[HUN] Harckocsibeszerzés

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 143
130 358
113
Én ahogy olvastam az egész A7 program alapja a A4MCAN volt és nem a A6
Az új kompozit páncél volt először az A4MCAN-on tesztelve. Viszont az egész külalakja plusz a tetőpáncél pedig az STRV 122A-ról öröklődött tovább, csak az új kompozitokkal.
Viszont a teknőmegeresősítés, a megnövelt teherbírású futómű, az új tűzvezető rendszer és optikák, valamint az új lőszerrekeszek azok a katari A7+-on jelenntek meg. Az A7V a németeknél pedig konrkétan atépített A6.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
21 707
72 042
113
A szárazföldi technikával kapcsolatban nem nagy ismeretanyaggal rendelkezem.Én ahogy olvastam az egész A7 program alapja a A4MCAN volt és nem a A6.. Az RM löveg gyártja az összes löveget a német tankokba, sőt a jövendőkbe is szerintem. Hozzátéve, hogy a M1 Abhrams lövege is német volt anno, majd licencben gyártottak, meg a Chally3-nak is.. A cikkeket mindig meg lehet bírálni és ki is lehet javítani.. Legalább volt valami írás. Hozzáteszem, hogy technikai részletekkel egyetlen magyar forrás, még a HT sem büszkélkedhet, annyi a fals információ, vagy éppen a "titkosított" cucc, olyan dolgokról is amelyet pld. a németek klf. forrásmunkáknak is megfelelő típusfüztetekben kiadnak.. Nekem mindig az jut eszembe, hogy a leadott cikkek egy részénél sok minden ki volt húzva és odaírva, hogy nem pontos adat, de az titkos és nem lehet közölni.. Aztán majd 5-10 év mulva előveszi a kutató a HT-t pld. hogy ez csak a HM tudományos és technikai magazinja és ebben amit leírtak az valószínüleg a tuti.. és hát egy nagy fenét..
Ennyit a technikáról vagy a fejlődéstörténetről.. A HM és a kormány által preferált bulvárok (növekedés, portfolio, index stb. még nagyobb hülyeségek vannak.. De egyébként Én örülnél, ha lenne olyan magyar háttéranyagok és blogok amelyekre lehet támaszkodni, de 3-4 van, amelyek tényleg részletesek és jók forrásmunkának is.. Leventéé, G. Krisztiáné, vagy repülésben Sz. Tamásé.. és hol is van a többi??? Ide is annyian írnak mint.. aztán mégis hol ... Sajnos.. de ez nem az a topic..
Leopard 2A4M CAN, 20 darab. 62,5 tonna. A másodlagos fegyverzete 2 db C6 géppuska. A
Leopard 2A7+-on használt városi harcra kialakított páncélcsomag lett felszerelve rá. Hasi páncél
az aknák, IED-k ellen. Az alváz frontjának felső lemezén AMAP borítást kapott, de az első ék
alakú orrlemezre nem. Oldalról a törzs és a torony is elsősorban kumulatív töltetek elleni
kiegészítő páncélzattal lett borítva. A hátsó szekcióra rácspáncél szerelhető RPG ellen, ezt csak
az Afganisztánban működő egységekre szerelték fel. 2014-ben a parancsnok PERI R17 A3L4
periszkópot kapott, ATTICA hőképalkotóval. A lövegkezelőnek maradt az EMES 15A1, WBG-X
hőképalkotóval. Az elsődleges fegyverzete maradt a Rheinmetall 120 mm-es L44 ágyú. A vezető
hűtetlen hőképalkotóval rendelkezik az éjszakai vezetéshez előre és hátramenethez is.
Elektromos torony és ágyú stabilizátorokat szereltek be. Megerősített futóművet kapott a
megnövekedett tömeg miatt. Új nitrogén alapú tűzoltórendszer lett a halonrendszer helyére
telepítve. Rádió és mobil frekvenciazavaró berendezés lett integrálva IED-k ellen.

Hát ennyit tudtam tenni az ügy érdekében.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 900
72 871
113
Hm, tőlünk az foglal területet aki akar, mert kikergetni úgysem tudnánk.
Nézem nyugger videóját, zakatolnak a tankokkal teli vonatok, ide meg beesik félévente kettő aztán ujjongas van...
Hogy ez még valakinek elég és meg ez is sok? Nem értem...

