Az egész ott bukik meg, hogy arra készülünk, hogy baj lesz. Ezért van pl nálunk is sztem gépkarabély lövészet, meg a fejlesztések. Erre fel 9mm-es pisztolylőszert tüzelő géppisztolyt adunk akár rendvédelmi, akár katonai vonalon bárkinek is. A rendőrségnél lévő AMD-65-ösök nem a világ legjobb fegyverei, meg csak 20-as tárak vannak hozzá nálunk, valamint nyilván fél évszázaddal ezelőtt legyártottak.
Ezzel együtt is, mikor esetlegesen EÁP kell majd, mert bejött együtt egy leszerelt ukrán/orosz szakasz bűnelkövetési céllal, akkor nem gondolom hogy ők pl. nem gépkarabéllyal lesznek, hanem csak pisztolyokkal, meg géppisztolyokkal.
Fél évszázad után a teljes kézifegyver cserével volt egy lehetőség arra, hogy mindenki modern, NATO kaliberű gépkarabélyt kapjon. Tökegyszerű logisztikával. Ezzel, ha csak valami alap reddotot raktak volna a rendőrségi rövidcsövű Bren2-esekre (bocs, nem tudom a kompakt verzió nevét), már 100x nagyobb lenne a hatékonyság, mint jelenleg, vagy mint az esetleges Skorpió rendszerbe állításával.
Mindezt úgy, hogy teljesen biztos vagyok benne, hogy a rendőrség hivatásos állományát beleszámolják az ország esetleges megvédésben szerepet játszó erőkbe, továbbá egy posztháborús helyzetre készülünk, tengernyi mennyiségű, bűnözők kezébe került illegális katonai eszközzel.
Ehez képest egy olyan kaliberű sorozatlövő fegyvert rendszeresítenek, amit már szépen lassan elkezdtek kivonni más országok belügyi szerveitől, és kezdenek leváltani valami gépkarabéllyal.
Szvsz jól el lett baszva.
Mondjuk azon röhögnék, ha nálunk gépkarabély váltaná az AMD-ket, a katonák meg kapnák a 9mm-es putyogtatót.