Azért ne essünk túlzásban! Nézzük meg, hogy az ukránok sikereiben mennyire játszik közre az állandó légi fedezet! És kiérlelt BMS nélkül is sikerült már nem csak úgy általában a történelemben kivitelezni valakinek, de Berlin ostrománál is maguk az oroszok is sikeresen alkalmazták, hogy a német kézi páncéltörők hatékony lőtávolságán kívül kísérték az előre küldött gyalogságot. Vagyis csak elő kell venni a régi tudást.
Egyszerűen a gond nem az, hogy BMS nélkül ne lettek volna képesek már 70 évvel ezelőtt osztott tüzérségi támogatást vezetni akár egy beépített városi környezetben, ahol aztán tényleg hamar elveszik az az ember, akire nem figyelnek, hanem a fő problémát abban látom, hogy ma az orosz haderő nem biztos, hogy be tudna vállalni olyan méretű gyalogsági emberáldozatot, mint ami Berlin egy töredékének elfoglalásához kellett '45-ben.
Szerintem téves értelmezés, hogy a Föderáció jelenlegi harctéri problémáit az adná, hogy ne lenne megfelelő felszerelés, ebben még mindig jobban állnak, mint az ellenfelük. A kiképzés hiányát sokkal jobban el tudom fogadni, de szerintem Tatán a páncélgránátos erők aránya is sokkal többször vezet sikerrel, mint az orosz szélsőséges hk-t nyomó aránya. Egyszerűen a kísérő gyalogság akár csak az urbanizált területekre gondolunk, akár ellenséges tüzérségi tűzre, bármilyen szituációban nagyobb arányú veszteséget fog elszenvedni és a hozzájuk kapcsolódó IFV-k is, mint az MBT-k, így nem tűnik logikusnak az 1:1 arány.
Egyszerűen túl hamar elvesztik a valódi harcképességüket és előjönnek a látott gyengeségek a terület biztosításához.
Ja, hogy lengyel! Akik 800 MBT-t terveznek. Sajnos most is egy olyan dologba kapaszkodsz, ahol nem az adja a haderő erejét, hogy minél több könnyű gyalogos a többi fegyvernem rovására, hanem amit már korábban is mondtam neked, egészséges arányban kell fejleszteni minden haderőnemet.
Nem akarok kiragadott mondatokba belekötni -és mégis milyen ügyesen megteszem-, de ez nagyon rossz példa. Egy zsákfalut egyetlen magasabb szintű egységgel sem fogsz védeni, hanem ha odaér az ellenség, akkor masnival átkötve átadod neki. Még halogató harcra sem hiszem, hogy nagyon alkalmas. A település mérete sokkal kisebb, mint aminek taktikai vagy politikai értéke lenne. Logisztikailag meg olyan falvakban érdemes ellenállás döntő részét megszervezni -ha ennél a település méretnél maradunk- ahol biztosítható rejtett útvonalakon az utánpótlás és az úthálózat miatt egy rajtaütés után több felé el tud menni a a területvédő milícia, hogy ezzel az üldözőket is nehezebb helyzetbe hozzuk.