Nem hinném hogy a mostani cuccok újra lennének festve.
Igen szerintem is azokat már a rozsda fogja álcázni kb. kivonásig.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem hinném hogy a mostani cuccok újra lennének festve.
Az a gond a régi mintákkal, hogy már "régiek".Nekem a világháborús német álcázó festések jutottak ezsembe. Viszont alapnak nem a homoksárga, hanem egy kellemnes zöld lehetne, amin lenne sötétebb árnyalatú zöld és barna. A mintázat passz.
Nem, nem demó tank volt. Annak én is jobban örültem volna. Elhoztak egy olyat, ami ép átadás előtt volt a kedves ügyfélnek.
Csak nem tudták, hogy hogy ez nem egy szőnyeges kiállítás, mint amire eddig vittek sok Mrd-os tankot.... Nagyon szomorúak voltak a magyar sár miatt. A Wisent valami sivatagi országé lehetett, a Leguan talán Svájcé, a Pzh meg azt hiszem német BW-nek a gépe volt. Szerintem ez volt az első és az utolsó, hogy ezeket ide hozták, a 2. világháborúban szétlőtt Budaörsi kitört ablakú hangárok elé a sárba....
Szerintem csak ironizált a kartárs!Ez elég picsás hozzáállás.
Magam vagy a cég részéről? Engem nem zavar egy sáros tank....Ez elég picsás hozzáállás.
Magam vagy a cég részéről? Engem nem zavar egy sáros tank....
Az viszont zavar, hogy valakinek állni kellett a 6-8 külföldi jármű ide szállítása számláját. Nem hiszem, hogy benyeltek .... Termelő cég. Szerintem a takarítást is kifizetettuk, vagy ki fogjuk.
Az a gond a régi mintákkal, hogy már "régiek".
A modern minták nem véletlenül tartalmaznak szinte minden esetben feketét (vagy nagyon-nagyon-nagyon sötét alapszínt).
A alakot úgy tudod a legjobban törni, ha van a mintában erős kontraszt is.
Ez az amerikaiak MERDC mintája a különböző környezetekhez igazítva. Szükség esetén egyetlen szín átfújásával lehet módosítani.
Különben a Jelcinen hozzánk elhozott minta festés nem lenne borzalmasan szar. Egyetlen gond van vele: túl sötét.
Egy modern festés valami hasonló lenne:
Ez a BAE alap mintája:
Természetesen a 3 színt (a 2 világosabbat elsősorban) a faunához kell igazítani!
Mondjuk így:
Nekünk valahol a sivatagi és a nyári nyugat-európai közötti lenne ideális, ha az Alföldet vesszük harctéri alapnak, mert ott az év legnagyobb részében sárgásbarna a vegetáció.
Na persze ha a Középhegységeket vesszük alapul akkor a világoszöld, sötétzöld és középbarna az ideális kombináció.
no ez már majdnem sötét barószürke...Bundesheer Leo 2A4 filmecske. Ha a szin ilyesmi lesz szerintem tokeletes.
Szerintem is. Felesleges a tirke-tarka álcázó festés.Bundesheer Leo 2A4 filmecske. Ha a szin ilyesmi lesz szerintem tokeletes.
A jelenlegi zöld teljesen jó! Az IR álca, a hálók, a növényi álcák úgyis felkerülnek, alá mindegy. Csupaszon meg a sár majd elvégzi a dolgát!
A tankok es egyebb eszkozok strategiai celbol nincsenek lefestve Igy ha bekeverik oket a mukodeskeptelenek koze nem tudni melyik az. Egyfajta "scrapyard camo" vagy valami hasonlo Mert egyebbkent a mukodeskepteleneket is festeni kene, ahhoz meg mar senkinek nem lenne kedve....
A tuningolt autoknal van olyan "rat-car" iranyzat. Az is ilyen iranyokba megy...
A tankok es egyebb eszkozok strategiai celbol nincsenek lefestve Igy ha bekeverik oket a mukodeskeptelenek koze nem tudni melyik az. Egyfajta "scrapyard camo" vagy valami hasonlo Mert egyebbkent a mukodeskepteleneket is festeni kene, ahhoz meg mar senkinek nem lenne kedve....
A tuningolt autoknal van olyan "rat-car" iranyzat. Az is ilyen iranyokba megy...
A felségjelet lehetne alacsony láthatóságúra. Sötét meg középszürke ék.Ha mar egyebbkent jonnek a preferenciak ki milyen festest latna szivesen, latott mar valaki a vadaszrepulokon ismert "ghost"-szeru festest pancelozott jarmuvon? Szerintem erdekes lenne hogy festene.
Lehet feladat ugyesebb fotosopposoknak is ha szeretnek kihivast