Van egy pdf
"Van egy álmom"
Amúgy igen, ez ügyben mindenképpen megnézhetné.
Arra celoztam, hogy 2014-es linkek teljesen irrelevansak ma.
Majd kiderül mennyiért adják el, most a Mekava III-asokat. Az releváns lesz
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Van egy pdf
Arra celoztam, hogy 2014-es linkek teljesen irrelevansak ma.
Nem! A miénkre is felmenne a fentebb berakott képek szerint az APS radarjai. A Mi gépeink (A7+) kiegészítve az APS-sel adnák ki az A8 specifikációt.Ebből ha jól értem az következik, hogy Trophy APS-t, csak a passzív védelem jelentős rovására kérhetnénk a magyar Leopárdokra?
"Van egy álmom"
Majd kiderül mennyiért adják el, most a Merkava III-asokat. Az releváns lesz
Ami fölé kell a légvédelem légvédelem légvédelem, elé meg a páncél elhárítás, neki meg a tűzvezetéshez célkutatáshoz a drónok milliói...Pontosan.
Tüzérségtüzérségtüzérség.
a modern tüzérségi rendszereknek vannak hatalmas előnyei.Ami fölé kell a légvédelem légvédelem légvédelem, elé meg a páncél elhárítás, neki meg a tűzvezetéshez célkutatáshoz a drónok milliói...
Nyilván igen komplex ez is, mint minden ami működhet a valóságban.
Megneztem, a 40. oldaltol kezdodik az A5 stb - es nekem van igazam, sokkal tobb mindenben kulonbozik az A6 az A5-tol, mint a lovegben, ahogyan allitottad."Van egy álmom"
De miert lenne? Mint feljebb megtargyaltuk, az nem opcio, mert meg hekkelni kellene sokaig oket, annal pedig a koreaiak sokkal jobb opcio.Majd kiderül mennyiért adják el, most a Mekava III-asokat. Az releváns lesz
Azért bár fontos a tüzérség szerintem is nagyon, mindent nem tud egyedül megoldani egy összhaderőnemi harcban. Súlyozottan fontos, igen, de ennyi.a modern tüzérségi rendszereknek vannak hatalmas előnyei.
pl az önálló drónképesség (akár célmegjelölésre de csapásmérésre is alkalmas lehet az alkalmazott típus kiegészítve a tüzérséget) ez izraelnél és a törököknél alap tartozék egy multikaliberes sorozatvető osztálynál vagy hoszabb kaliberes csöves osztálynál is.
A Radar és elektronikai felderítés nyomonkövetés és rejtett komunikáció színtén alaptartozék osztály színten. (ezredszinten igényelhető a csomagba önálló képesség...)
tehát önálló csapásmérő ,felderítő, ew tevvékenység végzése, magas Hírado képesség. még saját meteorológiai állomása is van egy osztálynak. alapcsomagba. a radar légicélokról is adhat jelet. ELTA pl de vannak más rendszerek is (csomagba ha adott ország az eladó a komplett komplexumnak)
tehát a légvédelmi és a szárazföldi tüzérség még a páncéltörő tüzérség is egy egy ilyen tüzér alakulat szárnyai alá kerülhetnek. ott is végig tüzérek dolgoznak.
és akkor már ott is vagyunk a légvédelmet is igényel résznél (az is tüzérség)
meg nagyon jó csomagba vásárólhatóak (ami több képeséget is képes lefedni) a sorozatvetőknél sem a csőköteg vagy a precíz emellőrendszer a drága. Hanem a kiegészítők amik skálája ma már igen széles. (a legszélesebb paletta jár hozzájuk) és nem drágábbak (még) mint más feggyvernemek egységeinek a költsége. de közbe számos mást is fejleszt szakcsapati képességek közül.Azért bár fontos a tüzérség szerintem is nagyon, mindent nem tud egyedül megoldani egy összhaderőnemi harcban. Súlyozottan fontos, igen, de ennyi.
Te amugy latod ennek barmifele realitasat? Mert pl ha lenyegesen olcsobb, mint akar egy K2 vagy barmi ertekelheto, modern hk (mondjuk $8-10M vs $15-$20M), akkor ez azert bezony lehetne egy poor man's tank replacement, dogivel... plane ugy, hogy ha sajat magadnal (Zala) gyarthatod...?
Ukranok csinaltak NATO szabvany 120milis ágyús T72-120 protot.Francik meg toronycseret ajanlottak De en annyit mar nem biztos,hogy koltenek rá .teljesértékű ágyút nem lehet szerintem a 120 as lynxbe tenni (lehet de nem a legmodernebbet) de ugyanazon költségen a 120 as ágyút a 72 be is bele lehetne tenni Akár az egybeszerelt lőszert is. (csak láncos töltőt kell akkor beletenni (ami a 80 asokba van.) vagy osztott lőszert kellene tervezni. (a 72 es legnagyobb problémálya egyébként az hogy az osztott lőszer hajítótöltete a hüvelytalp felett nitrocelulózós-korditos cuccba (elégőhüvejbe) van töltve. (míg az egybeszerelt lőszerek rézhüvejbe ami azért további védelmet nyújt. (főleg az újfajták ahol ahol más struktúrába helyezik be a hüvelybe a hajítótöltetet rétegezetten így csökkentve a berobbanás esélyét.)
Nem te szólaltál fel a kf51 ellen, azokkal az érvekkel, hogy csak egy prototípus, kiforratlan, kizárólag egy demonstrátor, drága.
De, igen csak amennyire bel mondta hogy nincs ilyen eszköz nekem az jött le hogy nem tud a prototípusról sem.Nem te szólaltál fel a kf51 ellen, azokkal az érvekkel, hogy csak egy prototípus, kiforratlan, kizárólag egy demonstrátor, drága.
A lynx 120 előrébb tart a fejlesztésben?
Mert mindkettő létező alvázra épül.
A toronyra és a tervezett rendszerekre viszont azt mondtad főként csak a rajzasztalon léteznek, és nem szabad újra onnan vásárolnunk.
Egyébként szerinted alacsonyabb lesz a lynx 120, és vastagabb páncélt kaphat szemből?
De ennyi pénzből amibe kerül en akkor is harckocsit vennék! Nem tudom mennyibe kerülhet ez a szar, de az árából tuti kijönne egy koreai vagy török harckocsi! Vagy egy használt Merkava III Tropy-val, az RM TAPS-al meg Netter-el megfüszerezve! Az lenne a mennyország !De, igen csak amennyire bel mondta hogy nincs ilyen eszköz nekem az jött le hogy nem tud a prototípusról sem.
Szerintem igen mert akkor a statika javul, de akkor sem lehet vele modern hk szintet elérni szerintem. Aztán franc se tudja igazából.
Ha meg nem tudod minek okoskodsz?De ennyi pénzből amibe kerül en akkor is harckocsit vennék! Nem tudom mennyibe kerülhet ez a szar, de az árából tuti kijönne egy koreai vagy török harckocsi! Vagy egy használt Merkava III Tropy-val, az RM TAPS-al meg Netter-el megfüszerezve! Az lenne a mennyország !
Nem okoskodok, felvetettem szimplán ennyi! De mivel német meg RM biztosan drága! Kurvaaadrágaaaa!Ha meg nem tudod minek okoskodsz?
De amúgy nem veszünk ilyet.
Van egy pdf a.... Ehhh
Ilyet, vagy semmilyet? Lényeges különbség.Ha meg nem tudod minek okoskodsz?
De amúgy nem veszünk ilyet.