Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Üdv Kuruc!
a PG kezdetben 1.000, majd 1.250 és a végén 1.500 repült órával és 8 évvel bocsátotta ki a gépeket nagyjavítás után, de az iraki gépek ennél több évig szolgáltak még a nagyjavításuk után. Ugyanakkor én a Mi-8-ast hanyagolnám, egyszerűen teljesítményben ma már nem elégséges, aki ült, vagy repült Mi-8-ason, vagy Mi-17-en az tudja, hogy miről beszélek. De a Mi-17-eket minden képen meg kellene menteni, és a nagyjavításuk, ezek tükrében nem is lenne olyan megfizethetetlen.
A két zavaróból átalakított Mi-17-est a 706-ost és a 707-est mindössze egyszer nagyjavították, ki lehet számolni mennyi repóra van a sárkányban. Szerencsémre nekem megvannak az a PG-ből kikerült gépek adatai ezért gondolom azt, hogy szégyen az a pazarlás, amit ezekkel a gépekkel műveltek.
Amúgy a jelenlegi ismereteim szerint, szerintem sem volt rossz üzlet, a 3 gép megvásárlása, persze az ördög a részletekben lakozik.
TG
<blockquote rel="ambasa">Üdv Kuruc!
TG
Azt azért ne feled hogy katonai meg mozzanatokban általában nem rajokat mozgatunk hanem szakaszokat de inkább századokat és azoknak többnapos ellátmányt . Erre viszont minél nagyobb, terhelhetőbb gép kell. (Lásd a hollandokat várpalotán CH47) Én szívem szerint CH53k -at vennék de, de azért legyünk reálisak megfizethető nagy teljesítményű kategóriában nem sok típus jöhet szóba.(Mi8/171) Én már pakolásztam néhányszor MIL típusokat és volt már szerencsém UH-1 hez is de nem voltam elragadtatva tőle. Igaz Uh-60 hoz csak repnapon volt szerencsén látni de nem sokban nagyobb mint egy Uh-1. Miért vegyük Picup-ot mikor nekünk rendes teherautó kell.
<i>>Nem kell, hogy legyen eladó Mi-17, van a Honvédségnek több is,...</i>
Jó lenne tudni hogy a jelenlegi nagy oroszbarátság mellett hogy nem sikerült 1,5 év alatt összehozni a üzemeltetési/-felújítási szerződést. 2012 novemberében írták ki a beszerzést, 2013 januárjában választották az orosz ajánlatot és kezdték meg a tárgyalásokat. Aztán nem lett belőle semmi.