<a title="panoz profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/panoz/">panoz</a>
1. Sajnos láncolnunk kell magunkat mindig valahova, mert sajátot nem bírunk gyártani.
2. Annál stabilabb egy rendszer minél több lábon áll, engem a csak nyugati vagy csak keleti homogén technika idegesítene. Például ha a harckocsijaink nyugatiak (Leo2 terv) akkor a tankelhárító technikánk legyen orosz (Kornet-E). Így mindig lesz beszállítónk, még ha a funkciók csak részben fedik is egymást. Szállító heliknél a minyók és pár AW tökéletes párosítás lenne. De hát pénz és akarat.
3. A keleti hatalmakkal nem kell feltétlenül összezörrennünk. Nem vagyunk mi akkora tényezők, sőt jobb ha mindenkivel jóban vagyunk. Oroszoktól mai napig függünk, és függeni is fogunk. (Energetika, hogy csak egy példát írjak.)
4. Ha 10 embert megkérdezel az utcán a Gripen beszerzésről, 8-9 azt fogja mondani, hogy a Gripen egy fostalicska, és a Mig-29-et vétek volt kidobni. Lehet laikus a véleményük, de akkor is ez a véleményük. A minyók kidobását sem nyeli be a közvélemény, főleg a Mi-24-ét nem, ahogy én levettem azt max. Apache-al cserélhetnénk le, ha el akarjuk kerülni a népharagot.
De miért fontos az nekünk, hogy a hozzá nem értők mit gondolnak? Lehet ez a válasz, csak akkor kérdezzük, meg azt is, hogy miért fontos a demokrácia, van-e értelme?
Én személy szerint a Mi-17, Mi-24 mellet teszem le a voksom.