leo a8 alatt???
De hisz next gen, nagyobb agyu es megeszi a Leo 8-at reggelire nem?![]()
![]()
Csak alacsonyabb árral lehet versenyképes, az új ágyú.meg nem kell senkinek.
Ja, meg relatív rövidszallitasi.hatarido (vállalása).
leo a8 alatt???
De hisz next gen, nagyobb agyu es megeszi a Leo 8-at reggelire nem?![]()
![]()
RM és a rövid szállítási határidőkCsak alacsonyabb árral lehet versenyképes, az új ágyú.meg nem kell senkinek.
Ja, meg relatív rövidszallitasi.hatarido (vállalása).
 ...persze ha nem komoly elvárás, hogy működjön is akkor végül is... 
Mondom vállalás.RM és a rövid szállítási határidők...persze ha nem komoly elvárás, hogy működjön is akkor végül is...
![]()
RM-nél sokszor nem is a határidő a főkérdés, hanem hogy a végén lesz-e belőle valami.Mondom vállalás.
Én is csinálok bármikor olyan ambiciózus tervet, hogy lázadás van az első meetingen.
,Az l60 ra igény volt, meg talán lenne is, de.egyszeruen nem sikerült megcsinálni. Jelen technológia mellett jó eséllyel nem is lehet.RM-nél sokszor nem is a határidő a főkérdés, hanem hogy a végén lesz-e belőle valami.
L/60 HX3 löveg, Hitron, stb. - mind óriási siker lett!,
Az olaszok miatt talán összekalapálják majd a Panther - bár mennyire fog egyezni a miénkkel az jó kérdés. Félő, hogy lesz 44-88 tankunk egy tök egyedi konfigurációban, egyedi nagyon kis szériás alkatrészekkel k. drágán üzemeltethetően...
Pl. az olaszoknak saját 120-as lövegük és tűzvezető rendszerük van - nem RM cuccok, mint amire mi szerződtünk.

Az olaszok miatt talán összekalapálják majd a Panther

Arra kíváncsi leszek én is. Asszem valami japán licenc alapján lesz hozzá a töltő: a japó Type 10-nak van egy 14 lőszeres automata töltője kifejezetten az RM 120-as lövegéhez fejlesztve. 3,5-4 másodpercenként tud lőni egyet - ez kétszer gyorsabb mint a kézi töltés Leo2ben. Remélhetőleg jól működik majd a Pantherben is.Az l60 ra igény volt, meg talán lenne is, de.egyszeruen nem sikerült megcsinálni. Jelen technológia mellett jó eséllyel nem is lehet.
A hitronra igény se volt, ócska PR szarság, velünk meg palimadarat találtak.
De ez most mellekvagany
Valahogy érződik a fanter - mondtak is itt páran, hogy lemarjuk az arcunk, kb senki Tippmix/mikulaslistajaban ez nem volt.benne.
A loveg, az egyrészt problémás, másrészt meg inkább a leokkal legyeneglehetosen kompatibilis,.tuzvezetes dettó.
Kérdéses persze az autoloader.
T-72 tutira megy a levesbe - akarom mondani a szerbekhez vagy annak aki fizet érte. Ellenerő századot talán meg tartanék belőle.De akkor ott fogunk állni Leo, fanter meg a letarolt t72 ezekkel? Mini lengyel módi...
Lesz fanter. Olaszoknak Kell, lesz rá külön gyár isSaccra nem. Annyi megrendelésük futott be mostanság, hogy szerintem teljesen ejtik a Párducot. Nincs rá kapacitás, semmi téren. Az olaszoknak megmondják, vegyenek Leot.![]()
Max proof of conceptranlehettek ott tervek. Onnan meg hajjajjNagyjából ja. Bár egerszegen ott voltak a tervek, de nem volt tovább.....
Ha csak mi lennénk vevők, akkor tutira mondanám hogy nem lesz ebből semmi. De 272 KF51-re (elő)szerződtek az olaszok amiért már megéri kifejleszteni. Erre jövünk mi rá valszeg egy-két zlj-vel, meg talán SAFE keretébe mást is érdekel.Saccra nem. Annyi megrendelésük futott be mostanság, hogy szerintem teljesen ejtik a Párducot. Nincs rá kapacitás, semmi téren. Az olaszoknak megmondják, vegyenek Leot.![]()
Hat, elvileg (!) elég sok átfedés lesz lynx, Leo, buffel között részekben, tehát azért annyira nem megugorhatatlan...Arra kíváncsi leszek én is. Asszem valami japán licenc alapján lesz hozzá a töltő: a japó Type 10-nak van egy 14 lőszeres automata töltője kifejezetten az RM 120-as lövegéhez fejlesztve. 3,5-4 másodpercenként tud lőni egyet - ez kétszer gyorsabb mint a kézi töltés Leo2ben. Remélhetőleg jól működik majd a Pantherben is.
T-72 tutira megy a levesbe - akarom mondani a szerbekhez vagy annak aki fizet érte. Ellenerő századot talán meg tartanék belőle.
Sztem azokkal itt senki nem számol középtávon sem. Műszakilag teljesen elavult, egyre nehezebb üzemben tartani is. Ember is egyre kevésbé van rá.
Két típus is sok mondjuk...
Nota bene! a 272 hatoda az 45...egy hk. zászlóalj (44db) meg esetleg tartalék/kiképző század a maximum szerintem - erre is nehezen lesz ember.
Mihez tartás végett a 6x ekkora Olaszország akar 272 Panthert venni (bár nekik még van Ariete is valamennyi)...

