Ezt pontosan lehet tudni, az üzem bejelentésekor közölték a termékeket is.
Az Arzenál kézifegyver gyárának bejelentésekor sem emlegetett senki sem Bren 2 Br-t, senki nem beszélt DND páncéltörő eszközökről, és védelmi eszközökről, senki nem beszélt UA mesterlövész fegyverekről, meg AR15-ről, pláne senki nem beszelt egy jövőbeli FN bérgyártásról.
Az alacsony tüzérségi eszköz szám egyetlen dolgot jelent csupán. Hogy mindenképpen lesz még beszerzés! Gyakorlatilag 0-ról kell egy komplex tüzérségi rendszert kiépíteni. Szépen lépésenként.Annyira alacsony a tüzérségi eszközök száma (24 db Pzh-t vettünk), hogy annak az esélye, hogy a 155 mm-es gránát mellett néhány db tarack miatt a 105 mm-st is rendszerbe állítsák kerekítve 0.
Először a fő csapásmérő erőt kell létrehozni a 155-ösök képében. Az sem 24db eszköznél fog megállni. Szükség van persze aknavetős tüzérségre is, mint ahogy rakétatüzérségre is! Azonban az, hogy jelenleg nincs rakétatüzérség nem jelenti azt, hogy nem is lesz. 1 osztálynál - véleményem szerint - semmiképp nem lesz több rakétatüzérségünk. Sőt én inkább arra tippelnék, hogy nem is lesz egy teljes osztály (16-20 indító max.).
A jelenlegi 155-ösre való előképzésre alkalmas ez a pár D-20-as is, de a későbbiekben, amikor már annak a kevésnél is elhasználódik a csövek élettartama, akkor valamit ki kell találni a kiképzésre. Ha pedig minden löveg önjáró lesz, akkor szerintem a leghatékonyabb kiképző eszköz egy "pár" 105-ös lesz.
Az szintén egy komoly választóvonal lehet, hogy hogyan döntenek, hogy a tartalékosoknak kell-e tüzér szakirány, vagy maradunk a logisztikánál, meg a lövészeknél. Ha viszont valaki belegondol abba, hogy melyik haderőnemmel lehet mostanában a legnagyobb károkat okozni az ellenségnek a minimálisan kiképzett tartalékosokkal, akkor szerintem "elő fog ugrani a bokorból" a tüzérség.