[HUN] Harckocsibeszerzés

Egyik sem.. Amennyibe kerülnek veszel rajta kurva sok homokfutot, könnyű terepjárót és pctörő rakétákat.
Amiket a tüzérség shrapnelgránátokkal kb fél perc alatt lesöpör a p.csába......
Mo nem Csád,ahol a rossz minőségű,és igazábol elavult felszerelésű libiai gépesitett erőket a jol képzett csádi Toyotás könnyűgépkocsizók legyőztek.
Egy korszerű,jol felszerelt és vezetett,jol kiképzett gépesitett erő kb szarráveri a homokfutós csapatokat manőverező harcban.
Ez nem azt jelenti,hogy ne lenne helye a könnyűgépkocsiző erőknek a honvédelmi rendszerünkben.De,van helyük.
De nem pótolhatják a páncélvédett,nagy tűzerejű gépesitett erőket.

Majd februárra kiderül milyen közös beszerzési projektek lesznek és mi szinte semelyik jó projektben nem leszünk ott.
Akkor lesz itt anyázás! :(

Annak drukkolok hogy legalább 2-3 nagyobb értelmes(!) beszerzésünk legyen a sok esélytelen meg szétmutyizott faszság mellett. Remélem utóbbiakra meg nem adnak pénzt...
Eh, mesze az a februar.

És szigorúan szerintem, semmilyen faszsagokra nem fognak, sőt,.emlékeim szerint az is benne volt, hogy közreműködő cég sem lehet, szóval amennyire lehet, nehezitenek a.. herdalast.
Megint csak maganvelemeny, vissza dobás után lesz egy nevezzük második körnek vagy hiánypótlás nak.

• Tetszik
Reactions: Tumpek and Aladeen
És látsz valami irányt, hogy mi lesz a tényleges next gen?
OIP.2WRNswGPBXWXmcfEmmbPqQHaFj

Ascalon demon kb minden rajt van,mi a jövő hk-ját jellemezheti.
Oké,az személyes véleményem,hogy az emberes torony jobb,mint az unmanned.

Az A-RC 3.0 az egyetlen ami előremutató és van neki belátható időn belül realitása. Az MGCS-t szerintem hallva született ötlet, azt el kell engedni.
Megmondom őszintén, én az RC esetében se vagyok annyira bizakodó, a test és személyzet elhelyezését én nem érzem kiforrotnak.

• Tetszik
Reactions: fip7
Mi nem kiforrott? Hová rakod őket, ha nem oda ahová tervezi a KMW?
Foggalmam sincs hogy őszinte legyek, de RC toronynál nem feltétlen szükséges/optimális ez az elrendezés. Fanter RC ugyanez, armata ugyanez, ott van a nagy küzdőtér ami alacsony közepén. Lehet, be kéne oda tolni a motort+váltót.

Foggalmam sincs hogy őszinte legyek, de RC toronynál nem feltétlen szükséges/optimális ez az elrendezés. Fanter RC ugyanez, armata ugyanez, ott van a nagy küzdőtér ami alacsony közepén. Lehet, be kéne oda tolni a motort+váltót.
Elöl van a küzdőtér a T-14-nél és az RC-nél is.
A torony alá nem rakhatod, mert akkor nincs hol bemászniuk a kezelőknek a harckocsiba, ha előre rakod a motort és hátra a küzdőteret, akkor mwg borzasztóan nagy lesz a homlokfelület és páncélt sem spórolnál sokat.

Elöl van a küzdőtér a T-14-nél és az RC-nél is.
A torony alá nem rakhatod, mert akkor nincs hol bemászniuk a kezelőknek a harckocsiba, ha előre rakod a motort és hátra a küzdőteret, akkor mwg borzasztóan nagy lesz a homlokfelület és páncélt sem spórolnál sokat.
Ma igen. Itt van nekem problémám, harckocsi esetében ami új, RC toronnyal rendelkező fejlesztés (RC3 vagy akár rajnafém CUT), a test esetében valahogy a torony alatti terület holt térnek tűnik, elől van búvó, gyak a honlokpáncélon (ok, ez lehet, hogy csak az én szépérzékemnek problémás, és egyébként semmi gond vele).
Szigorúan szubjektíven szerintem, de érdemes lenne ránézni a testre, ha RC tornyot akarnak.

Ma igen. Itt van nekem problémám, harckocsi esetében ami új, RC toronnyal rendelkező fejlesztés (RC3 vagy akár rajnafém CUT), a test esetében valahogy a torony alatti terület holt térnek tűnik, elől van búvó, gyak a honlokpáncélon (ok, ez lehet, hogy csak az én szépérzékemnek problémás, és egyébként semmi gond vele).
Szigorúan szubjektíven szerintem, de érdemes lenne ránézni a testre, ha RC tornyot akarnak.
Mit raksz a torony alá? A motort nem mert ott borzasztó lenne szerelni, az emberrt megint nem mert nem tudnak ki és beszállni, Rakhatsz oda elektronikát, tartalék lőszert és üzemanyagot.

Késztermék nyugaton nincs. Most kivárni kell.

Pedig van. És a háború most lesz 2-3 éven belül, bele fognak minket tolni.
Haderőnk meg nincs. A Z plan megbukott, elbasztunk sok sok milliárd eurót és legalább 10 évet a semmire.
Ugyanis amink van az kb. 1 hét alatt elolvad egy komolyabb konfliktusban.
Alap dolgok hiányoznak.
De maradjunk a topik témájánál.
A jelenlegi új gyártású tankok közül a Merkava IVM bőven jó nekünk.
Más kérdés, hogy se az EU-s program nem támogatná, se a gyártó nem tudna jelenleg szállítani nekünk.
Európában csak a Leopárdot gyártják jelenleg, az meg drága és nem túl hatékony egy modern konfliktusban, végtelenül hosszú szállítási időkkel. Gyakorlatilag addig sikerült f@szkodni, míg végül nem tudunk harckocsit beszerezni.

Ennek megfelelően inkább másra kellene költeni a pénzt, drón, MANPAD, MLRS, és akna kellene minden mennyiségben.

• Tetszik
Reactions: Tumpek and Venom85