A 7X-ből nem igazán van átépített sehol, jó lenne, ha nem mi kezdenénk el egy szem géppel, mert abból csak szopás üzemeltetés lesz. Épp elég a H145, ami majdnem proto, és a tippelt Kc390, török magyar szf vas...
A H145 protó?...

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A 7X-ből nem igazán van átépített sehol, jó lenne, ha nem mi kezdenénk el egy szem géppel, mert abból csak szopás üzemeltetés lesz. Épp elég a H145, ami majdnem proto, és a tippelt Kc390, török magyar szf vas...
Én nem.Nem olvastam,csak tisztában vagyok a Nagy Magyar Valósággal.Ha vesznek mégegy Falcont,akkor 3helyett 4kormánygép lesz.Csak szürkérefestve,hogy katonai szállitóként lehessen rá hivatkozni.Parasztvakitás.
Csak máshol közben a haderő,a bevethető katonaság is kap érdemleges fejlesztést.És nem a kormánygépeket mondják annak.A kormánygépet,kormánygépnek hivják.Csak le kéne venni a szemellenzőt.Pont ugyanannyi lesz, mint néhány szomszéd országnak. Se több, se kevesebb. Ez a nagy közép-európai valóság. Aki szemellenzőt használ, az nem is láthat dolgokat. Ez van.
A Debreceni reptéren vendégeskedik a Falcon, egy Bombardier Global 6000 társaságában. Vajon csak véletlen egybeesés, vagy ez lesz a 2. kisgép?
Valóban?...de jártas vagy Te ebben. Olvasod egyébként amit írsz? Ja nem, a szemellenzőtől azt sem látodCsak máshol közben a haderő,a bevethető katonaság is kap érdemleges fejlesztést....
Imádom Államunk és Pártunk szakavatott bunkó hozzáállását.Tény nemszámit,és ha mégis szembejön,lehet személyeskedni.A realizmus nem topikrombolás.Tapsikolás a kormányhazugságoknak viszont csak seggnyalás.Már bocsánatot kérek,de aki csak röfögést hall,mikor más véleményt fogalmaz meg valaki,az csak egy divatossan szolva wildhogValóban?...de jártas vagy Te ebben. Olvasod egyébként amit írsz? Ja nem, a szemellenzőtől azt sem látod
Imádom ezt a kényszert egyesektől, hogy állandóan be kell böfögni valami kormányellenes médiából szájbarakott baromságot. Nagyon sajnálom ezt a rendszeres topikrombolást...
Jól mondod..a GlobalEye G6000-es átépítés az Izraeli AWACS-nak meg G550-es az alapja.A Saab Globaleye nem véletlenül ugyan ezen Global 6000-en alapul? Az izraeli IAI is ennek a típusnak az 5000-es változatát használja fel speciális gépek építéséhez?
Talán lenne/lesz spéci gépünk? De lehet véletlen, hogy ott van és csak egy sima leszállás volt.
Elöbb irtam,hogy nem nagyon olvasom se a 444,se a 888,.de mást sem túlzottan rendszeressen,és amit mégis,azt sem tekintem szentirásnak.És számtalanszor leirtam már,hogy nem vagyok baloldali,sőt,kifejezetten jobboldali világnézzetű vagyok.De attol még,hogy a fityisz is annak hazudja magát,nem vagyok vak.Ez nem egy jobboldali demokratikus jogállam,ami nálunk van.Ez egy bolsevik mintára,bolsevik hagyományokra épülő sima oligarhikus államdiktatúra,ami a lopásra épül,és a hazugság a lételeme.Kormánygép az kormánygép.Akkor is az,ha másnak hazudják.Ráadásul tök feleslegessen.Kell diplomáciai feladatokra is gép,mindenki beláthatja azt józan paraszti ésszel is.Csak mivel egyébbként 8év alatt semmiféle lényeges haderőfejlesztés nem volt,és mert megszokásbol,kormánygépet katonai fejlesztésnek hazudják.Igy honvédelmi költségkeretet költenek más célra.Ennyi.Legutóbb nem is tudom ki akart Usa "védőernyő" alá bújni bármi áron, az gondolom nem seggnyalás kategória. Megenni az ellenzéki média hazugságait szerintem meg a tudatlanság jele. De persze biztos van az a pártod is, ami totál brutál szakértője a dolgoknak...érdekes, amikor lehetőségük volt, megszakértették a honvédemet - is. Elismerésem.
Elöbb irtam,hogy nem nagyon olvasom se a 444,se a 888,.de mást sem túlzottan rendszeressen,és amit mégis,azt sem tekintem szentirásnak.És számtalanszor leirtam már,hogy nem vagyok baloldali,sőt,kifejezetten jobboldali világnézzetű vagyok...Ennyi.
Igen, Izrael magyar légtérben demonstrálta, hogy az igazán pontos méréshez kettő a legjobb. Vagy hát tekinthetjük a véletlennek is, hogy Budapesten pont akkor egy szimpatikus arab fiatalember erőszakos módon tért meg a paradicsomba. Legalább kettő, na. ;-)...
Amúgy ezekből az ELINT vagy AWACS gépekből sajnos messze nem elég egy-két darab. ...
Tévedsz. Azóta fejlődött a technika és a pontos geolokációhoz ma már elég egyetlen gép is.Igen, Izrael magyar légtérben demonstrálta, hogy az igazán pontos méréshez kettő a legjobb. Vagy hát tekinthetjük a véletlennek is, hogy Budapesten pont akkor egy szimpatikus arab fiatalember erőszakos módon tért meg a paradicsomba. Legalább kettő, na. ;-)
A H145 protó?...mesélj még kérlek...
![]()
Kezd el visszaolvasni miről beszéltél Te és miről én. KöszönömKezd el mesélni kérlek, hogy az általunk rendelt, fullos elektronikás, Hforce-os könnyű támadó változat hol is áll rendszerben?![]()
Ennek csak örülök...ha van élet a bázison...Nocsak. Szombat reggel van és gyakorol a Falcon.
Kecskeméten nem nagyon volt szokás hétvégén repülni az elmúlt kb. 25 évben.
The 7X will soon be delivered and operate for the Hungarian Government.
Ennyit az "interkontinentális futárgép" koncepciórol.
" A krumplileves legyen krumplileves..." A kormánygép meg kormánygép, és még egyet is értek a szükségességével.
Napi gyakorlat
![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..