Mérhetjük a huszita harci szekerekehz is akkor már, ezen az alapon az nyerne.Nyilván sokkal korszerűbb, mint a Mi-2, de ha mindkettőt a saját korához mérjük, akkor a Mi-2 felfegyverzett variánsai nagyobb harcértékkel rendelkeztek, mint a H145M.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mérhetjük a huszita harci szekerekehz is akkor már, ezen az alapon az nyerne.Nyilván sokkal korszerűbb, mint a Mi-2, de ha mindkettőt a saját korához mérjük, akkor a Mi-2 felfegyverzett variánsai nagyobb harcértékkel rendelkeztek, mint a H145M.
Na jó egy valamit vennék tőlük az pedig 4-6 db CH-47 Chinook!én se...nagy hatótávú légvédelem meg repülőgép fedélzeti fegyver is jöhetne Izraelből - tuti, hogy az is olcsóbb lenne, sokkal...
Epp akartam irni. Valami keveset futott, lezsirozott allomanybol, fillérekért, cserébe megrendeljuk rá a full uograde csomagot legujabb verzióra.Na jó egy valamit vennék tőlük az pedig 4-6 db CH-47 Chinook!
Volt rola szo regenNa jó egy valamit vennék tőlük az pedig 4-6 db CH-47 Chinook!
Fene tudja, mennyi lenne. A FARAt lefujtak, igy lett penz a Chinook Block II-re es elkezdtek az upgradet/cseret, vami 500+ helit fog erinteni:Bocsánat kérem, ezek nem férnek bele a békeidős költségvetésbe. Bármennyire is "olcsón" jutnánk jelentős képességekhez.
De amúgy háborús veszélyhelyzetben élünk.Bocsánat kérem, ezek nem férnek bele a békeidős költségvetésbe. Bármennyire is "olcsón" jutnánk jelentős képességekhez.
Nekem gyerekkori kedvencem' jó lenne!Epp akartam irni. Valami keveset futott, lezsirozott allomanybol, fillérekért, cserébe megrendeljuk rá a full uograde csomagot legujabb verzióra.
Nagyobb kapacitású szállító heli fölösleges???Gombhoz vegyünk kabátot?
Szerintem nem felesleges hanem luxus. Amíg viszonylag olcsó alap dolgok hiányoznak, addig ne vegyünk méregdrága cuccokat jelképes mennyiségben sem.Nagyobb kapacitású szállító heli fölösleges???
Hány sikeres légirohamot láttál mostanában? Én az országon belülre a helikopteres kirakást kb viccként kezelem...Nagyobb kapacitású szállító heli fölösleges???
Az védelmi pénz volt az Airbus, így az EU felé.Szerintem nem felesleges hanem luxus. Amíg viszonylag olcsó alap dolgok hiányoznak, addig ne vegyünk méregdrága cuccokat jelképes mennyiségben sem.
Igen.Nagyobb kapacitású szállító heli fölösleges???
Chinook-rol volt szó, mert a H225 nem bírja el a Caracalt.Az védelmi pénz volt az Airbus, így az EU felé.
Hosztomel, bár az más lépték.Hány sikeres légirohamot láttál mostanában? Én az országon belülre a helikopteres kirakást kb viccként kezelem...
De fentebb meg is válaszolták.
Több törvényhozó szerint a cseh hadsereg 8-9 CH-47 Chinook helikoptert szeretne vásárolni...
"A Chrudim ejtőernyősök szerződésével kapcsolatban találkoztam azzal a honvédség követelményével, hogy az új könnyű támadójárműveket katonai Chinook helikopterekkel is lehessen szállítani. A katonaságot is érdeklik ezek a helikopterek?
A hadsereg hosszú távra tervez, és a Chinook helikopterek kiváló alternatívát jelentenek a jövőre nézve, felváltva a Mi-171Š helikoptereket. Ezek alá a helikopterek alá valóban felakaszthatunk egy könnyű támadójárművet, és ezek a honvédség szándékai és tervei, hogy ez a lépés a jövőben megtörténhessen. Nem állítjuk, hogy pontosan Chinooks lesz, de egy hasonló platform lesz, amely képes kezelni az ilyen járműveket."
Ez nagyon igazolja a vitában elmondottakat, hogy ők sem gondolják azt, hogy a most beszerzett gépek el tudnák látni az összes feladatot, és pont az jön elő, ami fel lett hipotetikusan vázolva. (Csak nem most azonnal, hanem 2030 környékére teszik a Chinookot.)
Cseheknél a hegyek miatt megindokolható.Hosztomel, bár az más lépték.
Érdekes mert a csehek vennének
Akkor a jövőre tekintve, nekünk is.Cseheknél a hegyek miatt megindokolható.
Most direkt megnéztem, mert nekem a legnagyobb helikopter desszant akciónak rémlett. Az is volt. A második nap ennek köszönhetően már Kijevnél voltak az oroszok. Gyors tüzérségi előkészítés volt. Az utánpótlás akadt el, azért futtatták meg őket, de az elfoglalása sztem elég profi volt,Hostomelt miér tekinjük sikernek amikor szépen egy tüzérdandár által előkészített "lőtérre" szàlltak le?
Kb akkora siker mint kréta elfoglalása a németeknek..
Körülöttünk az újabb fejleményeket látva nehézhelikopterek helyett inkább az alagút-ásó-gépeké a jövő. Pláne a Mi szerencsétlen pozíciónkban ahol egy rohadt természetes fedezék nincsen mert roppant előrelátó módon épp azokat szabták le rólunk TrianonnalHosztomel, bár az más lépték.
Érdekes mert a csehek vennének
Körülöttünk az újabb fejleményeket látva nehézhelikopterek helyett inkább az alagút-ásó-gépeké a jövő. Pláne a Mi szerencsétlen pozíciónkban ahol egy rohadt természetes fedezék nincsen mert roppant előrelátó módon épp azokat szabták le rólunk Trianonnal