[HUN] Harckocsibeszerzés

De minek akarsz egy század harckocsit pakolászni akárhova?
Ez konyhanyelven szólva faszság.
Van egy fajta nem is tudom, igény, remény (részemről is :) ),.miszerint mindhárom dandár nagyjából azonos felépítésű lesz, azaz harckocsizászlóalj, tüzérség, miegymás lesz.

Ami valószínűleg úgy is lesz, csak valamikor az igencsak távoli jövőben :)
Addig meg megy az elméleti kokanyolas, lásd: menjenek a 72esek Debrecenbe, hogy addig is

Van egy fajta nem is tudom, igény, remény (részemről is :) ),.miszerint mindhárom dandár nagyjából azonos felépítésű lesz, azaz harckocsizászlóalj, tüzérség, miegymás lesz.

Addig meg megy az elméleti kokanyolas, lásd: menjenek a 72esek Debrecenbe, hogy addig is
Ezt nem az 1 század pakolásával fogod elérni.

Konkrét infrastruktúra kene ezekre a helyekre amit leora/(kf51) kiépítenek ki akkor a szakmai gárdát is rá kene venni hogy ne leszereljen hanem költözzön stb stb

Csak ezt nem az 1 század cibálásával fogod elérni.
Kezdésnek az is elég.
Finn készenléti hcsop pl 2 hk és 2 gépesitett századbol áll.Búr mobil hcsop-nak 1 század hk-ja volt.Bar-Lev vonal erődjeiben is 1-1 hk szakasz,század volt beosztva,és azok az adott erőd állományába tartoztak.

• Tetszik
Reactions: fishbed
Gondold végig: tegyük fel, hogy igazunk van (fanter nyilatkozat alapján ez erősen valószínű), lesz másutt is páncélos.
De:
Jelenleg van 5db a7, amíg legalább nem is tudom, 30, vagy akár az összes be nem érkezik, kell nekik az a4 kiképzésre. Meg másoknak is.
Másik, kialakul valahogy egy koncepció, egy szervezet, ami majd egységes lesz, de addig amíg ez bekövetkezik, csináljunk átmeneti vegyes zaszloaljakat? Nem sok értelmét látom.

Szóval ha és amennyiben: szépen kerekedik Tata, majd ha már célegyenesben (1-2 év) a következő zászlóalj és már Tata is megvan a4ek nélkül, szépen át lehet rakni őket, hogy tessék, lehet kialakítani az infrastruktúrát, szervezni embert, itt a vas is gyakorolni.

Majd újra és újra és újra :)

Gondold végig: tegyük fel, hogy igazunk van (fanter nyilatkozat alapján ez erősen valószínű), lesz másutt is páncélos.
De:
Jelenleg van 5db a7, amíg legalább nem is tudom, 30, vagy akár az összes be nem érkezik, kell nekik az a4 kiképzésre. Meg másoknak is.
Másik, kialakul valahogy egy koncepció, egy szervezet, ami majd egységes lesz, de addig amíg ez bekövetkezik, csináljunk átmeneti vegyes zaszloaljakat? Nem sok értelmét látom.

Szóval ha és amennyiben: szépen kerekedik Tata, majd ha már célegyenesben (1-2 év) a következő zászlóalj és már Tata is megvan a4ek nélkül, szépen át lehet rakni őket, hogy tessék, lehet kialakítani az infrastruktúrát, szervezni embert, itt a vas is gyakorolni.

Majd újra és újra és újra :)
Én is arra gondoltam,hogy ha majd felállt a tatai zl,akkor át lehet vinni az A4eseke máshová.
Vegyes zl szervezet pedig valójában terjed.összementek a haderők,most már zl szintű hcsop-okat is csinálnak,szervezetszerüen.Mind irtam,finn készenlét páncélos hcsop is 2+2 százados szervezésű.
Én továbbra is egységesitő és alapos korszerűsitésnek vetném alá a meglévő T72 vázainkat.No,nem lenne gombokért,de jóval olcsóbb lenne az új gépeknél.És gyalogsági támogató szerepre még hosszú ideig megfelelnének.
Fanterral én még várnék.Előbb lássuk,hogy mi forrja ki magát belőle.