[HUN] D-20 (M1955) ágyútarack

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
15 541
25 048
113
Te komolyan azt hiszed, hogy ha valóban sunyizna bárki is, te tudnál róla??
Ha elolvasod még egyszer azt, amit írtam, akkor rájössz, hogy ott van benne a válasz.
Tehát még egyszer. Jelenleg is a bevitt fegyvereknek a minimum 30-40%-a teljesen ködös. Csak az nyilvános, amit az adományozó országok annak akarnak.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 352
2 195
113
Az ENSZ jelentések szerint régen 308 db D-20-asunk is volt, de 2010 óta már csak 31 db van. Kovács Gyula, a pécsi tüzérdandár egykori parancsnokhelyettese szerint már alig van köztük használható.

Én ~7éve olyat hallottam, hogy 24db müködő a cél de nem jön össze. Pécsi volt tüzértől. Lényegében kijelenthető, hogy 2022ben nincs MOnak tüzérsége. Se csöves, se rakétás. Márpedig ahogy már sokszor kifejtettem megkockáztatom talán legfontosabb haderőnem.
 
 • Vicces
 • Hűha
Reactions: vasszekely and kamm

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
8 056
12 196
113
Persze, hogy több van ez sosem volt kérdés.

Van egy összemennyiség, ami elvileg akár mind meg is lehet. Abból van, ami működőképes mennyiség, meg azok, amit működőképessé lehet tenni. A pontos számokat érthetően nem kötik az orrunkra. Háborús helyzetben, feltételezhetően több osztályt fel lehet szerelni. Amennyiben persze, tüzérek is lesznek hozzá. Feltehetően a HM eddigi gondolkodásmódja, vagy az anyagiak hiánya okán van, hogy Debrecenben eddig nem került felállításra egy tüzér osztály. Tarack biztosan lenne hozzá.
 

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
3 396
9 472
113
Mi lehet még lezsírozva technika? Csak tarack vagy maradt még BMP esetleg vagy más csemege?
 

Parapitecus

Well-Known Member
2019. március 22.
2 538
3 905
113
Az ENSZ jelentések szerint régen 308 db D-20-asunk is volt, de 2010 óta már csak 31 db van. Kovács Gyula, a pécsi tüzérdandár egykori parancsnokhelyettese szerint már alig van köztük használható.
Talán K GY felel az említett eszközök raktározásáért, hogy ennyire tisztában van az állapotukkal?