Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Igazság szerint ha Beloruszia nem adna, az egy egészen más ívű leszarást eredményezne, mint az orosz.
Ugyanakkor mindkét esetben simán lehet, hogy nem esne korlátozás alá a reexport. Nem tudom, hogy ez esetben mi védi a fegyverrendszereket. Ha szerződésben benne van a reexport tiltása, akkor meredekebb, ugyanakkor az eredeti szerződésekben - annak idején - még nem figyeltek holmi reexport lehetőségével a VSZ dühöngése kapcsán.
Továbbá pl. a BTR-ek beszerzése is különleges, mert nem hagyományos adás-vételről volt szó, hanem egy elismert tartozás tárgyi kiegyenlítéséről.
Ha viszont nem volt a szerződésben, akkor maximum szabadalmi oltalom alatt lehet. Annak meg ugye vannak időben korlátai.
Csak találgatok. Biztosan most - vagy már korábban már - többször is átnézik az ide vonatkozó szerződéseket.
Baszni is, meg szűznek maradni is.
ezért írtam ez a win win win szitu.
Ha ezzel MILLIÁRDOKAT tudnánk spórolni
Ha figyelsz a német MOD nyilatkozatára, akkor látszik, per pillanat az amerikaiakkal versenyeznek az ilyen ügyletekért.A nemeteknek meg a Mardert elajandekozni sem erdeke(pl. a szlovenoknak) - hisz akkor eltolodnanak a modern cuccokra a megrendelesek, ilyen Leo 2 A6-osokrol meg ne is beszeljunk...
Igazság szerint az ukránok esetében nagyobb a harcértéke egy T-72-esnek, mint egy Leo2A6-nak, mert van rá tapasztalt kiképzett személyzet, meg karbantartók...Ez olyan mintha egy nemet autokereskedonek adnal egy Skoda Favoritot(amit mondjuk elkuldene Moldaviaba) te meg cserebe kapnal egy 2018-as hasznalt E Mercit. Faszsag az egesz ugy ahogy van.
Ha tényleg a NATO-val akar direktben háborúzni Oroszország, akkor megteheti, de nem fogja: hagyományos háborúban esélye sincs a NATO összesített erői ellen - az ukránokkal sem bírnak! Az atomháborút meg ők sem élik túl...
Csak fenyegetőznek, mást nemtudnak...!
Hogyne lett volna! A lengyelek a 100db T72 -est nem puszira adták. Ha mást nem, akkor komoly pénzt vettek fel a közös pénzügyi alapokból.Eddig valóban nem volt ilyen, és tényleg erős álmodozásnak tűnik. De ma volt náluk egy olyan felvetés amivel ez akár valósággá is válhat. Én csak azt mondom, ha ez tényleg megvalósul, ki kell használni.
Realizálódott már ennek a minkéntje? Szerintem még nem egyelőre. Szóval max fognak pénzt felvenni.Hogyne lett volna! A lengyelek a 100db T72 -est nem puszira adták. Ha mást nem, akkor komoly pénzt vettek fel a közös pénzügyi alapokból.
Azt írtak chalangereket fognak kapni az angoloktól.Realizálódott már ennek a minkéntje? Szerintem még nem egyelőre. Szóval max fognak pénzt felvenni.
Háát a nyilatkozatok azt írták, hogy az alapokat már másodszor töltötték fel EU-s befizetéssel. Szóval valakinek már kellett pénzt adni a VSZ felszerelésért.Realizálódott már ennek a minkéntje? Szerintem még nem egyelőre. Szóval max fognak pénzt felvenni.
Nem lehetünk ennyire szívtelenek,szegény Németeken muszáj segiteni, ha egyszer F-35 -öt akarnak adni a régi Mig-29 ért amik Kecskeméten rohadnak akkor ne akadályozzuk meg őket ebben...!Eddig valóban nem volt ilyen, és tényleg erős álmodozásnak tűnik. De ma volt náluk egy olyan felvetés amivel ez akár valósággá is válhat. Én csak azt mondom, ha ez tényleg megvalósul, ki kell használni.
nem azt írták hogy az angol chalik mellé adnak 72 est kiegészítésnek. (tehát nem külön külön adnak hanem együtt 1 csomagba hogy támogasák egymást)Azt írtak chalangereket fognak kapni az angoloktól.
He?nem azt írták hogy az angol chalik mellé adnak 72 est kiegészítésnek. (tehát nem külön külön adnak hanem együtt 1 csomagba hogy támogasák egymást)
a Lengyelek adnak 72 est ukrajnának de az angolokkal eggyütt egy csomagba ahol az angolog Chalangert adnak) 2 ország eggyütt ad eg fegyvercsomagot.