" cseheknek Tatra alapon van:"Ez egy kb 2 éves kép... Cseheké
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
" cseheknek Tatra alapon van:"Ez egy kb 2 éves kép... Cseheké
Utána már lehet arra rakták de ez akkor is a 22-es átadás... Legalábbis a kép nem mostani" cseheknek Tatra alapon van:"
Baszod... a képet az miatt tettem be, hogy megmutassam, hogy ezen a képen nem egy TATRA van, mint amit a csehek használnak alapnak, hanem egy MAN TGS...Unána már lehet arra rakták de ez akkor is a 22-es átadás...
IAI Delivers First ELM-2084 Air Defense and Surveillance Radar to The Czech Republic
On April 5, Israel Aerospace Industries (IAI) announced that the Czech Republic had received the first ELM-2084 multi-mission radar (MMR) system.www.overtdefense.com
de ez nem Tatra a képenBaszod... a képet az miatt tettem be, hogy megmutassam, hogy ezen a képen nem egy TATRA van, mint amit a csehek használnak alapnak, hanem egy MAN TGS...
Hát persze, hogy nem...de ez nem Tatra a képen
csak viccelek
Mesélj még...a nagy lófaszt vannak itt... ha ittlennének pl medinán már látszódna az udvaron de nem látszódik.
annyira nincs nyoma hogy még csak most gondolkoznak hogy ember kellene a kezelésükhöz...
elárulok egy titkot ameddig Mechatronikai műszerészt nem keres a honvdség addig lófasz sincs. és még csak most megy az agyalás hogy kellene de ez is csak azért mert parancsnokváltás történt.
jajjj... még jó hogy megnézzük hogy mit is veszünk.Mesélj még...
Ja, biztos több évvel azután nézzük meg, hogy mit vettünk amikor már megvettük.. Tök logikusjajjj... még jó hogy megnézzük hogy mit is veszünk.
ja biztos nem vagyok tisztába azzal hogy hova milyen beosztásba keresnek embereket hány főt milyen elvárásokkal... egyébként tökre nyilvános...Ja, biztos több évvel azután nézzük meg, hogy mit vettünk amikor már megvettük.. Tök logikus
én csak azt tudom hogy az egyik réskitöltő lokátornál épp parancsnokváltás volt és most kezdtek el gondolkozni azon hogy kéne ember a "vasra" hogy clasicust idézzek... mindezt úgy hogy nem prioritás állítólag a légtérvédellem így ráér (a nato felé kötelezők leszarva) és hogy aki elsétál elautózik a lokátor melett (kb egy fél falu nap mint nap) az a saját szemével látja hogy a réskitöltő mobilradarok milyen állapotvba vannak.Számomra ez még mindig egy HIMARS!
"A szó szoros értelmében látóhatáron van a Magyar Honvédség új izraeli ELM-2084 típusú mobil réskitöltő radarja, hiszen mint az fotóinkon is jól látható, Kup település fás, dimbes-dombos panorámáját szokatlan formájú új berendezés képe töri meg.Belépés a Facebookra
Ha belépsz a Facebookra, elkezdhetsz tartalmakat megosztani és megkeresni a barátaidat, a családtagjaidat, az ismerőseidet.www.facebook.com
Most hogy már "lebuktak" igazán csinálhatna Bobo egy szalagátvágós átadót, ahol elmondhatja véd minket a vassskupola!Egy másik cikk (mód.: a moderátor törölte az előzőt...), fotókkal, és az LHSN oldalra hivatkoznak:
A „Vaskupola” radarja tűnt fel a Kup feletti dombon
A Kup melletti domb tetején már látható a csúcstechnikát képviselő új izraeli ELM-2084 mobil radar.magyarnemzet.hu
Francba,ez az olcsobbik kivitel.Egy másik cikk (mód.: a moderátor törölte az előzőt...), fotókkal, és az LHSN oldalra hivatkoznak:
A „Vaskupola” radarja tűnt fel a Kup feletti dombon
A Kup melletti domb tetején már látható a csúcstechnikát képviselő új izraeli ELM-2084 mobil radar.magyarnemzet.hu
Ha beraksz valami random életmód magazint, ne lepődj meg.Egy másik cikk (mód.: a moderátor törölte az előzőt...)
Szerintem ez nem a "nagy" légtérellenőrző multiszenzoros változat, hanem a M-MMR - közepes, nagy mobilitású radar tüzérségi és légvédelmi feladatokra egyaránt alkalmazható verzió.Francba,ez az olcsobbik kivitel.
Vagy bizzunk benne,hogy bekeidoben nem teszik ki a kiegészítő elemeket.
Szoval az van,hogy teljes kiepitesben tobbhullamsavos,EW kiegészítők es IR bemero is van hozza.Szerintem ez nem a "nagy" légtérellenőrző multiszenzoros változat, hanem a M-MMR - közepes, nagy mobilitású radar tüzérségi és légvédelmi feladatokra egyaránt alkalmazható verzió.
A multiszenzoros szerintem még nincs itt és ideiglenesen ezt rakták ki ide vagy máshová települtek és ide a M-MMR is elég.
Az ELM–2084 többfunkciós radar ötféle változatban készül:
- M-MMR - közepes, nagy mobilitású radar tüzérségi és légvédelmi feladatokra egyaránt alkalmazható.
- F-MMR
- D-MMR
- MS-MMR - multi-szenzoros nagy teljesítményű radar
- H-MMR - statikusan, épületre telepített nagy teljesítményű radar
A rendelésünk első öt radarja nagy hatótávolságú légtérellenőrző, amely az ország légterének forgalmát figyeli és ellenőrzi, a második csoportba pedig mobil közepes hatótávolságú radarok, valamint M-MMR változatú tüzérségi radarok tartoznak, amelyek képesek drónok, tüzérségi, aknavető gránátok érzékelésére, és kiindulási pontjuk meghatározására is. Az ELM–2084 radarok közül három kerül majd a 101. tüzérosztály állományába az ellenséges tüzérségi tűz bemérésének céljából.