[HUN] Helikopterbeszerzés

Én az UH-60-ra gondoltam sokáig, de úgy tűnik, hogy EH lesz.
Már amennyiben nem az lesz a hír ,hogy x gyártót hívtak meg a tenderre!

Gondolkodjunk kicsit... AW-hez (Olaszo.), Caracalhoz(Franciao), Blackhawk-hoz (Lengyelo.) nem kell nagy szállító repülőgép, mert saját szárnyon olcsóbban iderepülnek. Na akkor mi marad? Hacsak nem Afganisztánból hoznak valamit.

Tudom, tudom nem illik, de ugye ma éjszaka, éjfél után megtudunk valamit? :D Akkor már csütörtök lesz... Nem mintha annyira várnám... csak ugye mások miatt :P

Ha tippelgetünk,,, mert mindenki izgatott,,, :D
,,, tudunk olyan NATO országot, mely komolyabb, nekünk való (ami eddig szóbajött) gépet vont ki a közel vagy a távoli múltban?
Gondolom ha használt gépekről lenne szó, akkor csak valamelyik szövetséges jön szóba, olyan aki jól áll (D/NL/USA stb.).
Tudtok ilyenről?
Én elsőre USA, Afganisztánban leharcolt UH-60-ra gondolnék.

Az albánok is kaptak-vettek Bo-t. Lehet van még elfekvőben pár országban egy -két 20-évnél fiatalabb esetleg.
800px-Alb_BO-105.jpg

A spanyol haderőcsökkentésnél még olvastam régebben a Pumák kivonásáról (néhányról),, bár mivel ott sincs most jó helyzet, azt csak lóvéért adnák, meg gondolom ott is az ősrégi gépeket kukáznák.

USA UH-60-ast tudnák a Lengyeleknél felújítani? Mert akkor ez is lehetett akár az amit Hendéék aláírtak,,, bár az USA cég.

Star Trek. Én személy szerint az általad leírtat preferálnám.

Lehet hogy az afgánok megsajnálták a helikoptereseinket mert amikor hazajönnek, itthon nincs min repülniük ezért átadnak hármat a Mi-17-eseik közül. Amit az amerikaiaktól kaptak, akik az oroszoktól vették. Így aztán mindenki jól jár.
ob_2c1627_a-russian-antonov-an-124-unloads-the-first-of-thr.jpg

Egy ekkora gép Kecskeméten nem tud lemenni a pályáról az állóhelyekre (ahogy a C-5-ös sem tudott). Amíg kipakolják a helikoptereket, szünetel a keszi? Vagy kitelepülnek valahová a gripenek?

Vagy a németek nekünkadnak néhány Afganisztánban leharcolt, első szériás NH-90-et?

NH90_Verlegung_ECD_3226.jpg

És így átvehetik a szerződésükben szereplő kötelező újabb gépeket.

Ennyi erővel jöhetne EF is vagy F-35.Bár szerintem a lengyelek erre játszanak .Mármint a visszamondott F-35 megveszik okosban.