[HUN] Gestamen fegyverek

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 985
135 141
113
Bocsánat de én láttam, fogtam, használtam a nemlétező termékeiket.Az összesen legyártott proto darabszáma szerintem ca 100 db, Ha nagyvonalúan 500eFt-ot számolunk darabonkánt akkor az 50mFt. Ennyiért szerintem semmilyen haderőfejlesztési, beszerzési programot nem kellett törölni. Amúgy anno az AK modernizáció, az airsoftosított űrkarabély, sokkal többe került.
Képzeld én is lőttem minddel és beszerzési árukat és a meghibásodási rátát is ismerem.

Mind a darabszámot ami beszerzésre került (és kerülni fog jelenlegi szerződés szerint ) mind azt az állapotot amikor a honvédség megelelőlegezte a fejlesztésüket mind pedig a jelenlegit.

(Azért van különbség)

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
2 639
8 637
113
gkb-nak a gépkarabélyt rövidítjük,
Mem ismertem ezt a rövidítést, nem hallottam még sehol használni.

amúgy honnan vetted, hogy miattuk hiusult meg a minimi beszezés. Ha egyáltalán meghiusult.
Olvass vissza, már néhányszor kiveséztük. Égető szükség volna rá, vagy bármilyen modern, kiforrott és bevált golyószóróra/géppuskára.
Bocsánat, de kihagytam, hogy a cég ismereteim szerint önállóan, támogatás nélkül fejleszt. De ha kapna is bármilyen támogatást, akkor is nagyságrendekkel kevesebb, mint egy ezres nagyságrendű megrendelés költsége.
Soha nem volt önálló. A diana iskolából nőtte ki magát, ami mindig is alapítványi alapon működött, alacsony színvonalú oktatással és sok állami pénzzel.
A haderőfejlesztés első időszakában hozták létre suttyomban a gestament, a haderőfejlesztésben döntéshozói pozícióban lévő személy(ek) érdekeltségében.
Piaci alapon régen éhenhaltak volna, senkinek sem kell a termékük.

A többi röviden:

• hibás alapkoncepció, rossz konstrukciós felépítés
  • csapatpróbákon széthullott lövés közben
  • szó szerint "reszelik"

A cég, annak a háttere, és maga a fegyver is védhetetlen. Tipikus mutyi az egész, aminek a katonák isszák meg a levét.

senki

Well-Known Member
2018. július 27.
390
329
63
Mem ismertem ezt abrövidítést, nem hallottam még sehol használni.

Olvass vissza, már néhányszor kiveséztük. Égető szükség volna rá, vagy bármilyen modern, kiforrott és bevált golyószóróra/géppuskára.

Soha nem volt önálló. A diana iskolából nőtte ki magát, ami mindig is alapítványi alapon működött, alacsony színvonalú oktatással és sok állami pénzzel.
A haderőfejlesztés első időszakában hozták létre suttyomban a gestament, a haderőfejlesztésben döntéshozói pozícióban lévő személy(ek) érdekeltségében.
Piaci alapon régen éhenhaltak volna, senkinek sem kell a termékük.

A többi röviden:

• hibás alapkoncepció, rossz konstrukciós felépítés
  • csapatpróbákon széthullott lövés közben
  • szó szerint "reszelik"

A cég, annak a háttere, és maga a fegyver is védhetetlen. Tipikus mutyi az egész, aminek a katonák isszák meg a levét.
Minden katona gkb-nak rövidíti a gépkarabélyt amire én visszaemlékszem az elmúlt 37 évemre,
A modernizált AK egyik darabja a belövésnél az én kezemben esett szét. Tört le a váltámasz.
A Diana iskola fizetős tanfolyamokat, képzéseket szervez, elég borsos áron, de viszonylag nagy jelentkezési számmal. A képzést pedig nem nevezném alacsony szinvonalúnak. Pl a puskaműveseknek vizsgamunkaként egy puskt kell készíteniük, amihez egy nyers huzagolt csövet kapnak csak.
Mivel a gkb rövidítéssel sem vagy/voltál tisztában , így kétséggel fogadom a szakmai hozzászólásodat. Kérlek ne vedd sértésnek.

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
2 639
8 637
113
Képzeld én is lőttem minddel és beszerzési árukat és a meghibásodási rátát is ismerem.

Mind a darabszámot ami beszerzésre került (és kerülni fog jelenlegi szerződés szerint ) mind azt az állapotot amikor a honvédség megelelőlegezte a fejlesztésüket mind pedig a jelenlegit.

(Azért van különbség)
A lövészettel kapcsolatban megoszthatsz velünk részleteket? Ergonómia, kezelhetőség, szóráskép, elakadás, anyagminőség? Összességében milyen élmény felhasználóként?

