Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Biztos volt már rolla szó, de én még csak most olvastam!
A radarral felszerelt, korszerű AH-64D Longbow Apache típus hat alig használt példányát 2006-ban a létszámcsökkentést végrehajtó holland légierő felajánlotta Magyarország számára, azonban pénzszűke és az üzemeltetési feltételek hiánya miatt vásárlásra nem került sor.
(wikipedia.hu)
Biztos volt már rolla szó, de én még csak most olvastam!
A radarral felszerelt, korszerű AH-64D Longbow Apache típus hat alig használt példányát 2006-ban a létszámcsökkentést végrehajtó holland légierő felajánlotta Magyarország számára, azonban pénzszűke és az üzemeltetési feltételek hiánya miatt vásárlásra nem került sor.
(wikipedia.hu)
Az Augusta indiai botrányáról van szó...http://www.honvedelem.hu/container/files/attachments/60181/hsz__2016-6..pdf
Nagy László alezredes: A Magyar Honvédség helikopterképességének lehetséges fejlesztési irányai . . . . . . . . 34-47. oldal.
Van benne ilyen fejezet is...
A HAZAI HELIKOPTERKÉPESSÉG ALAKULÁSA 1956–2015 KÖZÖTT
"2013-ban már szinte karnyújtásnyira volt a megoldás, miszerint hazánk államköziszerződés keretében szerzett volna be az AgustaWestland cégtől 18 AW139 és két AW119 típusú helikoptert Olaszországból, de a gyárral kapcsolatban sajnálatos módon felmerült korrupciós hírek miatt elálltunk a szerződés megkötésétől."
Ebben a kategóriában az orosz is jó.Szerintem meg süt a cikkről, hogy pfujj amerika, minden sz@r, bezzeg az orosz az klafa
Az oroszoktól mi nem vehetünk új ht-eszközt ... Erre is jók a szankciók, a mezőgazdasági exportunk kiherélése mellett. (mellette az amerikaiak úgy 20%-al növelték az Oo-ba irányuló exportjukat, lásd orosz szövetségi vámhivatali statisztika.Az árakat meg sosem szerencsés összehasonlítani ilyen módon, mert tuti nem kapnánk mi olyan feltételekkel, mint mondjuk Peru, aki mostanság egy csomó cuccot szerzett be az oroszoktól.
Tunéziának se volt előtte Blackhawk, csak UH-1, Ec-k, S-61, 76, Bell 212. És ők is rendeltek supportot.A mexikói példa pedig azért sántít mert ők már előtte is üzemeltettek Sólymot, tehát nem tokkal vonóval vették. Szvsz.
Az Augusta indiai botrányáról van szó...