Majd NATO keretében ide küldik a Pantherjeiket...Nota bene! a 272 hatoda az 45...
Nekik elég a Pó síkságon állomásoztatni a tankjaikat, ami azért Olaszország területének relatívan kis része. Máshol nagyon nem valószínű, hogy hirtelen ellenséges harckocsik jelenjenek meg, pl. délen. Ott is vannak ugyan egységek (természetesen), de "csak" IFV-k meg páncélvadászok. Az olasz hadsereg felépítése itt látható, itt olvasható a diszlokációjuk is. Gyakorlatilag minden olasz hk a szlovén határ közelében, Friuliban van. Jelenleg elvileg 200 Ariete áll(hat) szolgálatban, 2 hk ezredük van az egyetlen páncélos dandárban.
Nekünk az egész Alföld ott van páncélosütközetre, nincsen Alpok amely természetes akadályt jelentene egy támadónak, Én szeretném, ha lenne először egy, aztán még kettő olyan ho, mint amit @krisss leírt. De a tüzérség (kb. ahogy @ijasz felvázolta) sokkal fontosabb. Ember meg lesz, ha muszáj.

Nem bízom a baromi gyors megjelenésükben. Jobb, ha legalább addig kitartunk, amíg ide nem érnek a többiek. (Bár a legjobb az, ha vállalhatatlan nagy lenne a vesztesége a támadónak, így nem éri meg minket basztatni.) Meg egyébként is worst case-re kell tervezni, akkor lehetsz nyugodt(abb) - felkészültél.Majd NATO keretében ide küldik a Pantherjeiket...
SAFE hitel ide vagy oda: azért itt teszkó gazdaságos haderőre kell számítani. Mindenből a minimumot vesszük - alig többet mint amit a NATO elvár...
Amúgy meg harckocsik ellen nem harckocsi a legjobb védekezés mint a második világháborúban, szóval nem feltétlen kell nekünk sok tank.
Egyébként nem raknám az első 10 helyre sem a harckocsit a bevásárló listán: tüzérség, MLRS, drónok, aknák, légvédelem, EW, 8x8/6x6 APC - ezek mind fontosabbak lennének honvédelmi szempontból mint hk-t venni.
Hadosztály? Dandárból sincs egy sem komplett!Nem bízom a baromi gyors megjelenésükben. Jobb, ha legalább addig kitartunk, amíg ide nem érnek a többiek. (Bár a legjobb az, ha vállalhatatlan nagy lenne a vesztesége a támadónak, így nem éri meg minket basztatni.) Meg egyébként is worst case-re kell tervezni, akkor lehetsz nyugodt(abb) - felkészültél.
A nagytudásúaktól tudjuk már, hogy a harckocsi elsősorban nem védekezésre, hanem ellenlökésre való, illetve harckocsi ellen harcolni a (fő) feladata.
Azért országvédelmi szempontból nem lenne rossz a három hadosztály, azokból az alakulatokból rugalmasan lehetne átcsoportosítani, összeállítani a célnak legjobban megfelelő csapatot.

Olyan nagy tudású magabiztos fiatalból, mint te ha gond van 1000 rével fognak jönni önkéntesnek ha gond lenne. Én nem aggódom bízom benned meg a csapat társaidban.Hadosztály? Dandárból sincs egy sem komplett!![]()

Ne izgulj mindanyian ott leszunk vele, te is.Olyan nagy tudású magabiztos fiatalból, mint te ha gond van 1000 rével fognak jönni önkéntesnek ha gond lenne. Én nem aggódom bízom benned meg a csapat társaidban.![]()
![]()
Parduc utan nem csak mi meg az olaszok hanem bizonyos forrasom szerint a romanok az osztrakok is erdeklodnek, szlovakok is felszemmel azert nezik de nekik nem prio a nehez hk.Saccra nem. Annyi megrendelésük futott be mostanság, hogy szerintem teljesen ejtik a Párducot. Nincs rá kapacitás, semmi téren. Az olaszoknak megmondják, vegyenek Leot.![]()
Csak ez nekem nem okoz problémát.Ne izgulj mindanyian ott leszunk vele, te is.

Jo oke mindenki ezt mondja eloszor.Csak ez nekem nem okoz problémát.![]()

JujA nagytudásúaktól tudjuk már, hogy a harckocsi elsősorban nem védekezésre, hanem ellenlökésre való, illetve harckocsi ellen harcolni a (fő) feladata.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..