[HUN] Ejder Yalcin / Gidrán 4x4

Ez a Rá érünk mi arra még politikánk (majd jövőre) ez annyiszor nem vált be számunkra hogy az nem igaz! Éveket vesztegettünk már el így is! Rég megkellene lenni az összes eddig megrendelt Gidránoknak!

• Tetszik
Reactions: J.G.
Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár lövészszázada az Adaptive Hussars 2025 országvédelmi gyakorlat utolsó hetében is hatalmas lendülettel hajtott végre harcászati kiképzést a hajdúhadházi bázison.

68ecbae999d06046294189.jpg
68ecbaea39d35896884636.jpg

68ecbaf0773b7043808315.jpg
68ecbaeac23e4293695903.jpg

Ha már ilyen hangulatban vagyok ma...
Kíváncsiságból, @krisss , @dudi , vagy aki tudja, és persze, ha lehet erről beszélni, a Gidrán szélvédője és oldalablakai elérik a STANAG LvL 3-as szintet? Mert nekem nagyon vékonykának tűnnek, azt meg nem hinném, hogy a legújabb AlON kerámia van ott használva.

Kíváncsiságból, @krisss , @dudi , vagy aki tudja, és persze, ha lehet erről beszélni, a Gidrán szélvédője és oldalablakai elérik a STANAG LvL 3-as szintet? Mert nekem nagyon vékonykának tűnnek, azt meg nem hinném, hogy a legújabb AlON kerámia van ott használva.
Vanádimuból van a páncélzata az üveg pedig gyémánt. ;)
Nem tudom, hogy mekkora a védettsége, de a lvl IV- hez nem kell különösebben vastag páncélzat.

Vanádimuból van a páncélzata az üveg pedig gyémánt. ;)

Ehh, vanádium... Az gyengusz, manapság már amúgy is a nagy entrópiájú ötvözetek a menők. A gyémánt üveg meg csak akkor ér valamit, ha nanoikerkristályos :cool::hadonaszos:

Nem tudom, hogy mekkora a védettsége, de a lvl IV- hez nem kell különösebben vastag páncélzat.

Várj, én STANAG-ról beszélek, nem NIJ-ről. STANAG LvL 4-hez 40 mm körüli RHA acél kell, vagy hasonló vastagság a nagyon drága AlON-os "üvegből". Annyit biztosan nem tudnak azok az üvegek, pláne az ajtókon lévők, amikkel látható a Gidrán, erre a nyakamat teszem.

Egy gyors netes keresés alapján, 2,25" (5,7 cm) vastag páncélüveg már tudja Level IV-et...

Ehh, vanádium... Az gyengusz, manapság már amúgy is a nagy entrópiájú ötvözetek a menők. A gyémánt üveg meg csak akkor ér valamit, ha nanoikerkristályos :cool::hadonaszos:

Várj, én STANAG-ról beszélek, nem NIJ-ről. STANAG LvL 4-hez 40 mm körüli RHA acél kell, vagy hasonló vastagság a nagyon drága AlON-os "üvegből". Annyit biztosan nem tudnak azok az üvegek, pláne az ajtókon lévők, amikkel látható a Gidrán, erre a nyakamat teszem.
Én is STANAG 4569-ről beszelek.

Na, hát STANAG Lvl 4-hez kéne a minimum 40 mm, ha az elérhető legeslegjobb páncél"üvegről" beszélünk. A STANAG Lvl 3-hoz meg, @Aladeen linkje alapján, "normál" páncélüvegből úgy 75 mm vastag. Hány mm vastag vajon a Gidrán szélvédője és oldalablakai?
Ha legközelebb kiállítják a járgányt valahol menj oda egy tolómérővel! ;)