Azért nehogy már a rőzse vigye az anyókát, nehogy már azokhoz igazítsuk a fegyverválasztást akik nem képesek egy gépkarabélyra vigyázni...ennyi erővel kapjanak egy lándzsát vagy egy buzogányt azzal nem kell még annyit se foglalkozni.
Értem mit mondasz viszonylag közismert hogy a tarcsisok jelentős része jó ha az AK-val elboldogul. Konkrétan láttam tarcsist lövészet utáni karbantartásnál az asztalra kúrni az AK-ját mert sehogy se sikerült összeraknia, nem vicc. (azóta főtörzs
) DE erre 2 megoldás van, 1. megszűrni a jelentkezőket 2. alapos és szigorú kiképzés, nem pedig az hogy akkor örök életre csupasz AK. (Sajnos az első pont megvalósítására nagyon kevés esélyt látok, de ez már egy külön téma lenne.)
Azért aki nem ismerné, a Bren nem egy brutál bonyolult szerkezet persze bonyolultabb mint egy AK de nem ég és föld.
Meséltem már párszor, nem vagyok egy műszerész zseni én se de valahogy csak belejöttem a Bren szét-összeszerelésébe is. Az AK mondjuk ment önállóan másodjára-harmadjára, a Bren meg kb tizedjére, saccra. Nagy dolog, kemény egy óra gyakorlás vagy annyi se. Ezt megismételed időnként hogy meglegyen a rutin. Komolyan akinek ennyi nem sikerül az max lapátot fogjon ne fegyvert.