[HUN] CZ BREN 2

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 925
87 564
113
Külszolgálatba szállításkor, tárolásnál tök jó lenne.

Vagy bármely áttelepülèskor, hosszabbtávú raktározásnál.
Külszolgálatra max az egyéni beosztásoknál hasznos, ha komplett alegységek mennek, akkor is jobb ha nem külön van ládázva, hanem egyben.
Hosszabb kitelepüléshez sem kell láda egy gépkarabélynak, mert semmi olyan nincs a ládában ami nem fér el a katonanál (konkrétan vannak tárak a ládában, egy használati utasítás, a fegyver lőszabatossagát igazoló lőlap és fegyvertisztító készlet). A CG-nél pl kell a láda, mert ahhoz sok olyan dolog van ami kell és emiatt a láda indokolt.

• Tetszik
Reactions: fishbed and Lator

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 972
6 388
113
Tartósan, olajosan, zsírpapírban, fóliába, faládába csomagolva ... jöttek egykoron Szombathelyre az új AMD-k. :)
Változnak az idők, tök felesleges minden dologba belekötni szerintem, ha valami most nem úgy van, mint több évtizeddel ezelőtt.
Nem a hozzászólásodra gondolok....
Amit én bontottam ki, az egy vastag, légmentesen lezárt nejlonzacskóban volt. Láthatóan a gyári új volt, nem volt olajos, azonnal használható volt. Így volt faládába téve. 6 db / láda. A század fegyverszobában volt 4-5 láda tartaléknak. Leadtak pár rossz állapotú fegyvert, és egyszerűen kicsomagoltunk helyette újat.

• Tetszik
Reactions: honved

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 972
6 388
113
Már miért ne lehetne? Láttam én már tartós tarolásra konzervált fegyvert papírdobozban? Többek közt a kolléga által fent említett M4-esek is papírdobozban érkeztek (és alltak előtte valami raktárban) lekonzerválva.
Jó jörülmények között természetesen a papírdoboz is megteszi. Csak víz ne érje.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 925
87 564
113
Jó jörülmények között természetesen a papírdoboz is megteszi. Csak víz ne érje.
Hosszantartó tároláshoz le van konzerválva ami többek közt azt jelenti, hogy légmentes tasakba van rakva így semmi baja nem lesz akkor sem, ha úszik az egész raktár.

• Tetszik
Reactions: Rferi66

senki

Well-Known Member
2018. július 27.
413
383
63
Teljesen felesleges volt a drága műanyag doboz. Bár nagyobb pazarlás a Magpul (agy ki tudja?) tárak a gyári helyett.

senki

Well-Known Member
2018. július 27.
413
383
63
Összetette volna mindenki is a kezét, ha csak 1 db Magpul tárat adtak volna Cz-khez!!!

Pazarlás meg végképp nem lett volna a piacon kapható kb legjobb tárakat megvenni.
A Magpul PMAG30-as tárakkal vettük őket, csak valahogy valamilyen selejtek jöttek. Állandó akadály adogatási vagy töltési hibával. Nem azt mondom hogy a Magpul rossz, hanem azt, hogy mi sz@rt kaptunk Magpul felirattal.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 925
87 564
113
A Magpul PMAG30-as tárakkal vettük őket, csak valahogy valamilyen selejtek jöttek. Állandó akadály adogatási vagy töltési hibával. Nem azt mondom hogy a Magpul rossz, hanem azt, hogy mi sz@rt kaptunk Magpul felirattal.
Nem tudom ki mondta neked ezt a hülyeséget, de ne higgy el neki ezentúl semmit. Izraeli FAB Defense tárakkal vettük őket amik úgy szarok ahogy vannak emiatt lettek a gyári tárak.

senki

Well-Known Member
2018. július 27.
413
383
63
Nem tudom ki mondta neked ezt a hülyeséget, de ne higgy el neki ezentúl semmit. Izraeli FAB Defense tárakkal veük őket amik úgy szarok ahogy vannak emiatt lettek a gyári tárak.
Bocs igazad van, vmi miatt Magpulra emlékeztem, hiába rég volt. A hibák viszont megvoltak gazdagon.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 871
15 618
113
Külszolgálatra max az egyéni beosztásoknál hasznos, ha komplett alegységek mennek, akkor is jobb ha nem külön van ládázva, hanem egyben.
Hosszabb kitelepüléshez sem kell láda egy gépkarabélynak, mert semmi olyan nincs a ládában ami nem fér el a katonanál (konkrétan vannak tárak a ládában, egy használati utasítás, a fegyver lőszabatossagát igazoló lőlap és fegyvertisztító készlet). A CG-nél pl kell a láda, mert ahhoz sok olyan dolog van ami kell és emiatt a láda indokolt.
Lehet.

De nekem igènyesebbnek tűnik mint amikor egy ládába bele van rakosgatva X fegyver, hentereg egymáson.

A cz-k most ha ömlesztve kell vinni,mennek vissza a papírba, vagy faládába?

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 336
137 190
113
A súlyuk alapján lehetett eldönteni melyik az eredeti, és melyik a kici ócó.
Elvileg a kici óccó is eredeti volt csak a FAB Defense a kiegészítőket gyártó cégek közül a legalja. Valami ellensúly volt 40 grammal kissebb a hibás tárak aljában mint kellett volna, kaptunk elvileg érte kötbért, meg többet nem vettek. Az utolsó 6-7000 már csak gyári alu tárakkal jött. (mondjuk a gyári műanyag tárak is jók jöhetett volna azzal is)

Én meg fogtam magam aztán vettem 5 Magpul tárat és azóta nincs akadályom.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 336
137 190
113
Lehet.

De nekem igènyesebbnek tűnik mint amikor egy ládába bele van rakosgatva X fegyver, hentereg egymáson.

A cz-k most ha ömlesztve kell vinni,mennek vissza a papírba, vagy faládába?
Vettünk (veszünk) új asszem 15 darabos ládákat amikben normálisan lehet rögzíteni a fegyvereket és a kiegészítőket (mindegyik fegyvernek van egy saját kis rekesze) és fegyverállványként is lehet használni. Egymásra csavarozhatók a ládák és elfordítva két szinten több ládából ki tudsz alakitani egy fegyverszobát.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 871
15 618
113
Vettünk (veszünk) új asszem 15 darabos ládákat amikben normálisan lehet rögzíteni a fegyvereket és a kiegészítőket (mindegyik fegyvernek van egy saját kis rekesze) és fegyverállványként is lehet használni. Egymásra csavarozhatók a ládák és elfordítva két szinten több ládából ki tudsz alakitani egy fegyverszobát.
Beszarás