[HUN] CZ BREN 2

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 293
113
És? Mindkettőnek egybeesik a tengelye (azonos irányzékállásúak). Nem azért van közelre az egyik és távolra a másik, mert más irányzékállású a kettő, hanem azért mert a kisebb átmérőjűvel precízebben lehet célozni, de sokat takar ki (ez nagy távolságon nem baj), míg a nagyobb átmérőjűvel nem lehet olyan precízen célozni, de kevesebbet takar ki, ezért azt közelre érdemes használni.
Nem is állítottam ellenkezőjét.

TribunusAlex

Well-Known Member
2021. június 21.
304
1 351
93
Mar megint szetesik? ( de orulok h mi g36c-vel nyomjuk ha kene)
Az én Bren 2-esem már a legújabb szériából van. Papírdobozba volt csomagolva és nem műanyag kofferbe, csak fém tárak vannak hozzá, nem a szarul adogató műanyagok. Nincs a válltámasznak lötyögése és tényleg pontos. Bár a nyílt irányzék a Bren esetében nem sokat ér, így az optika elengedhetetlen hozzá.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 422
84 319
113
Az én Bren 2-esem már a legújabb szériából van. Papírdobozba volt csomagolva és nem műanyag kofferbe, csak fém tárak vannak hozzá, nem a szarul adogató műanyagok. Nincs a válltámasznak lötyögése és tényleg pontos. Bár a nyílt irányzék a Bren esetében nem sokat ér, így az optika elengedhetetlen hozzá.
Meg kell vele (diopteres irányzék) tanulni lőni.

• Vicces
Reactions: fip7

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
3 866
13 129
113
Akkor ez mar kijavitva, szerencsere

TribunusAlex

Well-Known Member
2021. június 21.
304
1 351
93
Meg kell vele (diopteres irányzék) tanulni lőni.
Micsoda kiváló beszólás, gratulálok!
Nem a lőkészség fenntartásáról - fejlesztéséről írtam, hanem a fegyver (véleményem szerint) nem sok szart érő nyílt (igen - pontosítva: diopteres) irányzékáról, ami véleményem szerint csak egy szükség irányzék a nyamvadt két állásával (még az S Evo 3 gpi-nek is négy állású a diopteres irányzéka). Az AK 1000 méterig 100 méterenként állítható irányzéka messze többet ért (de sok lövésztől hallottam már, hogy kéri vissza az AK-ját).
Magáról a jelenlegi szériáról annyit, hogy (szintén, szerintem) sikerült kiküszöbölni az első széria jellemző gyerek betegségeit (a lötyögő válltámaszt, gagyi műanyag tárakat és használhatatlan bipodos markolatot, ez utóbbi is használható lett az újabb gyártásúak esetében). Aki kapott optikát (vagy vett magának) annak egy jól használható fegyvere lett.
(Holo isight és oldalra billenthető 3x multiplier)

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 422
84 319
113
Micsoda kiváló beszólás, gratulálok!
Nem a lőkészség fenntartásáról - fejlesztéséről írtam, hanem a fegyver (véleményem szerint) nem sok szart érő nyílt (igen - pontosítva: diopteres) irányzékáról, ami véleményem szerint csak egy szükség irányzék a nyamvadt két állásával (még az S Evo 3 gpi-nek is négy állású a diopteres irányzéka). Az AK 1000 méterig 100 méterenként állítható irányzéka messze többet ért (de sok lövésztől hallottam már, hogy kéri vissza az AK-ját).
Magáról a jelenlegi szériáról annyit, hogy (szintén, szerintem) sikerült kiküszöbölni az első széria jellemző gyerek betegségeit (a lötyögő válltámaszt, gagyi műanyag tárakat és használhatatlan bipodos markolatot, ez utóbbi is használható lett az újabb gyártásúak esetében). Aki kapott optikát (vagy vett magának) annak egy jól használható fegyvere lett.
(Holo isight és oldalra billenthető 3x multiplier)
Erről beszélek. Meg kell tanulni használni a fegyvert és ha ez megvan, akkor tudni fogod, hogy miert ooyan az az irányzék amilyen.

• Vicces

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 422
84 319
113
Szerintem is szar egyébként, a szemem kifolyik tőle. De deklaráltan szükségirányzéknak van amúgy is
Meg kell szokni a nyílt irányzék után. Nálunk is előjött ez az M4/Cz-vel. Ha évekig nyílt irányzékot használsz utána kb újra kell tanulni az egészet, mert annyira a nyílt irányzékra állt rá mindened. Nem egy NASA program, mert miert is lenne az, de rá kell szánni az időt és az energiát.

• Vicces

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 143
130 357
113
Meg kell szokni a nyílt irányzék után. Nálunk is előjött ez az M4/Cz-vel. Ha évekig nyílt irányzékot használsz utána kb újra kell tanulni az egészet, mert annyira a nyílt irányzékra állt rá mindened. Nem egy NASA program, mert miert is lenne az, de rá kell szánni az időt és az energiát.
Hát én inkább felpakoltam egy dotot

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
228
2 377
93
Eddig jónak tűnik. Nem kopik (fakul annyira) és egységes felületkezelése van (nem foltos).
Ezek szerint a kézi-fegyvergyártást kb teljesen elölről kellett kezdeni a Bren 2 gyártásával és minden mester fogást közben elsajátítani! Ha ez így van, akkor az előző kormányok felelőtlen döntéshozóinak egy ide vonatkozó bírosági ídézést én személy szeint kiosztanék!

• Tetszik
Reactions: fip7 and vasszekely
T

Törölt tag 22302

Guest
Pár szó a Bren-ről olyantól aki harcba is vitte.
Pont egy éve rakta fel. A legtöbb általa is említett negatívumot (rövid előagy, gyengusz tus, felhúzókar, állítható gázcsapon puskagránáthoz zárt állás) orvosolták a Bren 3-on. Pár meg úgy látom megmaradt (baloldali tárkioldó kar amit rendszeresen megnyom a felszerelés, ha az ember a mellkasa előtt hordja a fegyvert). A Bren 3-ra már nem lehet szuronyt szegezni, a 2-re még lehetett. Aszondja; "Jaj ki használ már szuronyt - A legcoolabb arcok. Azok a mai napig szegeznek és indul a buli."

Érdekes módon az övéiken nem volt olyan probléma, hogy a fegyver szétesik , és a CZ műanyag tárak sem voltak hulladékok

• Tetszik
Reactions: endre

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 422
84 319
113
Pár szó a Bren-ről olyantól aki harcba is vitte.
Pont egy éve rakta fel. A legtöbb általa is említett negatívumot (rövid előagy, gyengusz tus, felhúzókar, állítható gázcsapon puskagránáthoz zárt állás) orvosolták a Bren 3-on. Pár meg úgy látom megmaradt (baloldali tárkioldó kar amit rendszeresen megnyom a felszerelés, ha az ember a mellkasa előtt hordja a fegyvert)
Érdekes módon az övéiken nem volt olyan probléma, hogy a fegyver szétesik , és a CZ műanyag tárak sem voltak hulladékok.
Ez a tárkilodós probléma nálam sosem jelentkezett, bár én kézben hordom a karabélyt, nem pedig úgy, hogy lóg a szíjon és a kezem csak pihen rajta. Amúgy az egy egyszerűen orvosolható probléma, semmi mást nem kell tenni, csak leszerelni a sátorvasnál lévő tárkioldót (egy csapot kell kiütni hozzá). Zárt állása eddig (BREN 2) is volt a gázszabályzónak.