[HUN] Ejder Yalcin / Gidrán 4x4

A Gidránról is nagy a csend, pedig idénre igértek még vagy 40 darabot - a gyárról sincs hír...
Van egy olyan érzésem, hogy vegyesen alkalmazzák a transzparenciát a titkolózással. Decemberben jöhetnek az új Gidránok - ez a köztudott, de hogy mikor, milyen alváltozat, stb. az már titkos. Amikor viszont itt lesznek, nagy csinnadrattával lesz bejelentve. Mint a PzH 2000. Szerintem már javában van legyártott vagy félkész példány, de akkor fogjuk először látni, amikor jövőre megérkezik az első néhány darab.

• Tetszik
Reactions: Pogány
Van egy olyan érzésem, hogy vegyesen alkalmazzák a transzparenciát a titkolózással. Decemberben jöhetnek az új Gidránok - ez a köztudott, de hogy mikor, milyen alváltozat, stb. az már titkos. Amikor viszont itt lesznek, nagy csinnadrattával lesz bejelentve. Mint a PzH 2000. Szerintem már javában van legyártott vagy félkész példány, de akkor fogjuk először látni, amikor jövőre megérkezik az első néhány darab.
Nem titok milyen változat jön:

Még ugyan ebben az évben további 40 Gidrán beérkezése várható Tatára.[3][5]

Ezek nagy része a 101. tüzérosztály állományába kerül és tüzérbemérő, kidolgozó és felderítő felépítményű járművek lesznek. A felderítők a hőkamerákkal és mozgócél-felderítő radarokkal lesznek felszerelve.[3]

Ezek nagy része a 101. tüzérosztály állományába kerül és tüzérbemérő, kidolgozó és felderítő felépítményű járművek lesznek. A felderítők a hőkamerákkal és mozgócél-felderítő radarokkal lesznek felszerelve.[3]

na ez jól hangzik
kíváncsi vagyok azokra a mozgócél-felderítő radarokra

na ez jól hangzik
kíváncsi vagyok azokra a mozgócél-felderítő radarokra
Arra én is, hogy ez mit is takar valójában...
Gondolom egy teleszkópos póznán lesz egy magasra kitolható érzékelő csomag, ami jelzi ha mozog valami a látóterében és ha "becélzod" az optikával akkor már tolja is a koordinátákat a tüzérségnek, hogy hova kell lőni. A németeknél a Fenneket használják erre...

Lehet már itt is vannak! Az első adag is hetekkel vagy hónapokkal utána derült ki, hogy megkaptuk!

Lehet már itt is vannak! Az első adag is hetekkel vagy hónapokkal utána derült ki, hogy megkaptuk!
Nem hiába volt decemberre időzítve, mert februárban jönnek elvileg a PZH-k, szóval valami kell tudjon célinfót adni nekik - még ha valószínű hogy egy-két hónapig kb. alig fognak lőni a tarackokkal...

Bár szerintem a Gidrán túl magas felderítő verziónak! Az valahogy nekem a Fennek kategória! Méretében!