Ezt már többször irtam.Szerintem az NSM hasznos,de erre a nagyobbikra semmi szükségünk.Ennél jobb kell.
Mi nékünk nincs akkora hadszervezetünk,mint a törököknek.Nem engedhetjük meg magunknak külön COIN egységek felállitását,többcélú,de konvencionális harcban is helytállni tudó felszerelés kellene.
Dedikált MRAPra nekünk nagyon korlátozottan van szerintem szükségünk.Amennyi kell belőle,annyit összebarkácsolhatott volna a Gamma a Kommondorbol.
NSM is korlátozottan szükséges.Tényleg csak a páncélozott G-Mercik kiváltására.Support feladatokra nem alkalmas.Kicsi,és nem tudja bárhol kisérni a nagyokat.Kb @Ocses kollégával értek egyet
Yalcin/NSM elmegy ott ahol az Unimog?Szerintem nem.Azonkivűl ha fejlesztünk drága pénzen,előre lépjünk minden téren,ne egyet előre-egyet hátra.Igy elórelépünk védettségben,de hátra mozgékonyságban.
Lehet,hogy rémeket látok,de sokallom a 250db-ot.Ezt a Yalcint konkrétan meg se vettem volna.Missziózáson kivűl sehova nem látom jónak.Supportra se.
Azért ez kib@szott fárasztó ám! Nekem nagyon jó anyósom volt, míg élt, úgyhogy nem sok fogalmam van a "rossz anyósról", de te lassan körvonalazod bennem.
Ember! Először hisztizel, hogy nincs pénz a megfelelő "hadszervezet" kialakítására, aztán meg okosan azonos feladatra 4-6x olyan drága hordozójárművet javasolsz. Nem elég, hogy beszerezni drágább, de egy 6x6-ot, 8x8-at fenntartani sem annyi!Egy rendes,de aknavédett PSZHval gondolnám megoldani a dolgot.6x6,esetleg 8x8 tipussal.Patria 6x6,Mbombe6,Fuchs,Tátra 6x6,VAB Mk3,stb
Tessék, itt van 2 opció ugyan arra:
Az egyik nincs páncélozva, a másikat meg STANAG 4-ig páncélozhatod. Tessék választani!
Ez a nyavajgás különösen akkor visszatetsző, ha azt is vesszük, hogy az axiómád az, hogy innentől a tüzérség fogja uralni a harctereket.
Tudom! Akkor sem....