[HUN] Ejder Yalcin / Gidrán 4x4

Várjál! Én voltam a hülye. :oops::rolleyes:
Betettem a .com-os (angol verziót) angolra fordítózva.
Na itt az eredeti cikk.
Ha jól emlékszem a .pl-es cikk sokkal bővebb volt. De ugye olyan nincs, hogy valami a .com-on fent van, a .pl-en meg nincs! :rolleyes::p:D
Itt betettem Maróth tárgyalásairól egy szösszenetet.
Ez meg a PGZ saját híre a kapcsolatfelvételről. Ebben a disclaimer a külön érdekes...
Érdekes, hogy ott is meg van már említve a PGZ-9R, azaz az ORLIK

Eltelt 3 év és még mindig nem tűnik úgy hogy a lengyelekkel bármilyen közös biznisz formálódna...

Látom te nem olvasol indexet...ugyanaz, ami volt, csak szaporodtak. A totalcar egyébként tök független szerkesztőség-

A Totalcar alapitojat meg regrol pont ismerem. A Winkler Robert neven irogato (amugy Szabi) otlete ill UP noszogatasa alapjan indult mint onallo rovat anno es a mai napig o vitte, az Indextol fuggetlenul - pont a heten mondott fel 20 ev utan.

Lynx mellé is elkellene,de nagyon.Ez a kebaboskocsi nemsokat ér.

En a sok kozos rendszerre ertettem a Lynx meg a Boxer kozott ill es az ebbol kovetkezo elonyokre.
A Lynx gyarral Zalaban nagyon meg lennek lepve, ha nem a (sajnos uszaskeptelen) Boxer lenne a 8x8 kerekes...

• Tetszik
Reactions: SilvioD
A honvédség rászólt?
Dehogy szól!
Ez egy felépített hecckampány, egy lejárató cikk a sok közül, hogy miért költ ilyenekre az Orbánbasi.
Az előző cikk egy árnyalattal lightosabb volt, ez bicskanyitogatóbb. Valszeg ezért rakták ki, vagy fel megint a Komondoros videót is, mert kaptak egy fülest hogy újra jön v.mi haditechnika, és a libernyák akkor erre szépen felépítik az újabb visításukat.
Ennyi.
Szakmaiság nulla, emocionális hozzáállás száz százalék. Ami technikai részt említ azt is csak azért teszi, hogy kérdőjelezhessen.

Khmm. A totalcar az indexhez tartozik, ahol emlékeim szerint az általam ismert Balog Ákos Gergely lett a főszerkesztő-helyettes, akit amikor anno gimnazista korában kérdeztem, hogyan tud azonosulni a Fidesz képviselte politikával , azt válaszolta, náluk otthon ez a családi értékrend. Innen lapvezérelt libernyákozást kiabálni felvet bizonyos kérdéseket. tájékozottságot illetően. .De jobb helyen ha kormányhoz közelálló média lehoz olyan írást, ami nem a Vezetők álláspontját képviseli, akkor az csak a lapra és az újságíróra tartozik.(kivéve antidemokratikus államokat) De tessék, nagy az internet, két közhelyes átkozódás helyett lehet egy, az említettel ellentétes álláspontot képviselő írást alkotni, és közreadni, akár az index blogfelületén is. Megjegyzés: valóban érdekelne, hogy miért nem zavartak le mondjuk egy gyors összehasonlító tesztet a Komondorral, már csak a közönség megnyugtatására. Kiderülhetett volna, hogy melyik a stabilabb, jobb terepjáró képességű jármű, melyik rugalmasabb felhasználói szemszögből.

=az pedig, hogy erőből lett eldöntve a beszerzés, semmi konkrétumot nem ismerve, 30 évre titkosítva, ad egy külön romlott bukét a dolognak, de erről legkevésbé az újságíró tehet.