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
2 639
8 637
113
Minden katona gkb-nak rövidíti a gépkarabélyt amire én visszaemlékszem az elmúlt 37 évemre,
A modernizált AK egyik darabja a belövésnél az én kezemben esett szét. Tört le a váltámasz.
A Diana iskola fizetős tanfolyamokat, képzéseket szervez, elég borsos áron, de viszonylag nagy jelentkezési számmal. A képzést pedig nem nevezném alacsony szinvonalúnak. Pl a puskaműveseknek vizsgamunkaként egy puskt kell készíteniük, amihez egy nyers huzagolt csövet kapnak csak.
Mivel a gkb rövidítéssel sem vagy/voltál tisztában , így kétséggel fogadom a szakmai hozzászólásodat. Kérlek ne vedd sértésnek.
Nem kívántam a szakmaiságomat firtatni, sem fitogtatni. Megjegyzem szerintem nem érdemes másokét sem, föleg ismeretlenül.
Azt látom, hogy te eléggé el vagy tájolva.
Azok a puskaművesek legfeljebb a töltényűrt dörzsározzák a csőben, és faragnak hozzá egy tust, a fegyver "fegyver" részét veszik. Jellemzően régi mausereket barkácsolnak át.

senki

Well-Known Member
2018. július 27.
390
329
63

(Azért van különbség)
Érdekelne a gpi-ról a véleményed, bár a multkor azt írtad, hogy az nem került hozzátok.

senki

Well-Known Member
2018. július 27.
390
329
63
Nem kívántam a szakmaiságomat firtatni, sem fitogtatni. Megjegyzem szerintem nem érdemes másokét sem, föleg ismeretlenül.
Azt látom, hogy te eléggé el vagy tájolva.
Azok a puskaművesek legfeljebb a töltényűrt dörzsározzák a csőben, és faragnak hozzá egy tust, a fegyver "fegyver" részét veszik. Jellemzően régi mausereket barkácsolnak át.
Bocs de én láttam már ott készült puskát, hát nem az amit te leírtál. De látom tudod mit jelent a nyers cső, bár abban már benne van a töltényűr. Lásd Lothar Walther.

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
5 307
15 945
113
Ott is alul van a gázdugattyú...
4ae3ccbfe6884ddd5a511f9902798c92.jpg

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
2 639
8 637
113
Bocs de én láttam már ott készült puskát, hát nem az amit te leírtál. De látom tudod mit jelent a nyers cső, bár abban már benne van a töltényűr. Lásd Lothar Walther.
Megbocsátom. De nem értem mit akarsz mondani.
Mondjak be én is cső márkákat, és azoknak a kivitelezését? Van-e benne töltényűr, van-e profilozva, van-e felületkezelve? Írjam őket rövidítve?

Én is láttam ott készült fegyvert, nem is egyet, ismerek sok ott végzett embert. Véleményem szerint az egész egy lehúzás, a gestamen is egy scam. Kérdezd meg a katonákat, kérdezd meg azokat, akiknek használnia kellene majd azt a vackot.
És ez probléma.
A katonáknak szüksége van a fegyverekre, de a gestamen nem képes azokat biztosítani, és nem is lesz az még hosszú ideig. Nem érünk rá megvárni őket, és kitömni a tulajok zsebét, sem a fejlesztők egóját és téveszméit simogatni.

• Tetszik
Reactions: endre and krisss

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 985
135 141
113
Érdekelne a gpi-ról a véleményed, bár a multkor azt írtad, hogy az nem került hozzátok.
Az rendezvènyen volt a kezemben még korai formájában. Kezes és tetszik a formája akkor működött is.

De pl én a katonai felhasználásra a géppisztolyt bizonyos épületharcászati szituációkon kívül teljesen alkalmatlannak tartom és a skorpiót is gyűlölöm.

A pisztoly korrekt iparosmunka (a cserélhető működési rendszernek semmi értelme ha rendszerszinten nézem inkább csak érdekesség)

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 985
135 141
113
Gkr egyébkènt a hivatalos mióta az eszemet tudom szóval ebbe az utcába ne forduljunk be.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 985
135 141
113
A lövészettel kapcsolatban megoszthatsz velünk részleteket? Ergonómia, kezelhetőség, szóráskép, elakadás, anyagminőség? Összességében milyen élmény felhasználóként?
Nem oszthatok meg.
2 évig próbáztuk a fegyvert az előző etapnak decemberben lett vége.

A gyárto folyamatosan együttműködik és igyekszik mindent rendbetenni. Ezt nem is rovom fel nekik.

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
2 639
8 637
113
Nem oszthatok meg.
2 évig próbáztuk a fegyvert az előző etapnak decemberben lett vége.

A gyárto folyamatosan együttműködik és igyekszik mindent rendbetenni. Ezt nem is rovom fel nekik.
Azért időnként rákérdezek, hátha egyszer majd lehet.
Eddig jl sikerült az információk visszatartása. Hallani olyan hangokat, hogy sz*r, de szerintem sokunkat érdekelnének a részletes tapasztalatok.

A fehován futtában megnéztem a golyószórót a honvédség standján kirakott minimi után.
Üvöltött a különbség minden tekintetben.

AlbaRegia

Well-Known Member
2019. december 23.
669
1 726
93
Én a gestamennél elsősorban azt nem értem hogy miért a karabély helyett a golyószórókat kezdték el prioritásként fejleszteni? Az ok hogy itt van karabélyként a cz bren2 de a tartalékosok még mindig az ak63d használják amiket egyre nehezebb rendszerben tartani az alkatrész hiány miatt! A karabélyt is fejleszteni kellene!

• Tetszik
Reactions: endre and Pocok75