidubajt... Szerintetek 100 puskáért ekkora küldöttség kell??
No akkor még rá is erősítettél, hogy ezért nem kellett egy különgépnyi diplomata, köztük a miniszterelnök, stb.Ez a puska sztory már nagyjából 2 éve fut amúgy.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..