Szerinted így működik egy fegyver szakutasításának megírása? Kitalalnak dolgokat?Nem olyan nagy 'was ist das' felérni ésszel, hogy furaton átmegy a gáz, ha meg nincs furat, akkor nem megy át. Én arról beszélek, hogy nem sok értelmét látom annak, hogy van zárt állás, és úgy néz ki a harcoló katonák meg mérnökök sem látták sok értelmét, ha a Bren-3 ból kivették, és helyére másik furatot raktak kifejezetten hangtompító használatához.
Elkezdtem áskálódni, és egyetlen egy helyen láttam ennek az állásnak említését - ebben a Haditechnika cikkben:
https://real.mtak.hu/175557/1/HT_2022-2_cikk_02.pdf
,,A gázszabályzó 0 állásban elzárja a gázátömlőfuratot, így megszünteti a
gázelvételt. Ennek eredményeképpen nincs gázáram, amely működtetné a zárszerkezetet, tehát a karabély ismétlőfegyverként működtethető, azaz a töltést, az elsütést és az ürítést a lövésznek kézzel kell végrehajtania. Ez az
üzemmód az úgynevezett néma lövés lehetőségét is biztosítja (szubszónikus töltény és hangtompító használata
mellett), mert az automatikus töltés-ürítés zárhangjait is kiküszöböli."
Szal nem tudom én, hogy itt a cseh mérnökök találták ki, hogy a 0 állás legyen a "csendes lövéshez" vagy a magyar honvédségben valaki látta, hogy van egy zárt állás, és kitalálta, hogy ez elméletileg akár néma lövésre is jó lehet."
Egyáltalán mutasd már meg nekem azt a puskagránátot amit ki lehet vele lőni. Meg azt a csőtoldatot ami kell a puskagránátok kilövéséhez.