[HUN] Helikopterbeszerzés

Szerintem eredetileg az sem annak készült

De igen.Ahogy a Jet Ranger,az MD500,vagy a Gazelle is.
Hogy krisst idézzem: a faszt.
A highway appokhoz kepest max .
Katonai teherautokat 3 osztályba sorolják
CAT1,a valódi Katonai gép,ezeknek sorozatgyartott polgári változatok nincs.HX3 ilyen.Leanykori neve MAN CAT1
CAT2.Ezek kettős hasznosítási tervezett gépek.Altalaban a katonai igények fizetik a fejlesztést.De van sorozatgyartott polgári változatok.Pl G Merci.Helikopterkent a Bo105 is ilyen.
CAT3.Ezek egy polgári célú fejlesztés katonasitott,zöldre festett változatai.pl Dacia Duster,vagy a Merci Sprinter mundér a bujtatva. Lehet ugyan velük kimenni a kemény csatatérre,de nem igazán érdemes. Elsősorban mögöttes területre,hátorszagban kiegészítő feladatokra valók.Helikent a H145 ezt a kategóriát képviseli.
Persze van hogy egy eredetileg polgári fejlesztés jól bevallik katonai célra,mint a Merci Unimog-a hadseregek messze a legnagyobb vevői.

Amennyire én látom, a helikopter felhasználásái területe a modern légvédelem és a drónok térnyerzése miatt egyre szűkül. Kb szállítási feladatokra..
Dehogy.Foleg számunkra lenne nagyon fontos a valóban korszerű helikopteres,fegyveres helikopteres képesség.
A dronok pont hogy növelik a korszerűen felfegyverzett helikopterek kepessegeit és védettséget
Továbbra is a helikopter képes a hadszinteren a leggyakrabban fegyvert,embert és felszerelést mozgatni a hadszinteren.Nekunk,kik krónikus csapaterohianyban szenvedünk,ez különösen fontos tulajdonság.(tudom,hogy mindenkinek a könyöklő jon ki,de nem véletlenül ölt annyi pénzt az SADF a Rooivalkba és fegyverzetebe.Hanem mert pontosan ugyan ezzel a problémával álltak szemben-es ezért is nagyon releváns számunkra a bur tapasztalat és fejlesztések vizsgálata)
Nem a helikopter avult el,csak az elavult helikopter avult el.

okoztak ezek fejfájáson kívül mást? irányított fegyverzet sehol, jelentősen kevesebb fegyvert tudnak hordozni, karbantartásuk fejfájást okoz, az egyik jegesedik....
de legalább a pilótáknak könnyebb dolgozni velük..

okoztak ezek fejfájáson kívül mást? irányított fegyverzet sehol, jelentősen kevesebb fegyvert tudnak hordozni, karbantartásuk fejfájást okoz, az egyik jegesedik....
de legalább a pilótáknak könnyebb dolgozni velük..
Melyik másik könnyű helin van jégtelenítő rendszer??
Én úgy tudom, de lehet tévedek, nem nagyon szokott lenni. Minden alkalmazó anélkül használja, nemcsak Európában a németek stb. ,hanem az amcsik is.

Ez nem olyan kritika, mint miért nincs a Leopardon APS??Mert még egyiken sincs.,,

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Én úgy tudom, de lehet tévedek, nem nagyon szokott lenni. Minden alkalmazó anélkül használja, nemcsak Európában a németek stb. ,hanem az amcsik is.

Ez nem olyan kritika, mint miért nincs a Leopardon APS??Mert még egyiken sincs.,,
Itt arról van inkább szó, hogy a két gép logisztikailag nem kompatibilis.

jó, de akkor miért repedezik a pilótafülke üvege. Ha jól emlékszem Pisti mondta. Ha tévedek, bocsánat.

Hegyvidéki mentésre is használják, ott pedig elengedhetetlen, hogy legyen jégtelenítő rendszer.

Mitől lenne az?!?

V-22 Osprey sem kompatibilis a UH-1 Huey-kal, pedig mindegyik Bell gyártmány...
Mikor még vita volt csak a helibeszerzes,én két kombot preferálnám.
AH60+S92,kiegeszitve egy könnyű felderítő/futár/PCvadasz típussal.
Leonardo sorozatból válogatni.Pl AW169M+A×149M+AW189,akkor meg távlati lehetőség AW249 típussal.
És ezek logisztikai egységet alkottak volna.
Egyébként erre is lenne bur megoldas is,részben.Oryx+AH2 is logisztikai egységet alkotnak.:D

Mikor még vita volt csak a helibeszerzes,én két kombot preferálnám.
AH60+S92,kiegeszitve egy könnyű felderítő/futár/PCvadasz típussal.
Leonardo sorozatból válogatni.Pl AW169M+A×149M+AW189,akkor meg távlati lehetőség AW249 típussal.
És ezek logisztikai egységet alkottak volna.
Egyébként erre is lenne bur megoldas is,részben.Oryx+AH2 is logisztikai egységet alkotnak.:D
Igazából az Airbus egy holding: nem sok köze van egymáshoz a különféle részlegeknek. Pláne a németnek és franciának...

A Leonardo és Sikorsky gépei között valszeg nagyobb az átjárás alkatrészek szempontjából, csak ők nem ígértek ipari ellentételezést szóval maradt a Légibusz...

Igazából az Airbus egy holding: nem sok köze van egymáshoz a különféle részlegeknek. Pláne a németnek és franciának...

A Leonardo és Sikorsky gépei között valszeg nagyobb az átjárás alkatrészek szempontjából, csak ők nem ígértek ipari ellentételezést szóval maradt a Légibusz...
Tárgyalni, Tárgyalni, +Tárgyalni.
Ki kellett volna targyalni.