[HUN] Harckocsibeszerzés

A cseheknek igen, ügyesek. Nekünk? Felejtsd el.
Nem én dobtam át ide a hozzászólást, de.
A cseheknek van egy jó hadiiparuk.
Ha a kormány vásárolna KF51et és a magyar hadiipari ellentételezést a 4iG kapná, több oldalon menne a NERezés.
Itt egyszerűen ügyesek.

Egyébként sztem is jó üzlet, mert így a CSG bekapcsolódik a Leopard gyártásába cseh rendelésektől függetlenül. Az egyszeri projektmegbízásokkal szemben, x db összeszerelsz aztán tchüss, ez hosszabb távon kamatozik.

Litvánok kaptak összeszerelési lehetőséget néhány tucatra. Úgy tűnik annyira nincs kapacitás a KMW-nél, hogy bármilyen megoldásban benne vannak...
Bármilyenben nem, mert a Leonardot pattintották a saját tornyával együtt.
A litván buli nem ilyen fasza. 41 db összeszerelése, nem tudni milyen szinten, valszeg csak vmi végső szakasz, aztán max. a karbantartás marad. De sztem a litván üzem alapvetően az ukrán gépek karbantartására van. Ez csak egy mellékszál. A lengyelek rühellik a német cégeket és Litvánia volt a legközelebb

Nekem ott az az érdekes, hogy KNDS-RM közös üzrm.

Itt van egy minden túlzás nélkül történelmi léptékű lehetőség a honvédség és az ipar fejlesztésére, EU-s együttműködésre, az ország védelmi képeségének rég nem látott mértékű növelésére, és egyetlen ember szánalmas sértett hisztije miatt kimarad belőle az ország. Miközben az EU többi része kétpofára fogja habzsolni a beruházásokat, fejlesztéseket.
Azért ez egészen elképesztő :(
Te ez a sértődött hisztis, amit a csehek most EU pénzen megrendeltek Leopardot, saját zsíron hozta. Amire az ügyes csehek megrendelték, mi már megkaptuk a harckocsizászlóaljat.
Amíg ők a most kukázott T-72 fejlesztésükbe szórták a pénzt, addig nekünk már itt van a nyugati páncélos dandárunk alapja, nekik meg van 14 A4 mert semmi más új vas nem érkezett még hozzá.

Nem én dobtam át ide a hozzászólást, de.
A cseheknek van egy jó hadiiparuk.
Ha a kormány vásárolna KF51et és a magyar hadiipari ellentételezést a 4iG kapná, több oldalon menne a NERezés.
Itt egyszerűen ügyesek.
Óriási különbség: ezek a cseh cégék évtizedek óta léteznek valamilyen formában. Komoly teljesítmény van mögöttük: akkor is talpon tudtak maradni, amikor senki nem vett szinte fegyvert, mert hát "End of History!", világ béke meg minden.

Nálunk meg nulla teljesítményű emberek (strómanok) cégeibe öntik a mi adóforintjainkat számilliárd számra, csak azért mert ők valakinek a valakijei és nincs elég jacht meg magán repülő.
Van már export képes termék?!? NINCS!
Ezek a csávók nem is arra vannak motiválva és optimalizálva, hogy piacról éljenek meg, mert haveri alapon mindig az állam (vagy is mi) tömi ki őket.

Ezt különbséget nem látod, akkor valami nincs rendben nálad. Téged is ugyanúgy lenyúlnak, csak valamiért ez téged k. nem zavar, sőt még tetszik is neked...

Te ez a sértődött hisztis, amit a csehek most EU pénzen megrendeltek Leopardot, saját zsíron hozta. Amire az ügyes csehek megrendelték, mi már megkaptuk a harckocsizászlóaljat.
Amíg ők a most kukázott T-72 fejlesztésükbe szórták a pénzt, addig nekünk már itt van a nyugati páncélos dandárunk alapja, nekik meg van 14 A4 mert semmi más új vas nem érkezett még hozzá.
Te valami alomvilagban élsz.
ZEG szerinted micsoda?
Vegszerelo üzem.Kulso alkatreszellatas nélkül nagyjavitani se tud.
Cseheknek van hatteriparuk, nekünk meg csak NER van......
T72 korszerusitesuk meg egy több évtizedes történet. És részben pont arra szolgált, hogy megtartását azt a hatteripart.

• Tetszik
Reactions: Ocses and fip7
Óriási különbség: ezek a cseh cégék évtizedek óta léteznek valamilyen formában. Komoly teljesítmény van mögöttük: akkor is talpon tudtak maradni, amikor senki nem vett szinte fegyvert, mert hát "End of History!", világ béke meg minden.

Nálunk meg nulla teljesítményű emberek (strómanok) cégeibe öntik a mi adóforintjainkat számilliárd számra, csak azért mert ők valakinek a valakijei és nincs elég jacht meg magán repülő.
Van már export képes termék?!? NINCS!
Ezek a csávók nem is arra vannak motiválva és optimalizálva, hogy piacról éljenek meg, mert haveri alapon mindig az állam (vagy is mi) tömi ki őket.

Ezt különbséget nem látod, akkor valami nincs rendben nálad. Téged is ugyanúgy lenyúlnak, csak valamiért ez téged k. nem zavar, sőt még tetszik is neked...
Persze hogy óriási különbség van. A CSGs Strnad apukája, aki ma Leopard alvázat tud gyártani, szerb BTR áron vett csehszlovak páncélosokat a 90es években, aztán picit drágábban, értékesítette szigorúan puaci alapon, mert a hadiipar az ilyen ;)

Aztán ma már a cseh Rába is nála van.
Csak tavaly annyival nőtt a vagyona, amennyi Mészáros Lőrinc teljes vagyona.(a teljes vagyona sokszorosa)

Ezek a csávók ügyesen halásztak a zavarosban békeidőben is, azóta meg az ukrán háborún xarrá keresték maguk De mivel hadiipar rengeteg politikai kapcsolatuk van, hisz a bevételeik 90%-ban állami pénzek.

(Egyébként Bobbal sztem ismerik egymást, mert az Aero Vodochodyt előle hozta el a védelmi miniszterünko_O)

Szal kell a tehetség én nem vitatom és jól is csinálják, de azért a CSGnek hosszú a korrupviós és botránykrónikája is.
De én ezt amúgy lexarom, mert ez ilyen biznisz. Csak ne csináljunk úgy, hogy az egyiket köpködjük, a másik köré meg glóriát rajzolunk.