• Tetszik
Reactions: Masztiff
Khmm. A totalcar az indexhez tartozik, ahol emlékeim szerint az általam ismert Balog Ákos Gergely lett a főszerkesztő-helyettes, akit amikor anno gimnazista korában kérdeztem, hogyan tud azonosulni a Fidesz képviselte politikával , azt válaszolta, náluk otthon ez a családi értékrend. Innen lapvezérelt libernyákozást kiabálni felvet bizonyos kérdéseket. tájékozottságot illetően. .De jobb helyen ha kormányhoz közelálló média lehoz olyan írást, ami nem a Vezetők álláspontját képviseli, akkor az csak a lapra és az újságíróra tartozik.(kivéve antidemokratikus államokat) De tessék, nagy az internet, két közhelyes átkozódás helyett lehet egy, az említettel ellentétes álláspontot képviselő írást alkotni, és közreadni, akár az index blogfelületén is. Megjegyzés: valóban érdekelne, hogy miért nem zavartak le mondjuk egy gyors összehasonlító tesztet a Komondorral, már csak a közönség megnyugtatására. Kiderülhetett volna, hogy melyik a stabilabb, jobb terepjáró képességű jármű, melyik rugalmasabb felhasználói szemszögből.

=az pedig, hogy erőből lett eldöntve a beszerzés, semmi konkrétumot nem ismerve, 30 évre titkosítva, ad egy külön romlott bukét a dolognak, de erről legkevésbé az újságíró tehet.
2014 környéken tesztelték a komondort akkor teljes mértékben elégtelennek bizonyult és az alapvető tervezési hibái azóta sem változtak, a kebabos autók is voltak tesztelve csak nem a komondorral való összehasonlítással mivel egy elvetélt prototípussal minek összehasonlítani?

2014 környéken tesztelték a komondort akkor teljes mértékben elégtelennek bizonyult és az alapvető tervezési hibái azóta sem változtak, a kebabos autók is voltak tesztelve csak nem a komondorral való összehasonlítással mivel egy elvetélt prototípussal minek összehasonlítani?
Ha tényleg 250db kebabos lesz,akkor a "közepes" dd eléggé könnyű lesz,attol tartok.....

Remélem elmennek ilyen dolgokra.De 250db az sok ilyen dolgokra.
Csak a Balkánra el fog menni fele. És akkor kat rendészeknek kell járőr autó, jó lenne ha mistral lekerülne az unimog platóról. Mentő autók, cserélése, felderítő platform esetleg egy nlos atgm. Nagyon sok mindenre lehet azt használni. Vegyi felderítő is pl most brdm meg btr alapon van. Simán el tudok szórni ennnyit support szerepkörben. És erre is van szánva ;)

Csak a Balkánra el fog menni fele. És akkor kat rendészeknek kell járőr autó, jó lenne ha mistral lekerülne az unimog platóról. Mentő autók, cserélése, felderítő platform esetleg egy nlos atgm. Nagyon sok mindenre lehet azt használni. Vegyi felderítő is pl most brdm meg btr alapon van. Simán el tudok szórni ennnyit support szerepkörben. És erre is van szánva ;)
Parszor leirtad mar, de nem mindenkinek fer bele a vilagkepebe.

• Tetszik
Reactions: borisz
Csak a Balkánra el fog menni fele. És akkor kat rendészeknek kell járőr autó, jó lenne ha mistral lekerülne az unimog platóról. Mentő autók, cserélése, felderítő platform esetleg egy nlos atgm. Nagyon sok mindenre lehet azt használni. Vegyi felderítő is pl most brdm meg btr alapon van. Simán el tudok szórni ennnyit support szerepkörben.
Hát én support szerepkörben is jobbat szeretnék.Ezek komoly terepre kell menni,meghalnak.Katonai rendészeknek is szerintem feleslegesek,vagy legalábbis elég lenne a kisebbik.

Hát én support szerepkörben is jobbat szeretnék.Ezek komoly terepre kell menni,meghalnak.Katonai rendészeknek is szerintem feleslegesek,vagy legalábbis elég lenne a kisebbik.
Senki sem mondta hogy a nagyobbik lesz többségben amúgy, a kisebbikre sokkal nagyobb szükség van és sokkal sokoldalúbb. Ezt is te szereted belelátni hogy veszünk több száz mrap kategóriás járművet amikor a valóság inkább a jltv kategóra felé kacsingat.

Megjegyzés, ha már török MRAP: úgy rémlik a hadseregük a "Kirpi" MRAP-ot használja, ez a Komondor kategória.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.