[HUN] Gestamen fegyverek

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
4 583
15 582
113
Vagy ha nincs nekik ami tetszik majd elveszik attól akinek van! :) nézzétek meg a MERKUR milyen cuccokkal rohangál, aztán 95%ban okoskodó könyvelökre rúgják rá az ajtót.... P99 is van a NAVnak.. és a lőtudásuk is lehetne jobb... :)
De egy kicsit komolyabban válaszolva, az átlag ember tényleg ezt hiszi amit le írtál, meg mondom őszintén amikor atszereltem
en is, aztán jött a pofon hogy néha meg veszélyesebb mint a rendorlet.Múltkor egyik szovivovel beszélgettem erről hogy ezt hiszik és ez részben az állandó titkolózás és hírzárlat miatt van nem kommunikálják normálisan kifelé a Nav azon belül is az a maréknyi pénzügyőr mit csinál ez nem csak móka és kacagás nem hiába van a fegyver és nem hiába van egy Merkúr bevetési egység.

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 285
5 669
113
A régi AK-ból, AMD-ből mennyi lehet tartaléjban? Mozgósítás esetére.
Szerintem minimális.... AMD a rendőrségen van még, de sok 100.000 db AK63 lett eladva.... ezt valszeg bizalmas info és senki nem tudja biztosan de ha fogadnom kéne rá én max 20.000db-ot mondanék.... meghát ugye minek is legyen készleten, konkrétan a 7,62x39es lőszert tudtommal már nem gyártják, vagy max 1-2helyen, mert szinte már sehol nincs rendszerben... kivéve a Mexicoi kartellt :)

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 301
113
Szerintem minimális.... AMD a rendőrségen van még, de sok 100.000 db AK63 lett eladva.... ezt valszeg bizalmas info és senki nem tudja biztosan de ha fogadnom kéne rá én max 20.000db-ot mondanék.... meghát ugye minek is legyen készleten, konkrétan a 7,62x39es lőszert tudtommal már nem gyártják, vagy max 1-2helyen, mert szinte már sehol nincs rendszerben... kivéve a Mexicoi kartellt :)
az ak 63 a honvédségbe az alap lőfegyver... (20.000 db alap lőfegyvernek kevés lenne.) 1 db 0 minimum a szám után. amd ből is többvan mint 20.000 ez fix. Lőszer meg rengeteg van.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 729
15 322
113
Erről szól a csapat próba… le írják a hibákat és kijavítják :cool:
Hüvelykivetési problémákat, kieső tárat nem csapatpróbán kell észrevenni.

Kgp/szép puska.
Ott sem lett javítva.

Főleg ha pár éve lett rendszeresítve 2 normális pisztoly.
Én pisztolypárti vagyok, de a seregnek egyáltalán nem prioritás.

Akkor a kapacitást(tervezői) inkább raknák a golyószóró/GPU projektbe.
Hamár úgylátszik afelé hajlanak hogy ez legyen.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
23 173
45 526
113
Hüvelykivetési problémákat, kieső tárat nem csapatpróbán kell észrevenni.

Kgp/szép puska.
Ott sem lett javítva.

Főleg ha pár éve lett rendszeresítve 2 normális pisztoly.
Én pisztolypárti vagyok, de a seregnek egyáltalán nem prioritás.

Akkor a kapacitást(tervezői) inkább raknák a golyószóró/GPU projektbe.
Hamár úgylátszik afelé hajlanak hogy ez legyen.
A golyószóró/GPU a prioritás - ezt már mondták. Ezt a pisztolyt amellett csinálgatják...

• Tetszik
Reactions: fedett_mókus

AlbaRegia

Well-Known Member
2019. december 23.
680
1 749
93
Én a karabélyra vagyok a leginkább kíváncsi hogy azzal mi van? Lesz csapatpróbán mikor és ha beválik lecserélike rá a cz breneket?

• Tetszik
Reactions: Pogány

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
23 173
45 526
113
Én a karabélyra vagyok a leginkább kíváncsi hogy azzal mi van? Lesz csapatpróbán mikor és ha beválik lecserélike rá a cz breneket?
Lecserélni biztos nem fogják!
Kiegészitik majd azokat, mert nincs elég belőle és drága a licenc. IDF-nél is rendszerben van 4-5 gépkarabély...

• Tetszik
Reactions: AlbaRegia

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 729
15 322
113
Talán mert egyszerűbb szerkezet és előbb lett kész. Ami gyártást és rendszerbe állítást illeti: a géppuskák a prioritás.
Pisztoly már lett véve, géppuska meg még mindig a PKM
Álltalánosságban egy pisztoly bonyolultabb szerkezet mint egy gèppuska.