S
speziale
Guest
Akármit csinálunk,nem fogunk tudni akkora MH-t összekinlódni,hogy az magában elég legyen.Egyszerüen nincs rá keret.
Ettől függetlenül valahogy a hk támogatást növelni kell.
Másrészt egy ellenséges hk támadást nem csak hk-val lehet megakasztani.És a pct rakétákon kivűl a védekezésben részt vehet a tüzérség és a müszaki csapatok is.Múszaki akadályok,aknazárak,tüzérség páncélvadász és kazettás lőszerei (oké,utóbbihoz ki kell lépni abbol a nyamvadt egyezményből).Azonkivűl egy ellenséges támadó erőt úgy is katlanba lehet zárni,hogy visszavonulunk előle,és zsákba csaljuk.És portyázó csapatokat küldhetünk ki a támadó hadtápterületére.Ha a hadtápvonalát szétziláljuk,kénytelen minimum félbehagyni a támadását,de akár visszavonulásra is kényszerithetjük,csata nélkül.
A magam részéről különben úgy gondolom,hogy a hagyományos elkülönitett hk és LPH zl-ek kialakitása hiba.Vegyes zl-akat kellene kialakitani.eredetileg erre gondoltam modernizálni a T72eket,de most,hogy a Lynx lett az IFV vállasztás,megfontolnám az RM ajánlotta Lynx hk(MGS?) rendszeresitését az IFV alapú vegyes zl szervezetébe.
Én a magam részéről a következőket gondolom:
1) ha kihasználánk a Gripen Ms20 software-ben lévő lehetőségeket (Iris-t/sisakcélzó+SDB), illetve megrendeltük volna hozzá a Ps05-ös modernizációt, illetve ezt kiegészítettük volna a Mistral-okhoz a Licorne rendszerrel (ezzel a Mistral teljesen beilleszthető egy integrált légvédelmi rendszerbe)+jön? a Nasams?...szóval egy ilyen package-el én azt gondolom, hogy az ország légterén belül a számunkra szóba jöhető kategóriájú ellenféllel szemben biztosítva lenne a légifölény...márpedig az sokat segít, mert ha valahol be szeretne törni az ellen, akkor a Gripenek gyorsan odemehetnek és megszórhatják őket sdb-vel
2) szintén utóbbi miatt lenne jó tudni, hogy mik is a terveink a H145-ös páncéltörő képességére vonatkozóan...csak mert ezek gyakorlatilag egy gyorsjáratú ATGM platfromként üzemelhetnének a frontvonalon, rohadt gyorsan odarepülve, ahol éppen szükség lehet rájuk
3) már a lynx topicban is előjött, hogy a lehet a 24 pzh árából jobb lett volna venni 52 Ceasar-t venni (és lehet így is maradt volna még pénz), mert 52 ceasar sokkal nagyobb területet tud lefogni...ráadásul ezek már képesek teljesen autonóm célleküzdésre képes lőszereket tüzelni (pl. Bonus) nagy távolságra