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 789
17 577
113
Ha belegondolsz ránk nulla veszélyt jelent az a háború és ez még évekig nem fog változni (bár szerintem akkor sem). Szóval csak emiatt sietni nem kell.

Bár szerintem maga ez a gondolkodás a hibás. Minden fejlesztés "elbaszott" amit azért végeznek, mert reális esélye van annak, hogy baj lehet. Folyamatosan magas minőségen kell tartani a haderőt (minden értelemben) és akkor nem kell kapkodni, ha jön a baj vagy annak megnő az esélye.

OFF irigylem az optimizmusodat.

Viszont az ukrán-orosz vélhetően jelentősen megdrágította ill. emiatt akár hosszú időre a távolba is lökte a Zrínyi további elemeit.

A haderő magas minőségen tartásának csak komoly magyar hadiipar mellett van értelme, ill. szerintem kéne egy normális sorkatonaság is.

Ami a harckocsibeszerzést illeti, remélem lesz a KF-51-ből valami, mert legalább fullos nehéz/páncélgránátos dandárt kellene felállítani, ahhoz meg 6 zászlóalj kéne.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 424
84 320
113
OFF irigylem az optimizmusodat.

Viszont az ukrán-orosz vélhetően jelentősen megdrágította ill. emiatt akár hosszú időre a távolba is lökte a Zrínyi további elemeit.

A haderő magas minőségen tartásának csak komoly magyar hadiipar mellett van értelme, ill. szerintem kéne egy normális sorkatonaság is.

Ami a harckocsibeszerzést illeti, remélem lesz a KF-51-ből valami, mert legalább fullos nehéz/páncélgránátos dandárt kellene felállítani, ahhoz meg 6 zászlóalj kéne.
A sorkatonaság magas minőségen csak olyan gazdag országok kiváltsága mint Svédország, Svájc vagy Finnország, ezt mi érthető okokból el is felejthetjük.

Te tényleg elhiszed ezt a háborús infláció hülyeséget?

Attól mentsen meg minket minden, hogy Kf51-et vegyünk.

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 459
5 276
113
Részben. Ha román gazdasági pályát akarnánk, akkor már minden is lenne. Ha érted mire gondolok. Még a bejött eszköz sincs létszámmal feltöltve.
A mi gazdasági pályánk jobb, a várható éves 3900 milliárdos kamatteherrel a költségvetésen, aminek a hiányszámait kéthavonta emeli a kormány?
A 30%-al magasabb, GDP arányos államadósságunkról nem is beszélve.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 424
84 320
113
Hát ezzel a 10 éven belül szétbaszunk mindent és utána locsoljuk a zsetont hogy valahogy pótoljuk amit szétkúrtunk eléggé tragikomikus.
Nem tudom felfogni, hogy az A6-okat vagy legalább a felét miért nem zárolták a francba.
Nem példa nélküli. Könnyűlövész koncepció (vagy hogy hívták a nehéz technika kukázását)?

• Tetszik
  • Szomorú
Reactions: bel and Pogány

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 183
59 951
113
Hát ezzel a 10 éven belül szétbaszunk mindent és utána locsoljuk a zsetont hogy valahogy pótoljuk amit szétkúrtunk eléggé tragikomikus.
Nem tudom felfogni, hogy az A6-okat vagy legalább a felét miért nem zárolták a francba.

Mondjuk a finnek helyet mi is megvehettük volna őket...
De mi több pénzért akartunk sokkal kevesebbet venni :rolleyes:

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 088
9 042
113
Nem példa nélküli. Könnyűlövész koncepció (vagy hogy hívták a nehéz technika kukázását)?
Igen ez volt a koncepció, de ezt nem mi találtuk ki, hanem a nyugati hadművészek. Nálunk annyira európaiak voltunk, hogy azt mondtuk atomernyő a NATO alatt és missziós feladatokra könnyűlövészek... Az aktuálpolitika döntött (jobb és baloldal együtt).. A katonák meg nézték, hogy kivonják alóluk a nehézfegyvereket.